Siirry sisältöön

Palvelupäällikkö Jyri Törnvall päätyi puskista vakuutusalalle

"Ei minulla koskaan ollut ajatusta, että työskentelisin vakuutusyhtiössä. Opiskeluaikoina heitin huulta, että käyn koulun ja haen Formula 1-sarjaan töihin. Siellä oli siihen aikaan Minardi, joka oli sarjan kehnoin talli ja tie voisi viedä sinne." Formula 1-sarjan teknikkoa Jyri Törnvallista ei tullut, mutta tie vei ajoneuvotekniikan insinöörin vakuutusalalle vuonna 2012, kun hän aloitti työt autovahinkotarkastajana If:llä. Vuonna 2019 hän siirtyi Suomen Vahinkovakuutuksen palvelukseen.

Töissä meillä - Uratarinakuva Jyri Törnvall

Vakuutusalan osaaminen karttuu tekemällä

Alun perin Jyrin suunnitelmissa oli jäädä isänsä rakennuspeltiliike- ja kuljetusfirmaan rekkakuskiksi. Armeijan jälkeen piti lähteä tien päälle, mutta kohtalo puuttui peliin ja Jyri päätyi tekemään pitkää tuurausta rakennuspeltiliikkeeseen. Siinä ajassa hän ehti tottua päivätyön tuomaan rytmiin eivätkä illat ja viikonloput tien päällä enää houkuttaneetkaan. Opintoja olisi kuitenkin ammattikoulun pohjalta syytä jatkaa.

Vuonna 2005 Jyri haki opiskelemaan ja aloitti opinnot ammattikorkeakoulussa ajoneuvotekniikan parissa. Koulun yhteydessä toimi moottoritutkimuslaboratorio, jossa tehtiin T&K-projekteja tunnetuille moottori- ja jälkikäsittelyjärjestelmiä valmistaville yrityksille ja Jyri pääsi opintojensa aikana moottorilaboratorioon opiskelija-assistentiksi. Samaiseen paikkaan hän teki myös opinnäytetyönsä ja jatkoi siellä valmistumisensa jälkeen tutkimusinsinöörinä.

"Siellä oli todella mielenkiintoisia projekteja ja kumppaneita, joille tutkimusta tehtiin. Muutaman kerran oltiin muun muassa öljytankkerilla mittaamassa päästöjä Suomenlahdella ja Pohjanlahdella."

Tutkimuspestit moottoritutkimuslaboratoriossa olivat kuitenkin projektiluonteisia ja tässä vaiheessa Jyrillä oli jo puoliso kainalossa ja perheenlisäystä tulossa. Tämä sai hänet hakemaan töihin If:lle, jossa hän aloitti teknisenä asiantuntijana autovahinkotarkastuksessa vuonna 2012.

"Ajoneuvotekniikan osaamista minulla oli valmiina, mutta vakuutusosaaminen oli yhden ammattikorkeakoulussa suoritetun kurssin varassa. Aika puskista menin siihen vakuutusmaailmaan, mutta kuten kaikessa, osaaminen karttuu tekemällä. Ja kävi hyvä tuuri, kun avoimia paikkoja oli kaksi ja silloinen esihenkilö totesi pilke silmäkulmassa myös hakijoita olleen vain kaksi," Jyri nauraa.

Kiinnostus laajempaan tehtävänkuvaan sai hakeutumaan POP Vakuutukselle

Jyri kertoo autovahinkotarkastajan vastaavan oikean korvaustavan ja korjausmenetelmän valinnasta, korjauskustannusten hallinnasta sekä lunastushinnoittelusta parhaan mahdollisen asiakastyytyväisyyden varmistaen. If:llä Jyri viihtyi seitsemän vuotta. Maaliskuussa 2019 hän siirtyi POP Vakuutukselle.

"If:lläkin pääsi paljon mukaan toiminnan kehittämiseen, kun kokemus karttui. Aloin kuitenkin kaipaamaan osaamiseni laajentamista. Kollega If:ltä oli tullut aiemmin Suomen Vahinkovakuutukselle ja kysyi, kiinnostaisiko minua tulla tänne. Asiaa hetken pohdittuani päädyin tähän ratkaisuun."

Yhtiönä POP Vakuutus on pienempi, jonka vuoksi tehtäväkenttä on laajempi ja osaaminen kasvaa tätä kautta. Teknisenä asiantuntijana Jyri työskenteli POP Vakuutuksella aina kesäkuuhun 2021 saakka, jolloin hänelle tarjoutui mahdollisuus ottaa vetovastuu ajoneuvotarkastuksesta.

"Marraskuussa 2022 vastuut lisääntyivät, kun rakennusvahingot tulivat osaksi tiimiä ja tämän vuoden lokakuussa minulla oli ilo ottaa vastuu palvelutiimistä, johon kuuluvat ajoneuvotarkastus ja omaisuuskorvaukset kokonaisuudessaan. Omaisuuskorvaukset ovat itselleni uusi laji, joten voidaan sanoa, että uutta asiaa tulee nyt ”ovista ja ikkunoista”. Uudet vastuut, esihenkilötyö, toiminnan ja järjestelmien kehitys yhdessä tiimin ja sidosryhmien kanssa sekä kumppaniyhteistyö vievät nykyisin ison osan ajasta."

Työssä palkitsee tiimin onnistumiset – “Olipa mahtava juttu, että lähdin tälle tielle”

Jyri kertoo, että ennen vakuutusalalle tuloa alasta olleet ennakkoluulot karisivat nopeasti.

"Ennen vakuutusalalle tuloa mietti, millaista työ vakuutusyhtiössä olisi ja pärjäisikö siellä. Sittemmin kun pääsi näkemään, miten kirjava joukko eri alojen ammattilaisia ja helposti lähestyttäviä huipputyyppejä alalla työskentelee asiakkaita auttaakseen, niin olipa mahtava juttu, että lähdin tälle tielle."

Kun Jyriltä kysyy, mistä hän nauttii eniten työssään, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä:

"Kyllä se on tiimin onnistumiset. Kun tekemistä katsotaan taaksepäin ja voidaan todeta, että suunniteltuja asioita on saatu tuloksellisesti maaliin, niin ne ovat niitä palkitsevia hetkiä. Meillä on loistava tiimihenki ja tavoitteellinen tiimi, jossa tuetaan toisia onnistumaan. Tämä on joukkuelaji," Jyri kiteyttää.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi