Siirry sisältöön

Compliance Officer Pialiina Lehto ohjaa ja neuvoo säädösten noudattamisessa ja seuraa toiminnan oikeellisuutta

Pialiina Lehto kuvailee olevansa pitkän linjan vahinkovakuutusihminen. Hän valmistui Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 1996 ja työskenteli heti valmistumisensa jälkeen vakuutusmeklaritoimistossa. Sen jälkeen Pialiina on työskennellyt vahinkovakuutusyhtiöissä lukuun ottamatta kahden ja puolen vuoden pituista pätkää alan valvontaviranomaisessa, Finanssivalvonnassa.

Töissä meillä - Uratarinakuva Pialiina Lehto

Monipuoliset tehtävät veivät pitkän linjan vakuutusammattilaisen mennessään

Pialiina kertoo ajattelevansa itseään pitkän linjan vahinkovakuutusihmisenä. Hän on tehnyt monipuolisesti erilaisia toimenkuvia vakuutusalan sisällä.

"Viimeiset 10 vuotta olen toiminut lakiasiainosastolla. Suomen Vahinkovakuutukselle tulin työskentelemään compliancen parissa kokonaan itselleni uutena osa-alueena."

Monien muiden tavoin Pialiina päätyi alalle varsin sattumalta. Yksi opintojen aikana suoritettu projektikurssi johdatti pysäyttämättömästi kohti vakuutusalaa.

"Opintojeni aikana säädettiin uusi vakuutussopimuslaki. Asiasta järjestettiin syventävien opintojen projekti, jonka otsikko taisi olla Uusi vakuutussopimuslaki. Sen kurssin myötä tuli perehdyttyä alaan ja sen sääntelyyn."

Sillä tiellä Pialiina on edelleen. Se, mikä saa hänet pysymään aihepiirin parissa on, että hän kokee saaneensa tehdä monipuolisesti erilaisia tehtäviä.

"Vakuutusalalla työskentelee paljon juristeja ja meille on todella hyvin tarjolla erilaisia tehtäviä. Se on sitten vähän niin kuin vienyt mennessään."

POP Vakuutuksen Compliance Officer Pialiina Lehto poseeraa kokoushuoneessa.

”POP Vakuutuksessa toimenkuva on hyvin laaja ja pääsen tarkastelemaan joka kulmasta tätä meidän toimintaamme”

Työnkuva on Pialiinan mukaan todella monipuolinen ja päivät eivät seuraa samanlaisina toisiaan. Työstä suuri osa muodostuu sääntelyn seuraamisesta, jota pitää tarkkailla sekä kotimaan että EU:n tasolla ja välittää tästä ajankohtaista tilannekuvaa yhtiön johtoryhmälle ja hallitukselle.

"Työnkuvassani minun tulee olla kartalla siitä, mitä meiltä sääntelyn osalta yhtiönä odotetaan ja välittää tätä tilannekuvaa johtoryhmälle ja hallitukselle. Toisaalta minun tulee hahmottaa myös, mitä uusia mahdollisuuksia sääntely meidän liiketoimintaamme tuo."

Pialiinalla on pitkä kokemus myös isommassa yrityksessä toimimisesta, joissa yksittäiset juristit vastaavat tietyn yksikön ja aihepiirin asioista.

"Pienemmässä yrityksessä täytyy olla kartalla aika monesta asiasta. Minun työnkuvaani täällä meillä kuuluvat myös muun muassa tietosuojaan ja rahanpesuun liittyvät kokonaisuudet, jotka isommassa yrityksessä kuuluisivat kenties eri henkilöiden toimenkuvan alle. POP Vakuutuksessa toimenkuvani on hyvin laaja ja pääsen joka kulmasta tarkastelemaan tätä meidän toimintaamme."

Työssään palkitsevaksi Pialiina kokee erityisesti sen, että hän pystyy löytämään ratkaisuja ja auttamaan toisia eteenpäin, vaikka ihan yksittäisissäkin kysymyksissä. Pienen organisaation joustavuus ja ihmisten ammattitaitoisuus nousee Pialiinan puheissa korostuneesti esiin.

"Meillä työskentelee todella osaavia ihmisiä, mutta samalla on kuitenkin rento tekemisen meininki. POP Vakuutus ei ole byrokraattinen tai korkeaportainen organisaatio. POP Vakuutuksella työskentelee tekijäporukkaa, joiden kanssa asiat hoituvat ripeästi."

Vapaa-ajan ja työn yhteensovittaminen on helppoa

Kiitosta saa myös mahdollisuus työskennellä joustavasti etänä, vaikka Pialiina nähdään usein työskentelemässä myös toimistolla.

"Etätyöskentelymahdollisuudet ovat meillä todella hyvät. Oman tilanteen mukaan pystyy aina järjestämään. Joskus on esimerkiksi lasten asioita, joita pitää hoitaa. Työn ja oman arjen yhteen sovittaminen on tehty helpoksi."

Jäljelle jäävä vapaa-aika rytmittyykin sitten pitkälti perheen aktiivisten 15- ja 12-vuotiaiden lasten harrastusten mukaan. Itse Pialiina kertoo harrastavansa liikuntaa kävelyn, uinnin ja ryhmäliikuntatuntien muodossa. Myös musiikki on Pialiinalle tärkeää ja hän kertookin soittavansa pianoa omaksi ilokseen.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi