Siirry sisältöön

Eikö luottotiedottomalla ole oikeutta turvata kotiaan, pohtii peliriippuvuudesta toipuva kirjailija ja kokemusasiantuntija Jenna Mäkelä.

Elämä maksuhäiriömerkinnän kanssa on tuttua Jenna Mäkelälle. Toipuvana rahapeliriippuvaisena, hän on oppinut elämään luottotiedottomuuden taakan kanssa. Jenna on hyvin tietoinen siitä, mitkä palveluntarjoajat ja sopimukset edellyttävät puhtaita luottotietoja, sekä siitä mitä palveluita luottotiedottomalle ei tarjota ilman vakuuksia.

Jenna Mäkelä

— Olen nykyään äärimmäisen tarkka rahasta ja hoidan sovitut maksut, laskut ja vuokrat aina ajallaan, mutta merkintä luottotietorekisterissä on ja pysyy.

Jenna on laittanut elämänsä kuntoon ja muuttanut toimintatapojaan, mutta se ei vaikuta positiivisesti luottotietorekisteriin. Asiakaspalvelutilanteissa hänelle on hyvin selkeästi alleviivattu, ettei hän ole samanarvoinen kuin muut, koska hänellä on merkintä rekisterissä.

— Olen tottunut siihen, että minua kohtaan voidaan käyttäytyä huonosti, koska on olemassa rekisteri, joka kertoo menneisyyteni, muttei nykyisyyttä ja tulevaisuuttani.

Jennalle, 33, maksuhäiriömerkinnän merkityksellisin asia on ollut kotivakuutuksen puuttuminen, joka on nakertanut hänen perusturvallisuuden tunnetta. Jennan pahin painajainen on menettää kotinsa, jonka hän on perheelleen saanut järjestettyä.

— Minulla ei ole oikeutta vakuuttaa omaisuuttani tai turvata kotiani. Millainen äiti ei kykene tarjoamaan lapsilleen vakuutettua kotia?

Jennan kokemuksen mukaan, aikaisemmin vain auton liikennevakuutus on myönnetty luottotiedottomalle. Luottotiedottomien arjen helpottamiseksi POP Vakuutus toi markkinoille uuden Prepaid -vakuutustuotteen, jonka avulla Jennakin sai turvattua perheensä arjen. Vaikka henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, hän pystyy ostamaan POP Vakuutuksen kotivakuutuksia. Näissä vakuutuksissa vuoden vakuutusmaksut maksetaan kerralla etukäteen.

— En pysty sanoin kuvailemaan, kuinka iso asia se oli minulle. Sain kokemuksen, jossa minä kelpasin, olen samanlainen niin kuin muutkin ja sain hyvää asiakaspalvelua.

Suomessa on tällä hetkellä n. 400 000 ihmistä̈, joilla on maksuhäiriömerkintä ja jotka ovat merkinnän vuoksi eriarvoisessa asemassa yhteiskunnassamme. Mäkelän mukaan meillä ei ole varaa lannistaa jo valmiiksi lannistuneita ihmisiä arvostelevalla ja alentuvalla asiakaspalvelulla.

— Äärimmäisen tärkeä ja iso muutos on tapahtunut ja nimenomaan oikeaan suuntaan. POP Vakuutus on tuonut markkinoille kotivakuutuksen, joka muuttaa monen luottotiedottoman elämän.

Prepaid -vakuutuksilla turvaa helposti ja nopeasti verkkokaupasta

Prepaid -vakuutukset ovat uutta Suomessa. Näitä vakuutuksia voidaan tarjota myös asiakkaille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkintä on voinut johtaa luottotietojen menettämiseen, mikä hankaloittaa esimerkiksi uuden vuokra-asunnon ja vapaaehtoisten vakuutusten hankkimista.

— Heräsimme siihen, että Prepaid -vakuutustuotteille on todella tarvetta ja päätimme että tuomme markkinoille mutkattoman ja selkeän vakuutustuotteen, joka toimii ennakkomaksu -periaatteella. Koska haluamme ylläpitää asiakkaidemme tyytyväisyyttä myös tulevaisuudessa, kuuntelemme asiakkaitamme ja muotoilemme uusia palvelumalleja vastaamaan suomalaisten muuttuvia tarpeita, kuvailee POP Vakuutuksen toimitusjohtaja Harri Mattinen.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi