Siirry sisältöön

Mikä on auton luovutustodistus eli luovutuskirja?

Auton luovutustodistus eli luovutuskirja on asiakirja, joka varmistaa, että ajoneuvon omistajavaihdos sujuu mutkatta ja mahdollisissa riitatilanteissa ei ole epäselvyyksiä siitä milloin omistajanvaihdos on tapahtunut ja ketkä ovat olleet osapuolina kaupassa.

Kun myyt autosi, voit luoda sähköisen varmenteen ostajaa varten Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa. Auton uusi omistaja voi tällä varmenteella rekisteröidä auton itselleen. Tulosta varmenteen luomisen yhteydessä esitäytetty luovutuskirja kaupan molemmille osapuolille. Tarkista ostajan henkilöllisyys ja merkitse luovutuskirjaan ostajan henkilö- tai y-tunnus. Auton ostajalle voidaan antaa myös rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa, johon tulee uuden omistajan tiedot, ajoneuvon luovutuspäivä sekä molempien osapuolien allekirjoitukset. Uusi omistaja voi tehdä omistajanvaihdon myös tällä.

Lisäksi, auton myyjänä, sinun kannattaa tehdä luovutusilmoitus, jolla varmistat sen, että velvollisuutesi ajoneuvoa kohtaan päättyvät oikeana päivänä. Luovutusilmoituksen voit tehdä Oma Palvelussa tai Traficomin verkkopalvelussa. Voit tehdä luovutusilmoituksen Oma Palvelussa mikäli sinulla on kyseiselle autolle vakuutus POP Vakuutuksella.

Lisäksi auton kaupasta kannattaa tehdä kauppakirja, jossa eritellään mahdollisesti erikseen sovitut asiat, kuten maksuaikataulu ja kauppaan kuuluvat asiat.

Jos olet myymässä autoa ulkomaille tai Ahvenanmaalle, sinun tulee myyjänä antaa rekisteröintitodistuksen molemmat osat ostajalle, jotta hän pystyy tekemään rekisteröinnin kohdemaassa tai Ahvenanmaalla.

Kaikki usein kysytyt kysymykset

Etkö löytänyt vastausta?

Ota meihin yhteyttä

Oma Palvelussa hoidat vakuutusasioita 24/7

Oma Palvelussa asioit helposti ja nopeasti. Voimme käsitellä kaikkia vakuutusasioitasi viestien välityksellä, ja monenlaiset muutokset saat hoidettua välittömästi itse. Kiireellisissä asioissa voit soittaa, mutta useimmiten asioit näppärästi Oma Palvelun kautta silloin kun sinulle parhaiten sopii. Oma Palvelussa voit esimerkiksi:

Asiakaspalvelu ark. 9-15.30

Autamme henkilökohtaisissa vakuutusasioissa

Myyntipalvelu ark. 8-18

Uudet vakuutukset ja tarjouspyynnöt. Voit jättää myös soittopyynnön soittaessasi palvelun ollessa suljettuna.

Korvauspalvelu ark. 9-13

Korvauspalvelu auttaa sinua uusissa ja jo avoinna olevissa vahinkoasioissasi

POP Henkilövahinkojen matkahätäpalvelu

Matkahätäpalvelu auttaa sinua 24h kun tarvitset välitöntä apua matkallasi sattuneen henkilövahingon hoidossa.

Liikennevakuutuspalvelu ark. 9-15.30

Lakisääteisen liikennevakuutuksen vakuutus- ja vahinkoasiat

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä sinulle sopivana ajankohtana

Chat-palvelu ark 9-17

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa