Siirry sisältöön

POP Vakuutus selvitti: laatu korvaa määrän – suomalaiset karsivat mieluummin matkojen määrästä kuin ulkomaanmatkan aiheuttamista kuluista

Suomalaisten lomamatkasuunnitelmat ovat joutuneet viime vuosina monenlaisten tekijöiden vaikutuksen alaisiksi. Pian alkavien syyslomien kynnyksellä ja POP Vakuutuksen toteuttaman *kyselytutkimuksen perusteella taloustilanteen muutokset kotimaassa ja maailmanlaajuisesti heijastuvat suomalaisten lomasuunnitelmiin. Moni aikookin karsia ulkomaan matkustelusta.

Noin kolmasosa matkustaa ulkomaille lomalle harvemmin kuin kerran vuodessa

Selvitimme kyselytutkimuksessa muun muassa sitä, miten usein vastaajat matkustavat lomalle ulkomaille. Vastaajista yli 30 prosenttia kertoo matkustavansa lomalle ulkomaille harvemmin kuin kerran vuodessa.

28 prosenttia vastaajista kertoo matkustavansa lomailumielessä ulkomaille jopa 2–4 kertaa vuodessa. Kerran vuodessa lomalle matkustaa neljäsosa vastaajista.

Reilu 13 prosenttia vastaajista ei matkusta ulkomaille laisinkaan tai lomailee vain Suomen sisällä.

Yli puolet kertoo taloustilanteen vuoksi joutuvansa karsimaan ulkomaan lomailusta, mutta kun matkalle lähdetään, ei matkakuluista haluta tinkiä

Yli puolet kyselyyn vastanneista vastasi joutuvansa karsimaan ulkomaan matkustelusta taloustilanteen vuoksi. 45 prosenttia kyselyyn vastanneista aikoo taloustilanteesta huolimatta matkustaa entiseen malliin.

Matkakuluista ei sen sijaan kyselyn mukaan haluta tinkiä. Vajaa 40 prosenttia vastaajista ilmoittaa, että eivät haluaisi tinkiä mistään annetuista vaihtoehdoista, jotka olivat kulkemisen kulut, majoitus ja matkavakuutus. Kaikki kolme vaihtoehtoa päätyivät erillään tasaisiin 20 prosentin lukemiin.

Suomalaiset ovat matkavakuutususkollista kansaa – vain 15 prosenttia vastaajista voisi matkustaa ulkomaille ilman matkavakuutusta

Suomalaiset varautuvat ulkomaan matkoihin kiitettävästi, sillä lähes 85 prosenttia vastanneista ilmoitti, että eivät voisi matkustaa ulkomaille ilman matkavakuutusta.

Ulkomailla matkustajia kiusaavat erityisesti erilaiset infektiot ja ruokamyrkytykset. Pelkkä vierailu sairaalassa tulee usein kalliiksi, puhumattakaan, jos sattuu sairastumaan vakavammin ja tarvitsee esimerkiksi ambulanssilennon koti-Suomeen. Kalleimmissa tapauksissa ambulanssilennon kustannukset voivat kivuta jopa yli sataan tuhanteen euroon, POP Vakuutuksen korvauspalveluiden operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta muistuttaa.

Matkavakuutuskorttia kannattaakin pitää aina mukana. Sen avulla pystyy todistamaan helposti, että matkavakuutus on voimassa. Perheen matkustaessa yhdessä, POP Vakuutuksessa vanhemman matkavakuutus kattaa myös mukana matkalla olevat alle 18-vuotiaat lapset.

*Kyselytutkimus toteutettiin sähköpostin välityksellä lähetetyllä kyselylomakkeella ja siihen vastasi noin 2870 henkilöä.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi