Siirry sisältöön

POP Vakuutuksessa opintojen ja työn yhdistäminen sujuu mutkitta

Sini Ruonala on työskennellyt POP Vakuutuksessa melkein sen alkuvaiheilta, aina vuodesta 2015 saakka. Sinin matka kohti vakuutusalaa alkoi työharjoittelusta, joka kuului osaksi silloisia myynnin tradenomiopintoja.

Töissä meillä - Uratarinakuva Sini Ruonala

"Olin työharjoittelussa toisessa yrityksessä, jossa buukattiin aikoja vakuutusedustajille. Siellä syntyi kiinnostus vakuutusalaa kohtaan ja ymmärsin, että tällainenkin vaihtoehto on olemassa. Viimeistä myynnin tradenomin työharjoittelupaikkaa etsiessäni silmiini osui POP Vakuutuksen Sales Traineen työpaikkailmoitus, jota hain ja sain paikan."

Työharjoittelu kantoi hedelmää vakituisena työpaikkana autoliikekanavan yhteyskoordinaattorina

6 kuukauden harjoittelijaohjelma POP Vakuutuksella osoitti Sinille, miten monipuolisia töitä vakuutusyhtiössä tehdään. Sini pääsi tutustumaan asiakaspalvelun, korvauspalvelun ja esimerkiksi markkinoinnin arkeen todella monipuolisesti.

"Myynnin tradenomiopintojen aikaisena toiveenani oli, että pääsisin tutustumaan B2B-myyntiin. Sen osan harjoittelusta pääsin tekemään POP Vakuutuksen autoliikekanavan puolella."

Työharjoittelu kantoi hedelmää ja hyvin hoidetut työt poikivat vakituisen työn autoliikekanavan yhteyskoordinaattorina. Tässä tehtävässä Sini työskentelikin aina vuoteen 2022 saakka.

Uusia tuulia IT-tradenomiopinnoista – työharjoittelu POP Vakuutuksella oli luonteva valinta työpaikassa hyvin viihtyvälle Sinille

Muutaman vuoden autoliikekanavan yhteyshenkilön hommia tehtyään, Sini alkoi kaivata jotakin uutta. Hän haki työn ohessa opiskelemaan tietojenkäsittelyn IT-tradenomin koulutukseen. Opintoja on nyt takana 3,5 vuotta ja valmistuminen siintää edessä. Koska myös toiseen koulutukseen kuuluu pakollisia työharjoitteluita, oli Sinin mukaan luontevaa tehdä ne työpaikkaan, jossa hän kokee viihtyvänsä.

"Mielenkiinnon kohteeni olivat työtehtävien osalta muuttuneet verkkokaupan suuntaan. Toiveenani oli löytää harjoittelupaikka talon sisältä, koska viihdyn täällä. Olin jutellut tämän nykyisen pestini edeltäjän kanssa hänen työtehtävistään aiemmin. Ne kuulostivat jo silloin mielenkiintoisilta ja vastasivat hyvin sitä, mitä olin opiskellut. Ja kun pesti sitten vapautui, olin kärppänä paikalla, että hei minua voisi tämä kiinnostaa."

Sini kokee, että työ verkkokaupan asiantuntijana on jo tähän mennessä ollut todella vaihtelevaa. Tehtävän vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi hakukoneoptimointi, verkkosivuston kokonaisvaltainen kehittäminen ja verkkokaupan myynnin raportointi.

"Tällä hetkellä tutkin meidän ostoputkiamme ja niiden kehittämismahdollisuuksia. Tutkin tietysti tarkkaan myös sitä, mitä kilpailijamme tekevät ja mietin, miten voisimme kehittää meidän tekemistämme. Vasta vuoden verran tässä pestissä työskennelleenä uuden opettelua on kyllä riittänyt. Jo se itsessään on palkitsevaa ja pitää mielenkiinnon yllä."

”Työn ja opiskeluiden yhteensovittaminen on sujunut yllättävänkin hyvin” – etätyömahdollisuus on suuri voimavara

Sini kertoo, että pitkälti viikonloput ovat kuluneet opintoja suorittaessa. Luennot ovat sijoittuneet arki-illoille työpäivien päätteeksi.

"Aihe on ollut mielenkiintoinen, niin on jaksanut opiskella. Pystyin myös lukemaan hyväksi aiempia opintoja, niin pääsin suoraan uuteen asiaan kiinni.

Koronan myötä yleistynyt etätyöskentely ja etäopiskelu on keventänyt Sinin kuormaa, kun matkustaminen täysissä ruuhkabusseissa ja junissa jäi pois kuviosta.

"Etätyömahdollisuus on ollut itselleni iso juttu. Jos päivästä pari tuntia menee matkoihin täysissä ruuhkabusseissa ja junissa, niin kyllä se kuormittaa."

Jäljelle jäävän vapaa-ajan resepti: koirat, metsä ja valokuvaus

Kalenteria ei ole Sinin mukaan viime vuosina tarvinnut erikseen täyttää. Syyt siihen onkin tullut jo varsin kattavasti esitellyksi aiemmin tässä artikkelissa. Se ylimääräinen vapaa-aika, jota Sinille on töiden ja opintojen jälkeen käytettäväksi jäänyt, on kulunut palautumiseen ja koirien kanssa yhdessä tekemiseen.

"Koirien kanssa menee sitten ylijäävä aika. Parhaiten palaudun niiden kanssa metsässä ulkoillessa."

Myös valokuvaus on Sinille tärkeä harrastus.

"Aloitin valokuvaamisen luontokuvauksesta, josta siirryin koirien kuvaamiseen. Valokuvannut olen noin 4 vuotta. Kuvaaminen on hyvä harrastus, kun sitä voi tehdä juuri silloin kun itselle sopii."

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi