Siirry sisältöön

Omistatko Audin tai BMW:n? Saatat harkita uudelleen luettuasi tämän artikkelin

Olet ehkä kuullut Audi- ja BMW-merkkisiin autoihin tai niiden omistamiseen liittyvistä stereotypioista. Päätimme ottaa selvää siitä, kumpi merkki vie pidemmän korren ehkä hieman kyseenalaisessa mittelössä. Artikkelin tiedot on kerätty POP Vakuutuksen voimaanastuneista sopimuksista vuosilta 2018–2022 ja näille sopimuksille sattuneista vahingoista.

Karvanoppa

1. Audin tai BMW:n omistaja: tallenna hinauspalvelun numero puhelimen pikavalintaan

Audin ja BMW:n omistajat joutuvat turvautumaan hinausauton apuun keskimääräistä useammin.

Bemarien hinausmäärät liikkuvat kuitenkin täysin omassa luokassaan, sillä BMW-merkin autot joutuvat hinattavaksi jopa lähes 60 % useammin verrattuna muihin automerkkeihin.

2. Audin ja BMW:n omistajien kannattaa myös kerrata, miten toimia kolaritilanteissa

Kolarivahinkoja sattuu molemmille merkeille yli 20 % enemmän kuin muille automerkeille. Keskinäisessä vertailussa vahinkojen määrät ovat kuitenkin molemmilla merkeillä lähes samalla tasolla. Siispä tasapeli tässä erässä.

3. Erityisesti BMW:n omistajien kannattaa säilyttää autojaan valvotuissa parkkihalleissa tai autotalleissa

Audeja varastetaan lähes yhtä paljon kuin koko POP Vakuutuksen sopimuskannan autoja keskimäärin, mutta BMW:t ovat varkaiden erityisessä suosiossa. BMW-merkin autoja varastetaan lähes 80 % enemmän kuin muita merkkejä sopimuskannassa.

4. Audin tai BMW:n omistaminen saattaa ärsyttää muita kanssakulkijoita

Audin tai BMW:n omistaminen saattaa ärsyttää muita kanssatallaajia siinä määrin, että kyseenomaisten merkkien omistajien kannattaa kenties suojata autoaan hieman huolellisemmin. Molempiin automerkkeihin nimittäin kohdistetaan ilkivaltaa keskimääräistä enemmän.

5. Eläimet törmäävät todennäköisemmin Bemariin kuin Audiin

Voisi luulla, että eläimet eivät katso automerkkiä, mutta tilastojen mukaan BMW-merkkisille autoille sattuu jopa 30 % enemmän eläintörmäysvahinkoja kuin muille automerkeille keskimäärin. Vaikka Audeille sattuu myös keskimääräistä enemmän eläinvahinkoja, niin silti vahinkomäärät jäävät BMW-merkin autoista lähes 15 %.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi