Siirry sisältöön

Miten Ukrainan tilanne vaikuttaa POP Vakuutuksen myöntämiin matka- ja ajoneuvovakuutuksiin?

Viime päivien uutisointi sodasta Ukrainassa on herättänyt ymmärrettävästi huolta ja kysymyksiä asiakkailtamme myös meidän suuntaamme. Tässä tiedotteessa käsittelemme kysytyimpiä kysymyksiä Ukrainan sodan vaikutuksista matka- ja ajoneuvovakuutuksiin. Seuraamme tilannetta ja päivitämme artikkelia säännöllisesti.

Matkavakuutus

Miten Ukrainan sota vaikuttaa matkavakuutukseen?

Ukrainaan on julistettu sotatila ja ulkoministeriö kehottanut poistumaan maasta välittömästi.

Emme pysty varmistamaan asiakkaillemme sujuvaa korvauspalvelua lento- ja rahaliikenteen rajoitusten vuoksi, joten matkustamista Ukrainaan, Venäjälle ja Valko-Venäjälle kehotetaan välttämään. EU on kieltänyt Venäjän lentoliikenteen ilmatilassaan. Venäjä on sulkenut ilmatilansa 36 maalta vastapakotteena, joka näkyy suuresti mm. Finnairin lennoissa Kaukoitään.

Entä jos minulle sattuu tapaturma tai sairastuminen matkalla Ukrainassa?

Mikäli vakuutettu sairastuu matkalla tai sattuu tapaturma, joka ei liity sotaan, korvataan hoitokulut sekä välttämättömät ylimääräiset matka- ja majoituskustannukset ehtojen mukaisesti.

Entä jos joudun sodan aiheuttamaan tapaturmaan Ukrainassa?

Jos matka Ukrainaan on alkanut ennen sotatoimien alkamista 24.2.2022 (eli matka on alkanut viimeistään 23.2.2022), on vakuutetun matkavakuutus voimassa myös sodan aiheuttamien tapaturmien varalta 14 vrk, edellyttäen, ettei vakuutettu ole itse osallistunut sotaan.

Jos vakuutettu jää Ukrainaan ja hänelle sattuu sodan aiheuttama tapaturma 10.3.2022 jälkeen, ei vahinkoa korvata matkustajavakuutuksen perusteella.

Mitä jos matkani peruuntuu?

Matkustajavakuutus ei korvaa matkakohteen sotatilan vuoksi peruuntuneita matkoja. Peruuntumisia ei korvata, mikäli vakuutettu itse päättää olla lähtemättä matkalle tai lentoyhtiö peruu matkan. Korvauksia kannattaa tiedustella lentoyhtiöltä tai matkanjärjestäjältä.

Entäpä jos myöhästyn matkaltani?

Mikäli vakuutettu myöhästyy etukäteen varatulta jatkoyhteydeltä viranomaisen määräyksen takia, korvaamme tilanteen aiheuttamat lisäkulut vakuutusehtojen mukaisesti (esim. lento perutaan, koska viranomaiset ovat sulkeneet lentokentän).

Edellytyksenä kuitenkin on, että matka Ukrainaan on alkanut ennen sotatoimien alkamista 24.2.2022 (eli matka on alkanut viimeistään 23.2.2022) ja myöhästyminen jatkoyhteydeltä tapahtuu 10.3.2022 mennessä. 10.3.2022 jälkeen tapahtuneet myöhästymiset eivät kuulu matkustajavakuutuksen korvauspiiriin.

Korvaako matkavakuutukseni matkan keskeytymisen tai evakuoinnin?

Matkustajavakuutus ei korvaa matkakohteen sotatilan vuoksi keskeytynyttä matkaa tai ylimääräisiä matka- tai majoituskuluja. Evakuointikulut eivät kuulu vakuutuksen korvauspiiriin.

Matkahätäpalvelu auttaa sinua 24 h, kun tarvitset välitöntä apua matkallasi sattuneen henkilövahingon hoidossa.

Ajoneuvovakuutukset

Miten Ukrainan tilanne vaikuttaa ajoneuvovakuutuksiin?

Liikennevakuutus

Liikennevakuutukset ovat myönnettyjen ehtojen mukaisesti voimassa. Green Cardit ovat voimassa sovitusti niissä myönnetyn ajan. Venäjälle ja Valko-Venäjälle maksettavat korvaukset voivat kuitenkin vaikeutua tai estyä kokonaan pakotteiden vuoksi. Tilannetta seurataan tiiviisti.

Kaskovakuutus

POP Vakuutuksen myöntämä Kaskovakuutus on voimassa ulkomailla enintään 30 päivän yhtäjaksoisen matkan ajan kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa, paitsi

  • Venäjällä sen Euroopan ulkopuolisilla alueilla
  • Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Albaniassa, Kosovossa, Serbiassa, Moldovassa, Iranissa, Israelissa, Marokossa, Bulgariassa, Romaniassa, Tunisiassa ja Turkissa.

Hinaukset ja matkanjatko

Hinauskumppanimme ei tällä hetkellä järjestä palveluita tai neuvontaa Ukrainan valtion alueella ja ovat toistaiseksi keskeyttäneet rajat ylittävien toimeksiantojen järjestämisen ja suorittamisen Venäjälle/Venäjältä. Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi