Siirry sisältöön

POP Vakuutus: Päällekkäin vakuuttaminen ei kannata – vältä tätä tuplavakuutuskämmiä joululahjaostoksilla

Monissa liikkeissä ja erilaisissa elektroniikkamyymälöissä on alkamassa vuoden vilkkain myyntisesonki, kun joulu on jo – ei ovella, mutta nurkan takana. Erityisesti elektroniikkaa lahjaksi ostavien kannatta olla ostoksilla tarkkana, sillä erityisesti näiden tuotteiden oheen myydään usein myös tuotevakuutuksia. Tuotevakuutus voi vähänkään kalliimman tuotteen hintalappua katsellessa tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Tuotevakuutukset ovat kuitenkin useissa tilanteissa tarpeettomia, sillä useimmiten voimassa oleva kotivakuutus kattaa laajasti kodin koko irtaimiston, POP Vakuutukselta muistutetaan.

Rikkkoontunut kännykkä

Tuotevakuutuksien vakuutusehdot ja omavastuut voivat houkuttaa

Tuotevakuutus korvaa vain yhdelle tuotteelle sattuneita vahinkoja. Pääsääntöisesti tuotevakuutus hankitaan kaupantekohetkellä ja sitä harvemmin saa hankittua enää jälkikäteen. Tuotevakuutuksen hinta riippuu siitä, mitä tuotetta ollaan vakuuttamassa ja minkälaisten vahinkojen varalta. Ehtoihin kannattaa tässäkin tapauksessa tutustua aina ennen ostopäätöstä.

"Tuotevakuutuksissa on usein ostohetkellä houkuttelevan pieneltä kuulostavat omavastuut ja laajat vakuutusehdot, mutta hinta voi sitten lopulta vuositasolla muodostua jopa isommaksi kuin kotivakuutuksen hinta, joka kattaa aina laajemmin koko kodin irtaimistoa," kertoo POP Vakuutuksen vakuutuspalveluiden päällikkö Hanna Toivanen.

Kotivakuutus kattaa koti-irtaimistoon kohdistuvat vahingot sen mukaan, minkä laajuinen turvataso kotivakuutukseen on hankittu. Korvattavat vahingot määritellään aina vakuutusehdoissa.

Päällekkäinen vakuuttaminen ei kannata - korvausta voi hakea vain yhdestä vakuutuksesta

Aina ennen tuotevakuutuksen ostamista on tärkeää tarkistaa, ettei kyseinen turva kuulu jo omaan kotivakuutukseen.

"Jos hajonnut laite kuuluu sekä kotivakuutuksen että sille otetun tuotevakuutuksen korvattavaksi, voi korvausta hakea vain yhdestä vakuutuksesta," Toivanen kertoo.

Tällöin toisesta vakuutuksesta maksaa käytännössä turhaan. Jos korvauksen hakee kahdesta eri vakuutuksesta, voidaan sen yrittäminen katsoa vakuutuspetokseksi.

Milloin tuotevakuutuksesta sitten voisi olla hyötyä?

Jos lahjan ostaa toiselle henkilölle eikä ole varma hänen vakuutuksistaan, voi tuotevakuutuksen hankkiminen olla järkevää. Tuotevakuutuksen hankkimista kannattaa harkita myös silloin, jos se korvaa jotakin sellaista, mikä ei oman kotivakuutuksen piiriin kuuluisi. Toisaalta kannattaa myös tarkistaa, voiko oman kotivakuutuksen turvatasokorotus muuttaa tilannetta.

"On myös hyvä muistaa, että kaiken kattavaa vakuutusta ei ole olemassa ja olipa kyseessä sitten kotivakuutus tai erillinen tuotevakuutus, niin esimerkiksi katoamiset ja unohtamiset ovat usein rajattu vakuutusten ulkopuolelle," Hanna Toivanen muistuttaa.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi