Siirry sisältöön

Matkavakuutus

Matkakuumeen hoitoon meillä ei ole lääkettä, mutta matkavakuutuksen saat voimaan vaikka heti.

Kattaa myös matkalta myöhästymisen

Jatkuva matkavakuutus voimassa sekä Suomessa että ulkomailla matkaillessa

Kattaa mukanasi matkustavat alaikäiset lapsesi

Edullinen matkavakuutus kotimaan- ja ulkomaanmatkoille

Lomalla viimeinkin, voit ottaa iisimmin? Paitsi, jos olet unohtanut hankkia matkavakuutuksen. Siispä turvallisen matkakohteen valinnan lisäksi, matkalle on syytä valita mukaan mahdollisimman kattava matkavakuutus.

Matkalla riskit ovat erilaisia kuin päivittäisessä elinympäristössä. Lomamatkalla on helpompi rentoutua ja keskittyä olennaiseen, kun ei tarvitse murehtia itselleen tai matkatavaroilleen sattuvista vahingoista. Matkavakuutuksen ostaminen netistä on helppoa ja nopeaa.

Matkavakuutukseen sisältyy matkustajavakuutus, joka kattaa matkasairauksien ja -tapaturmien lääkäri-, sairaala-, tutkimus- ja lääkekuluja. Matkavakuutuksen omavastuu on 0 euroa ja mikä parasta, matkalla alkaneen sairauden tai matkalla sattuneen tapaturman hoitokuluja korvataan ilman euromääräistä ylärajaa. Matkustajavakuutuksesta korvataan myös POP Vakuutuksen etukäteen hyväksymä vakavasta matkasairaudesta tai -tapaturmasta johtuva kuljetus (esim. ambulanssilento) Suomeen.

Vakuutukseen kannattaa valita mukaan myös matkatavaraturva. Matkatavaravakuutus kattaa kaikkien yhdessä matkustavien, samassa taloudessa vakinaisesti asuvien perheenjäsenten matkatavarat.

Kotimaan matkavakuutus - mikä on matka?

Meillä jatkuva matkavakuutus on voimassa niin ulkomaan kuin kotimaan matkoilla, kolme kuukautta matkan alkamisesta, eli sinun ei tarvitse matkavakuutusta vertaillessasi erikseen valita jompaa kumpaa näistä.

Onko matkavakuutukseni voimassa, jos lähden Turkuun? Kotimaan matkavakuutus tuo turvan yllättävien tilanteiden varalle Suomessa, jos teet reissun yli 50 km päähän kodistasi, työ- tai opiskelupaikastasi tai vapaa-ajan asunnostasi. Eli jos jostain syystä haluat mennä Turkuun, on matkavakuutuksesi voimassa, jos Turku sijaitsee vähintään 50 kilometrin päässä kodistasi, et opiskele Turussa tai omista vapaa-ajan asuntoa ko. paikkakunnalla.

Matkavakuutus ei ole voimassa, kun liikut edellä mainittujen paikkojen välillä. Vakuutus ei myöskään ole voimassa kanssasi samassa taloudessa asuvan henkilön omistamalla asunnolla tai vapaa-ajan asunnolla eikä näiden paikkojen välisillä matkoilla matkan pituudesta riippumatta.

Halvin matkavakuutus sinun tarpeisiisi

Matkustustottumuksistasi riippuu, mikä on juuri sinulle halvin matkavakuutus. Jatkuva matkavakuutus on edullisin vaihtoehto, jos teet vuodessa vähintään pari koti- tai ulkomaanmatkaa. Ulkomaanmatkalla tarkoitamme Suomen rajojen ulkopuolelle tehtävää matkaa.

Jos taas teet vain yhden ulkomaanmatkan kerran vuodessa, on todennäköisesti määräaikaisen matkavakuutuksen hinta sinulle edullisin. Tällöin vakuutus otetaan aina erikseen jokaista matkaa varten ja se päättyy automaattisesti matkan loputtua. Tutustu tarkemmin määräaikaiseen matkavakuutukseen

Osta matkavakuutus heti netistä

Suosittelemme, että ostat matkavakuutuksen hyvissä ajoin ennen matkaa. Matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos matkavakuutus on otettu vähintään 3 vuorokautta ennen matkan alkua. Lisäksi kun ostat jatkuvan matkavakuutuksen, lähetämme sinulle postitse matkavakuutuskortin. Paras matkavakuutus on se, joka ehtii matkalle mukaan.

Yöuniaan ei kannata kuitenkaan menettää, jos olet mattimyöhäinen ja matkavakuutuksen hankkiminen on jäänyt viime tippaan. Muilta osin matkavakuutus on voimassa, kun se on ostettu ennen matkaa. Kun ostat verkosta määräaikaisen matkavakuutuksen, saat matkavakuutustodistuksen itsellesi talteen heti oston jälkeen.

Sinun on jopa mahdollista ostaa matkavakuutus lentokentältä. Matkavakuutus astuu heti voimaan, kun ostat sen verkosta. Tällöin matka katsotaan kuitenkin jo alkaneeksi ja pitää huomioida, että vakuutusturva on voimassa aikaisintaan sen ottamishetkestä lukien. Suosittelemmekin olemaan aikaisemmin liikkeellä matkavakuutuksen hankkimisen suhteen, jottei mahdollisessa korvaustilanteessa tule epäselvyyksiä milloin esimerkiksi sairaus on alkanut tai matkatavara rikkoutunut.

Haluatko selvittää matkavakuutuksen hinnan nopeasti netistä? Se onnistuu helppokäyttöisellä matkavakuutuslaskurillamme.

Mitä matkavakuutus korvaa?

Mitä matkavakuutus korvaa?
Turvat
Matkus­taja
Matka­tavara
Matkasairaus Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkasairaus on lääkärinhoitoa vaativa äkillinen ja odottamaton sairaus, jonka ensioireet ovat ilmaantuneet tai jonka katsotaan muuten saaneen alkunsa matkan aikana. Lisäksi korvataan olemassa olevan sairauden äkillinen ja ennalta arvaamaton paheneminen, jolloin korvataan ensiapuluonteinen hoito korkeintaan 7vrk ajan. Lääkärinhoitoon pitää hakeutua matkan aikana tai viimeistään kahden viikon kuluessa sen päättymisestä, paitsi jos matkalla alkaneen tartuntataudin itämisaika on pidempi. Mikäli matkalla saa esimerkiksi ruokamyrkytyksen, matkavakuutus varmistaa hoitoon pääsyn myös yksityiselle puolelle. Matkasairauden hoitokuluja korvataan 90 päivää hoitoon hakeutumisesta lukien. Mikäli asiakas menehtyy matkan aikana, korvaamme aina vainajan kotiinkuljetuskustannukset.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatapaturma Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkatapaturma on matkalla sattunut, ruumiinvamman aiheuttava äkillinen ja odottamaton tapahtuma. Matkatapaturma sattuu tahtomattasi ja aiheutuu ulkoisesta syystä. Voit esimerkiksi kompastua yllättäen maassa lojuvaan esineeseen, kaatua ja murtaa nilkkasi. Matkatapaturman aiheuttamia hoitokuluja korvataan kolme vuotta tapaturman sattumisesta lukien. Lisäksi korvataan olemassa olevan vamman äkillinen ja ennalta arvaamaton paheneminen, jolloin korvataan ensiapuluonteinen hoito korkeintaan 7vrk ajan.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatapaturman aiheuttama pysyvä haitta Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan turva antaa vakuutetulle taloudellista turvaa silloin, kun tapaturmasta jää pysyvää toiminnallista haittaa. Haittakorvaus auttaa sinua selviytymään vammasta aiheutuvista ylimääräisistä kuluista ja ansioiden vähenemisestä. Valitessasi turvan, saat korvausta sinulle sattuneen matkatapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatapaturman aiheuttama kuolema Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Voit valita vakuutukseesi korvauksen matkatapaturman aiheuttamasta kuolemasta. Korvaus on vahingon sattumishetkellä voimassa ollut vakuutusmäärä, ja se maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. Mikään korvaus ei ole riittävän suuri siinä kohtaa, kun tapaturman aiheuttamasta kuolemasta maksetaan korvauksia. Matkatapaturman aiheuttaman kuoleman turva tukee kuitenkin kuolintapauksessa vakuutetun edunsaajien taloutta.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkan peruuntuminen ja keskeytyminen Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkan peruuntuminen ja keskeytyminen korvataan matkustajavakuutuksesta, jos suunniteltu matka peruuntuu kokonaan tai jo alkanut matka keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, odottamaton ja vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi olla myös merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteesi kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloasi vahinkopaikalla. Huomaathan, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos matkavakuutus on otettu vähintään 3 vuorokautta ennen matkan alkua.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkalta myöhästyminen Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkalta myöhästyminen korvataan, jos et ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmasi mukaisesti etukäteen varatun lento-, laiva-, juna- tai linja-automatkasi alkamispaikkaan meno- tai paluumatkalla. Myöhästymisen syynä voi olla yleistä tai yksityistä kulkuneuvoa kohdannut äkillinen ja odottamaton sääeste, tekninen vika, liikennevahinko, viranomaisen määräys, luonnonmullistus tai rikollinen teko.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Luonnonilmiöturva Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkustajavakuutus sisältää myös luonnonilmiöturvan. Se korvaa matkalla aiheutuneet ylimääräiset matka- ja majoituskulut matkakohteeseen tai kotiin pääsystä, jos alkuperäinen menomatkasi matkakohteeseen tai paluumatkasi sieltä kotiin estyy ennalta arvaamattoman ja poikkeuksellisen luonnonilmiön tai -katastrofin vuoksi.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Kriisiterapia Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkustajavakuutus korvaa myös kohtuullisia ja lääketieteellisesti arvioiden välttämättömiä psykiatrin antaman tai lääkärin määräämän psykologin antaman psykoterapian kuluja, jotka aiheutuvat äkillisestä ja odottamattomasta matkasi aikana sattuneesta tapahtumasta. Esimerkiksi: ryöstö, vakava matkatapaturma tai muu traumaattinen tapahtuma.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatavaravakuutus Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

Turvaa matkalle mukaan otettuja ja matkalla hankittuja tavaroita. Matkatavaravakuutuksessa ei ole omavastuuta. Jos matkatavarasi saapuvat matkakohteeseesi yli 8 tuntia sinua myöhemmin, korvataan vakuutuksesta välttämättömyystarvikkeiden hankkimisesta aiheutuvia kuluja.

Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.
Matkavastuuvakuutus Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

Korvaa sinun tai perheenjäsenesi matkalla toiselle äkillisesti aiheuttaman henkilö- tai esinevahingon, josta olette lain mukaan korvausvastuussa. Vahinkojen on johduttava huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä. Enimmäiskorvausmäärä vahinkoa kohden on 200 000 € ja omavastuu 200 euroa.

Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.
Matkaoikeusturvavakuutus Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

Korvaa sinun ja taloudessasi vakinaisesti asuvien henkilöiden välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulut matkalla aiheutuvissa yksityiselämän riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka liittyvät matkaan ja matkustamiseen. Enimmäiskorvausmäärä yhtä vakuutustapahtumaa kohden on 10 000 €. Omavastuu on 15 prosenttia kustannuksista, mutta vähintään 200 euroa.

Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

5 kiistatonta syytä, miksi ottaa POP Vakuutuksen matkavakuutus

1. Todennäköisesti halvin matkavakuutus
Kuluttajalehti (05/2022) vertaili jatkuvat matkavakuutukset ja POP Vakuutuksen vaihtoehto osoittautui testin halvimmaksi. Tarkista oma hintasi helposti matkavakuutuslaskurissamme.

2. Omavastuu 0 €
Matkustajavakuutus on aina ilman omavastuuta, kuin myös matkatavaravakuutus. Matkustajavakuutus korvaa, mikäli sairastut matkalla tai sinulle sattuu tapaturma. Vakuutus turvaa myös nopean avun saamisen. Matkustajavakuutus korvaa lisäksi matkan peruuntumisen ja keskeytymisen sekä matkalta myöhästymisen vakuutusehtojen mukaisesti. Matkatavaravakuutus kattaa reissussa mukana olevalle omaisuudellesi sattuvia vahinkoja.

3. Voimassa myös kotimaanmatkoilla
Matkavakuutustuotteistamme jatkuva matkavakuutus on voimassa myös Suomen matkoilla. Matkavakuutus on silloin voimassa myös esimerkiksi päiväretkillä kotimaassa, jos retkikohde on yli 50 kilometrin päässä kodistasi. Lue lisää, millainen reissu katsotaan matkaksi täältä.

4. Yksi vakuutus vanhemmalle ja lapsille
Vanhemman matkustajavakuutus kattaa mukana matkustavat alaikäiset lapset. Ehtona vain se, että matkustatte kohteeseen yhdessä. Lue lisää matkustajavakuutuksen vakuutusehdoista.

5. Vakuutusalan tyytyväisimpiin kuuluvat asiakkaat
EPSI Rating 2023 -tutkimuksen mukaan asiakastyytyväisyyden taustalla on eritoten asiakkaiden antamat korkeat arviot rahalle saamastaan vastineesta. Saimme arvosanaksi 76,2 indeksipistettä, joka tarkoittaa asiakkaidemme olevan erittäin tyytyväisiä kilpailukykyiseen hinnoitteluumme sekä tuotteiden ja palvelun laatuun. Tuotteemme ovat selkokielisiä ja digitaaliset palvelumme helppokäyttöisiä ja turvallisiksi koettuja. Asiakkaaksemme on helppo tulla ja asiakkaanamme vaivaton olla!

Mistä matkavakuutuksen hinta muodostuu?

Matkavakuutuksen hinta muodostuu useasta eri tekijästä. Tärkein hintaan vaikuttava tekijä on vakuutuksen laajuus. Onko esimerkiksi matkatavarat vakuutettu ja paljonko niiden enimmäiskorvausmäärä on? Matkatavaroiden lisäksi hintaan vaikuttavat lisäturvat pysyvän haitan ja kuoleman varalle sekä niiden enimmäiskorvausmäärät. Vakuutuksenottajan tiedoista muun muassa ikä vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

Perusteet hinnan muodostumiselle vaihtelevat yhtiöittäin ja siksi matkavakuutuksen hinta voi vaihdella yhtiöiden välillä. Tarkista oma hintasi helppokäyttöisellä matkavakuutuslaskurillamme, aikaa menee alle minuutti!

Matkustajavakuutus vs. matkatavaravakuutus

Matkustajavakuutus korvaa matkalla alkaneita sairauksia ja matkalla sattuneita tapaturmia. Lisäksi se kattaa tilanteita, joissa matkasi peruuntuu tai keskeytyy tai myöhästyt matkaltasi, jos kyseessä on vakuutusehtojen mukaan korvattava, pakottava syy. Matkustajavakuutus sisältää myös turvan luonnonilmiöiden aiheuttamien vahinkojen ja kriisiterapian tarpeen varalta. Matkustajavakuutukseen voit valita lisäturvina turvan matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan ja/tai turvan matkalla sattuneen tapaturmaisen kuoleman varalle. Mikäli vakuutettu menehtyy matkan aikana, korvaamme vainajan kotiinkuljetuskustannukset.

Lue lisää matkustajavakuutuksesta.

Matkatavaravakuutus kattaa nimensä mukaisesti matkalla mukana olevat matkatavarasi, myös matkan aikana hankitut. Lisäksi se kattaa myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Matkatavaravakuutuksessa vakuutettuina ovat sinun lisäksesi myös kanssasi samassa taloudessa vakituisesti asuvat perheenjäsenet eli matkatavaravakuutuksia tarvitaan vain yksi per kotitalous.

Lue lisää matkatavaravakuutuksesta.

Korvauspalvelu apunasi vahingon sattuessa

Arki ei aina ole ruusuilla tanssimista ja toisinaan lentokone jättää kentälle. Korvauspalvelumme on apunasi sattumusten hetkellä. Asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä korvauspalvelumme ammattitaitoon ja saatuun neuvontaan.

Sattuneesta vahingosta on helppo ilmoittaa meille Oma Palvelussa ja tarvittaessa asiantuntevat korvausneuvojamme vastaavat mielen päällä oleviin kysymyksiin. Aiempien korvaustilanteidensa pohjalta asiakkaamme ovat luottavaisin mielin ja uskovat olevansa vahinkoasioiden suhteen turvallisissa käsissä jatkossakin.

* EPSI Rating Vakuutus 2023 -tutkimus. Korvauspalvelun ammattitaidosta saimme 84,1 indeksipistettä ja kokemuksesta turvallisissa käsissä olemisesta 82,2 indeksipistettä. Yli 75 indeksipisteen raja tarkoittaa erittäin tyytyväistä arvostelua.