Siirry sisältöön

Tiedote koronavirukseen liittyen

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan kaikkea matkustamista tulisi toistaiseksi välttää. Lisäksi hallitus on päättänyt poikkeuksellisista kansalaisten arkeen vaikuttavista rajoitustoimenpiteistä, kuten Uudenmaan rajojen sulkemisesta ja ravintolatoiminnan rajoituksista. Moni jo matkan lähitulevaisuuteen varannut pohtii, kuinka oman matkan käy koronavirusepidemian takia. Tässä tiedotteessa selvennämme POP Vakuutuksen matkavakuutuksen korvausehtoja tilanteeseen liittyen.

Korvaako matkavakuutus jos sairastun koronaan, ja matka peruuntuu?

Matkan peruuntumisella tarkoitetaan sitä, että matkalle lähtö estyy kokonaan. Matkan peruuntuminen korvataan, kun se johtuu vakuutetun äkillisestä ja odottamattomasta sairastumisesta tai tapaturmasta, joka pakottavasti estää matkalle lähdön. Näin ollen, jos sairastut matkan varaamisen jälkeen koronavirukseen, etkä pääse sen vuoksi matkalle, voit hakea korvausta matkustajavakuutuksesta. Myös vakuutetun lähiomaisen vakava sairastuminen tai kuolema voivat täyttää edellytykset korvattavuudelle. Kaikissa edellä mainituissa tilanteissa vakuutusyhtiö tarvitsee lääkärintodistuksen tapahtuneesta.

Täältä saat ladattua vakuutusehdot.

Olen varannut matkan ja nyt haluaisin perua sen koronavirustilanteen takia. Korvaako matkavakuutus matkan peruuttamisen?

Matkustamiseen liittyvät huolet tai pelot eivät valitettavasti ole peruuntumisen syitä, jotka kuuluisivat matkavakuutuksen ehtoihin. Mikäli lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruu matkan, ei matkavakuutus kata peruuntumisesta aiheutuvia kuluja. Matkan siirtoa tai rahojen palautusta kannattaa kuitenkin tässä tilanteessa tiedustella matkan järjestävältä taholta.

Matkani peruuntuu ulkoministeriön asettaman matkustuskiellon takia. Korvaako matkavakuutus matkan peruuntumisesta aiheutuvia kuluja?

Mikäli lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruu matkan, ei matkavakuutus kata peruuntumisesta aiheutuvia kuluja. Mikäli kyseessä on omatoimimatka ja lento perutaan, kannattaa tiedustella lentoyhtiöltä korvauksia lennon peruuntumisesta. Omatoimimatkan muita mahdollisia kustannuksia, kuten jo varattua hotellia ei matkavakuutus tässä tilanteessa korvaa.

Voinko irtisanoa määräaikaisen matkavakuutukseni, kun en pääsekään lähtemään matkalle poikkeustilan takia? Saanko jo maksamani rahat takaisin?

Jos määräaikaisen matkavakuutuksen vakuutuskausi ei ole vielä alkanut, voit perua matkavakuutuksesi kirjallisella ilmoituksella. Tämä onnistuu Oma Palvelussa. Kirjallisen ilmoituksen saatuamme palautamme vakuutusmaksun pankkitilillesi. Jos määräaikainen vakuutuskautesi on jo alkanut, emme palauta maksua.

Onko matkavakuutus voimassa normaalisti, jos matkustan matkustuskiellosta huolimatta?

Matkavakuutus on aina voimassa matkustaessa yli 50 kilometrin päähän kotoa tai työpaikalta. POP Vakuutus kuitenkin suosittelee noudattamaan ulkoministeriön ja hallituksen asettamia suosituksia matkustuskieltoon ja ulkonaliikkumiseen liittyen.

Mitä jos joudun matkalla karanteeniin ja paluu viivästyy tästä syystä?

Mikäli joudut viipymään matkallasi suunniteltua pidempään esimerkiksi karanteenin tai koronavirukseen liittyvän sairaalahoidon takia, POP Vakuutus jatkaa matkavakuutuksen voimassaoloa ilman lisäveloitusta, kunnes pääset takaisin kotimaahan. Tällaisissa tapauksissa on otettava viipymättä yhteyttä POP Vakuutukseen arkisin klo 9-15.30 numeroon 010 3910 394 ja muina aikoina numeroon 010 3910 393.

Jos vakuutetulla ei ole oireita ja hän joutuu karanteeniin pelkän koronavirukselle altistumisen vuoksi, ei matkan keskeytyminen ole vakuutuksesta korvattava.

Onko matkavakuutukseni voimassa, jos matkani pitenee paluulennon siirtymisen takia?

Paluulennon siirtyessä POP Vakuutus voi lisäkustannuksia vastaan jatkaa määräaikaisen matkavakuutuksen voimassaoloa siihen saakka, kunnes asiakas on päässyt takaisin kotimaahansa.

Jos matkakumppani sairastuu koronaan eikä pääse lähtemään matkalle, korvataanko minunkin matkani peruuntuminen?

Jos matkakumppanisi on sairastunut vakavasti ja tämän takia matka peruuntuu, korvataan mahdollisesti myös sinun matkasi tapauksesta riippuen. Jos korvausedellytykset täyttyvät, on tässä tapauksessa sairastuneen hankittava lääkärintodistus.

Me POP Vakuutuksella seuraamme tilannetta tarkasti ja tiedotamme lisää tilanteen muuttuessa. Asiasta on hyvä lukea lisää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä ulkoministeriön sivuilta.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi