Siirry sisältöön

POP Vakuutus paljastaa yllättävän käänteen kesän murto- ja varkausvahinkojen osalta

Osalla meistä kesäloma alkaa jo lähennellä loppuaan. Lomakausi on kuitenkin viime vuosina venynyt aina pitkälle elokuuhun saakka ja tämä näkyy POP Vakuutuksen rakennus- ja irtaimistovakuutuksen alle kirjautuvissa vahinkoilmoituksissa. Kotivakuutus korvaa omaisuusvarkauksien aineelliset vahingot, mutta mielipahaa ja turvattomuuden tunnetta on vaikeampaa korvata.

Erityinen valppaus suotavaa elo-syyskuussa – häkkikellareissa ei suositella säilytettävän mitään arvokasta

POP Vakuutuksen tilastojen mukaan vähiten murto- ja varkausvahinkoja sattuu loppuvuodesta joulukuussa ja alkuvuodesta tammi-helmikuussa. Kevään edetessä murtovarkaat kömpivät esiin talvihorroksestaan ja murto- ja varkausvahinkojen määrät alkavat hiljalleen nousta.

Kesällä alkaakin sitten tapahtua. Yleisesti saatetaan olettaa, että yleisenä lomakuukautena tunnetussa heinäkuussa tapahtuisi eniten murto- ja varkausvahinkoja.

Tilastojemme mukaan tämä ei ihan täysin näytä pitävän paikkaansa, sillä murto- ja varkausvahingot kyllä kasvavat heinäkuussa, mutta piikki tilastossa tapahtuukin elo-syyskuussa, kertoo POP Vakuutuksen korvauspalveluiden operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta.

POP Vakuutuksen korvauspalveluista kerrotaan myös, että tyypillisimmät tapaukset ovat häkkikellarimurtoja. Moni säilyttää häkkikellareissaan yllättävänkin arvokasta omaisuutta ja tätä ei missään olosuhteissa suositella.

Mitään arvokasta ei pidä kellarissa säilyttää. Ei sähköpotkulautoja tai golfsettejä. Ne lähtevät varkaiden matkaan hyvin herkästi, Lehmusvirta painottaa.

Poliisin tilastojen mukaan murtovarkauksia tapahtuu eniten perjantaisin

Vaikka neljäsosa murtovarkauksista tapahtuu yöllä, eivät murtovarkaat suinkaan hiippaile vain yön pimeydessä. Poliisiin tilastojen mukaan suurin riski joutua murtovarkauden kohteeksi on hieman yllättäen perjantaina klo 12–15 välisenä aikana.

Murtovarkaat tarkkailevat potentiaalisia kohteita ja sitä, milloin asukkaat käyvät kaupassa, töissä tai lähtevät lomalle. Suojaisat kohteet kiinnostavat ja siksi myös mökin tai muun vapaa-ajan asunnon suojaamiseen ja hyvään lukitsemiseen kannattaa suhtautua pieteetillä.

Näillä vinkeillä suojaat kotia, vapaa-ajan asuntoa ja irtaimistoa pitkäkyntisiltä

Asuntomurtoja ja irtaimistovarkauksia ei tietenkään koskaan pystytä täysin estämään, mutta muutamalla yksinkertaisella konstilla vähennät varkaiden mielenkiintoa kotisi, mökkisi ja irtaimistosi osalta huomattavasti.

  • Älä säilytä arvokkaita tavaroita kellarissa tai häkkivarastossa.
  • Pidä koti ja vapaa-ajan asunto asutun näköisenä.
  • Pyydä naapuria, perheenjäsentä tai ystäviä pitämään paikkoja silmällä.
  • Varmista, että ikkunat ovat kiinni ja ovet lukittuna.
  • Älä säilytä avaimissa tunnistettavia tietoja.
  • Älä säilytä vara-avainta pihalla.
  • Harkitse hälytysjärjestelmän hankkimista, jos joudut olemaan pitkiä aikoja poissa kodista tai vapaa-ajan asunnolta tai omistat erityisen arvokasta omaisuutta.

Lähteet:
POP Vakuutuksen vahinkodata
20.6.2022 Poliisi: asunto- ja mökkimurrot

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi