Autovakuutus

Reiluin autovakuutus - mitä vähemmän ajat, sen vähemmän maksat!

Laske hinta

Liikennevakuutuksessa  huippubonukset, myös kakkosautoosi

Tarkista omat bonuksesi

HS ja Kauppalehti vertailivat: POPilta Suomen edullisin liikennevakuutus*

Laske hinta autollesi

Alennusta vuosittaisten ajokilometrien mukaan

Lue lisää

*Helsingin Sanomat julkaisi helmikuussa 2017 vertailun liikennevakuutusten hinnoista.

Kauppalehti julkaisi liikennevakuutusten hintavertailun toukokuussa 2017.

POP Vakuutus oli molemmissa vertailuissa halvin vaihtoehto liikennevakuutukselle. Esimerkkinä käytettiin Skoda Octavia -merkkistä autoa.

Autovakuutuksen turvatasot

Turvat
XL
L
S

Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä.

Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jolloin ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle enintään C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Jos ajoneuvosi on ajokelvoton teknisen vian vuoksi, saat korvausta enintään viideltä päivältä ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle enintään C-kokoluokan auto.

POP Autovakuutuksen parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä.

POP Autovakuutuksen lunastusturva korvaa sen, jos ajoneuvoa ei vahingon vuoksi voida korjata. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran. Jos ajoneuvoa on käytetty enemmän, lunastuskorvausta korotetaan enintään 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään auton ostohinnan verran.

POP Autovakuutuksen rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Korvausta voidaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-autoja. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon käyvän arvon verran.

POP Autovakuutuksen luonnonilmiöturva korvaa tuulen, raekuuron tai muun vastaavan erityisen luonnonilmiön aiheuttamat vahingot, kuten auton päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun aiheuttamat vauriot.

POP Autovakuutuksen lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin.

POP Autovakuutuksen kolariturva korvaa kolarin, yhteentörmäyksen, tieltä suistumisen tai vastaavan tapahtuman vuoksi syntyneet vahingot.

POP Autovakuutuksen vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Korvauksen yläraja on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.

POP Autovakuutuksen oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

POP Autovakuutuksen hinausturva (vain alle 20-vuotiaat ajoneuvot) korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti. Hinausturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä tulee kuluneeksi 20 vuotta.

POP Autovakuutuksen ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

POP Autovakuutuksen eläintörmäysturva korvaa eläimeen törmäämisestä syntyneen vahingon.

POP Autovakuutuksen varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

POP Autovakuutuksen paloturva korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman esinevahingon, jonka syynä on irti päässyt tuli tai ajoneuvoon suoraan kohdistunut salamanisku. Paloturva ei korvaa ylikuumenemisen tai oikosulun aiheuttamia vahinkoja.

Lakisääteinen liikennevakuutus kuuluu automaattisesti kaikkiin kaskopaketteihin tai se on ostettavissa myös erikseen. POP Liikennevakuutuksessa on Suomen suurin aloitus- ja maksimibonus. Lisätietoa

Autovakuutus, jossa on reilut bonukset ja edullinen hinta

Autovakuutus koostuu liikennevakuutuksesta ja kaskovakuutuksesta. POP Autossa on vaihtoehtona kolme eri kaskotasoa S, L ja XL. Tasoa valitessa kannattaa miettiä omaa tarvettaan eli kuinka tärkeä auto sinulle on ja pärjäisitkö ilman autoa, jos sille jotain kävisi.

Miksi autovakuutus kannattaa ottaa POP Vakuutukselta?

 • Meiltä saat reilut bonukset sekä liikennevakuutukseen että kaskovakuutukseen ja otamme huomioon myös aiemmin kertyneet bonuksesi vanhasta vakuutusyhtiöstäsi.
 • Liikennevakuutuksen maksimibonus on 83 %. Lähtöbonus on 40 % (myös uudelle kuljettajalle).
 • Kaskovakuutukseen voit saada jopa 70 % lähtöbonuksen.
 • Saat samat bonukset myös muille autoillesi.
 • Alle 20 000 km vuodessa ajavat saavat vakuutuksensa edullisemmin. Lue lisää kilometripohjaisesta hinnoittelusta.

Autovakuutuksen hinta

Autovakuutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa auton ja vakuutuksenottajan tiedot sekä vuodessa kertyvät kilometrit. Esimerkiksi ajoneuvon merkki vaikuttaa hintaan sen takia, että varaosien hinnat ja korjauskustannukset vaihtelevat eri merkkien kohdalla. Vakuutuksenottajan tiedoista taas vaikuttavat muun muassa ikä, asuinpaikka ja vahinkohistoria. Henkilökohtainen vahinkohistoria määrittää bonusten suuruuden.

Ajetut kilometrit ovat yksi isoimmista tekijöistä hinnan muodostumisessa. Jos ajokilometrejä kertyy vuodessa alle 20 000, vaikuttaa se vakuutuksen hintaan alentavasti. Jos kilometrejä taas kertyy yli 25 000, vakuutuksen hinta nousee. Tämä perustuu vahinkotilastoihin, joiden perusteella vähemmän ajavat kolaroivat vähemmän ja näin ollen voimme heille tarjota vakuutusta edullisempaan hintaan. Tutustu autovakuutuksen hinnoitteluun.

Jokaisella yhtiöllä on omat hinnoitteluperusteensa vakuutuksille, minkä takia hinnat eri yhtiöiden välillä saattavat erota suurestikin. Meillä maksat ajosi mukaan. Sivuiltamme löytyy helppokäyttöinen vakuutuslaskuri, jolla saat laskettua hinnan juuri sinun vakuutuksellesi.

Millainen autovakuutus minun kannattaa hankkia?

Huoletonta ajonautintoa uudelle autollesi – POP autovakuutus XL

Kun haluat autovakuutuksen kaikilla herkuilla, valintasi on POP Auto XL – kattava autovakuutuspaketti, joka sopii erityisesti uudelle autolle. Matkasi jatkuu esimerkiksi vuokra-auton turvin, vaikka ajoneuvosi olisikin korjattavana jonkun muun korvattavan vahingon vuoksi. Parkkiturva kattaa vahingot, kun joku kolhii pysäköityä ajoneuvoasi parkkipaikalla – ja säilytät edelleen bonuksesi. Näiden lisäksi XL-taso kattaa kaiken sen, mitä muut tasot kattavat.

Kattava vakuutus uudehkolle autollesi – POP autovakuutus L

Uudehkon ajoneuvon omistajan valinta autovakuutukseksi on POP Auto L-kaskovakuutus. Laajan perusturvan lisäksi autovakuutuspakettiin kuuluu esimerkiksi lasiturva, jota suosittelemme erityisesti paljon autoa ajaville tuulilasiin napsahtelevien kivien ja nastojen varalta. Kolariturva kattaa ajoneuvollesi kolarissa tai esimerkiksi tieltä suistumisessa aiheutuneet vahingot. Luonnonilmiöturvasta saat korvausta, jos ajoneuvoasi runtelee vaikkapa voimakas raekuuro.

Järkevä suoja iäkkäämmälle ajoneuvollesi – POP autovakuutus S

Edullinen perusturva on järkevä valinta autovakuutukseksi iäkkäämmälle ajoneuvolle. Hinausturva pelastaa sinut pinteestä, jos ajoneuvosi jättää sinut tien poskeen kesken matkan. Eläintörmäysturva kattaa ajoneuvosi vauriot, jos törmäät eläimeen. Lisäksi S-vakuutuksessa on oikeus-, palo-, varkaus- ja ilkivaltaturva.

Liikennevakuutus

Voit ostaa myös halutessasi pelkän liikennevakuutuksen. Liikennevakuutus kattaa kaikki liikenteessä aiheuttamasi henkilö- ja omaisuusvahingot, mutta ei omalle autollesi sattuvia vahinkoja. Liikennevakuutus ei myöskään korvaa mitään kuluja, joita vahingon hetkellä voi korjauskulujen lisäksi tulla. Näihin kuuluvat esimerkiksi hinauskulut.

Usein kysytyt kysymykset autovakuutuksesta

Voit ostaa autollesi vakuutuksen helposti verkkopalvelustamme ympäri vuorokauden. Kun olet ajoneuvon omistaja tai haltija, vakuutusyhtiön vaihto päivittyy automaattisesti myös Traficomin ajoneuvorekisteriin. Helppoa ja vaivatonta.

Jos autosi on ollut poistettuna liikennekäytöstä ja otat auton nyt liikennekäyttöön, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy POP Vakuutuksen Oma Palvelussa tai Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa. Liikennekäytöstäpoiston voi edelleen tehdä myös lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Muistathan, että liikenteestä poistetulla autolla ei saa ajaa.

Auton vakuuttaminen

Kun ostat auton autoliikkeestä, voit ostaa vakuutuksen helposti verkkosivuiltamme koska tahansa. Voit myös kysyä, jos vakuutuksen voi tehdä autoliikkeessä saman tien.

Jos ostat auton yksityishenkilöltä, voit ostaa vakuutuksen verkkosivuiltamme 24/7. Auton edellinen vakuutus ei siirry uudelle omistajalle, vaan sinun tulee uutena omistajana hankkia uusi vakuutus.

Kaskovakuutus tuo autolle huomattavaa lisäturvaa, joten se on hyvä ottaa liikennevakuutuksen lisäksi. Auton ominaisuuksista riippuen POP Vakuutuksessa voi valita autolle vakuutuksen kolmesta turvatasosta: S-, L- ja XL-taso. Tutustu autovakuutukseen.

Jos auton edellinen omistaja on tehnyt autolle liikennekäytöstäpoiston ja otat itse auton heti ajoon, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy POP Vakuutuksen Oma Palvelussa tai Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa. Liikennekäyttöönoton voi myös edelleen tehdä lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Muista rekisteröidä ajoneuvo nimiisi vakuutuksen hankkimisen jälkeen.

Auton rekisteröinti

Jos ostat auton yksityishenkilöltä, pyydä myyjältä Traficom-sivustolta haettu sähköinen varmenne, jonka avulla voit rekisteröidä auton sähköisesti omiin nimiisi heti vakuutuksen hankkimisen jälkeen POP Vakuutuksen Oma Palvelussa. Auto on rekisteröitävä seitsemän päivän kuluessa luovutuksesta ja vakuutuksen tulee olla voimassa ennen kuin rekisteröintiä voi tehdä.

Voit rekisteröidä auton nimiisi myös Traficomissa tai rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Kun lähdet autolla ulkomaille, sinun kannattaa hankkia Green Card eli kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta hyvissä ajoin, sillä se tulee sinulle postitse. Lisäksi sinulla kannattaa olla kaskovakuutus. Lue lisää vinkkejä autolla ulkomaille matkaaville.

Auton liikennekäytöstäpoiston voi helpoiten tehdä Oma Palvelun kautta. Auton voi poistaa liikennekäytöstä myös Traficom-sivulla tai lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastusasemalla.

Liikennekäytöstäpoiston ajalta hyvitetään liikennevakuutuksen maksut sekä osa kaskovakuutuksen maksuista.

Muistathan että, liikenteestä poistetulla autolla ei saa ajaa.

Mistä autovakuutuksen hinta muodostuu? Miksi jonkun autovakuutus on halpa ja toisella kalliimpi?

Hintaan vaikuttavat muun muassa:

Auton ominaisuudet, kuten esimerkiksi

 • merkki
 • malli
 • vuosimalli
 • teho
 • paino
 • moottorin koko

Vakuutuksen ottajan ominaisuudet, kuten esimerkiksi

 • asuinpaikka
 • ikä
 • vahinkohistoria

Auton ominaisuudet vaikuttavat eniten. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että erilaisia autoja on erihintaista korjata ja niillä on erilaiset riskit. Vakuutuksenottajan tiedot ja ominaisuudet vaikuttavat myös autovakuutuksen hinnan muodostumiseen. Nuorella ihmisellä on vähemmän kokemusta kuin kokeneella kuljettajalla ja toisaalta taas rutinoituneet kuljettajat eivät välttämättä ole liikenteessä aina hereillä, koska he luottavat kokemukseensa.

Nämäkään säännöt eivät ole vakuutusmaailmassa kiveen hakattuja, sillä loppujen lopuksi jokaisella yhtiöllä on oma hinnoittelumatematiikkansa vakuutuksille. Siksi vakuutusyhtiöiden välillä saattaa olla suuriakin eroja hinnoissa. POP Vakuutuksen sivuilla on vakuutuslaskuri, jolla on helppoa laskea hinta juuri sinun vakuutuksellesi.

Autovakuutusmaksuihin vaikuttaa auton vahinkohistoria: mitä pidempään ajat ilman vakuutuksesta korvattavia vahinkoja, sitä suuremmaksi kasvaa vakuutusbonus. Vahinkohistoria on käytössä autoissa (henkilö-paketti-kuorma- ja linja-autot) ja moottoripyörissä. Taitavat ja varovaiset kuskit hyötyvät puhtaasta vahinkohistoriastaan maksamalla vakuutusmaksuja vähemmän.

Saat bonuksia sekä liikenne- että kaskovakuutuksesta. Uuden, ilman aiempaa vahinkohistoriaa olevan liikennevakuutuksen bonus alkaa 40 prosentista. Jos sinulla on jo aiempaa vakuutus- ja vahinkohistoriaa, laskemme liikennevakuutuksen lähtöbonuksen niiden perusteella. Näihin historiatietoihin luetaan mukaan kaikissa vakuutusyhtiöissä olevat tiedot ajoneuvojen vakuutusten voimassaoloajoista ja liikennevahingoista. Korkeimmillaan liikennevakuutuksen bonukset voivat nousta jopa 83 prosenttiin ja kaskovakuutuksen bonukset 70 prosenttiin.

Vahinkohistoria eli bonus on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle ajoneuvolle tai henkilölle. Voit kuitenkin saada saman lähtöbonuksen kaikille autoillesi tai moottoripyörillesi. Autoilla ja moottoripyörillä on kuitenkin omat vakuutus- ja vahinkohistoriat, joten näiden kahden ajoneuvoluokan bonuksia ei voi sekoittaa keskenään.

Vanha autovakuutuksesi irtisanotaan automaattisesti, kun uusi POP Vakuutuksen autovakuutus astuu voimaan

Mikäli olet siirtämässä autosi vakuutuksia toisesta vakuutusyhtiöstä, sinun ei tarvitse murehtia vanhojen vakuutusten irtisanomisista. Ne irtisanotaan automaattisesti, kun uusi vakuutuksesi astuu voimaan. Ostaessasi autovakuutusta, saat itse valita päivän, jolloin uusi vakuutuksesi astuu voimaan.