Siirry sisältöön

POP Vakuutus selvitti: turkulainen auton omistaja saa nukkua yönsä rauhassa

Autovarkaudet ja autoihin kohdistuva ilkivalta lisääntyy usein kesän lähestyessä. Pitkät kesälomat saavat ihmiset poistumaan kodeistaan ja hiljentyneet kotikadut houkuttelevat varkaat ja vandaalit piiloistaan. Raotimme tilastokeskuksemme ovea ja selvitimme keskeisimmät tilastofaktat autovarkauksien ja ilkivallan takana.

Auto parkissa

Premium-merkit kiinnostavat pitkäkyntisiä – oululaisten autoilijoiden syytä olla erityisen valppaana

Auto tai sen osia voi huonon tuurin sattuessa lähteä pitkäkyntisen matkaan missä vain, mutta POP Vakuutuksen tilastotietojen valossa se on todennäköisempää Oulussa kuin pääkaupunkiseudulla. Oululaisen auton omistajan kannattaakin olla erityisen tarkkaavainen etenkin, jos omistaa BMW:n, Audin tai Mercedes Benzin. Pitkäkyntisiä nimittäin kiinnostavat nämä edellä mainitut premium-merkit. Hieman yllättäen myös Honda ja Opel kipuavat varkauden kohteeksi joutuneiden autojen TOP-5-listalle. Tätä saattaa osaltaan selittää murtovarkaiden lisääntynyt kiinnostus kyseisten merkkien katalysaattoreita kohtaan.

Kian, Skodan, Fordin, Citroenin ja Nissanin omistajat voivat teoriassa huokaista helpotuksesta, sillä näitä merkkejä varastetaan tilastojen valossa vähiten.

Nyt se on todistettu, Turussa asuminen kannattaa – ainakin jos omistat auton

Miksi turkulaiset haluavat asua Turussa, saattaa joku tälläkin hetkellä pohtia jossakin. Turussa asumisen hyödyt ovat kuitenkin kiistattomat, kun tutkii POP Vakuutuksen varkaus- ja ilkivaltatilastoa. Turussa sijaitseviin autoihin ei tilastoista katsottuna haluta kajota niin usein kuin muualla Suomessa. Turussa nimittäin tapahtuu noin puolet vähemmän ilkivaltaa kuin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Oulussa.

Tilastosta esiin nousee myös se, että nuorten omistamat autot ovat alttiimpia ilkivallalle ja varkauksille.

  • Nuorten autoihin kohdistuu lähes 40 % enemmän ilkivaltaa, jos verrataan vaikkapa yli 40-vuotiaiden omistamiin autoihin, kertoo POP Vakuutuksen korvauspalveluiden operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta.

Näin vähennät varkaiden ja vandaalien mielenkiintoa autoasi kohtaan

Autovarkauksia ja vandalismia ei tietenkään koskaan pystytä täysin estämään, mutta muutamalla yksinkertaisella konstilla vähennät autosi mielenkiintoa varkaiden ja vandaalien silmissä huomattavasti.

  • Lukitse ovet aina.
  • Parkkeeraa mahdollisimman näkyvälle ja valoisalle paikalle, jos valvontakameroin varustettuun autotalliin parkkeeraaminen ei ole mahdollista.
  • Älä jätä mitään arvokasta autoon.
  • Lukkopultit voivat ehkäistä renkaiden ja vanteiden varkauksia.

Lähteet: POP Vakuutuksen vahinkodata

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi