Siirry sisältöön

Liikennevakuutus

Suomen reiluimmalla maksimibonuksella

Vähän ajaville pysyvä alennus jopa 25 %*

Reilut bonukset - aja hyvin ja säästä

Samat bonukset myös kakkosautollesi

Edullinen liikennevakuutus POP Vakuutukselta

POP Vakuutuksen asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä vakuutustemme hinta-laatusuhteeseen.* Edullisten hintojen lisäksi he kokevat saavansa vastinetta rahoilleen eli odotuksiaan vastaavia vakuutustuotteita ja vaivatonta palvelua. Meiltä voit saada liikennevakuutuksen edullisemmin, kun ajat vähemmän ja turvallisesti. Tarjoamme liikennevakuutukseemme jopa 83 % maksimibonuksen eikä uusienkaan kuljettajien tarvitse aloittaa bonusten kerryttämistä tyhjästä, vaan tarjoamme heille liikennevakuutukseen 40 % lähtöbonuksen. Vahingottomista ajovuosista palkitsemme asiakkaamme siis Suomen korkeimmalla bonuksella ja edullisella liikennevakuutuksen hinnalla.

* EPSI Rating Vakuutus 2023 -tutkimus. Kysyttäessä asiakkaiden kokemusta rahoilleen saamasta vastineesta, saimme 76,2 indeksipistettä. Yli 75 indeksipisteen raja tarkoittaa erittäin tyytyväistä arvostelua.

Liikennevakuutuksen hinta

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa ajoneuvon ja vakuutuksenottajan tiedot sekä vuodessa kertyvät kilometrit. Ajoneuvon tiedoista hinnan kannalta keskeisiä tekijöitä ovat esimerkiksi merkki ja malli. Vakuutuksenottajan tiedoista hintaan vaikuttavat muun muassa ikä, asuinpaikka ja vahinkohistoria. Henkilökohtainen vahinkohistoria määrittää bonusten suuruuden. Kun bonusprosenttisi on 83 %, on ajoneuvollasi halvin liikennevakuutus. Voit katsoa bonustaulukosta, miten bonusprosentti muodostuu.

Vahinkohistorian ollessa henkilökohtainen, saat samat bonukset myös muille autoillesi, kuten perheesi kakkosautolle. Oman bonuksesi ja liikennevakuutuksen hinnan saat tarkistettua heti autovakuutuslaskurillamme.

Ajokilometrit ovat yksi suurimmista auton liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavista tekijöistä. Kun ajettuja kilometrejä kertyy vuodessa alle 20 000, vakuutuksen hinta laskee. Mikäli taas kilometrejä kertyy yli 25 000, liikennevakuutuksen hinta nousee. Tämä perustuu vahinkotilastoihin, joiden perusteella vähemmän ajavat kolaroivat vähemmän ja näin ollen voimme tarjota heille vakuutusta edullisempaan hintaan. Lue lisää autovakuutuksen hinnasta.

Kilpailuta liikennevakuutus

Pakollinen liikennevakuutus, kuten muutkin vakuutukset, on hyvä kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Liikennevakuutusten vertailu on onneksi helppoa, sillä vakuutuksen korvaavuuksissa ei yleensä esiinny juurikaan eroja eri yhtiöiden välillä turvan ollessa lakisääteinen. Ylempänä jo kerroimmekin, mitä pakollinen liikennevakuutus korvaa. Myös omavastuu liikennevakuutuksessa on aina 0 €, joten siihen ei tarvitse kiinnittää huomiota.

Liikennevakuutuksen hintaan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota. Vaikka vakuutus on lakisääteinen ja varsinaisia liikennevakuutustarjouksia ei saa antaa, sen hinnoittelussa on kuitenkin eroa vakuutusyhtiökohtaisesti ja näin ollen kilpailuttamisen avulla voit säästää rahaa. Meillä saat vakuutukseesi reilut bonukset ja maksat ajamiesi kilometrien perusteella. Liikennevakuutuksen hintaa ei onneksi tarvitse kauaa pohtia, sillä se on helppo laskea liikennevakuutuslaskurillamme.

Täytyykö ajoneuvolle ottaa liikennevakuutus?

Lakisääteinen liikennevakuutus on oltava jokaisella liikenteessä käytettävällä ja rekisteröidyllä ajoneuvolla, olipa se sitten auto, mopo tai peräkärry.

Lakisääteinen liikennevakuutus on siis pakollinen vakuutus kaikille autoille. Liikennevakuutus korvaa liikennevahingon syyttömän osapuolen omaisuus- ja henkilövahingot ja syyllisen osapuolen henkilövahingot. Liikennevakuutuksen lisäksi autolle voi hankkia kaskovakuutuksen, joka korvaa vahingonaiheuttajan omaisuusvahinkoja.

Liikennevakuutus ja sen korvaukset perustuvat liikennevakuutuslakiin ja -asetukseen. Suomalainen liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja vihreän kortin järjestelmään kuuluvissa maissa.

Huomioithan, että liikennevakuutusvelvollisuus koskee ajoneuvon pääasiallista käyttäjää.

Liikennevakuutuksen irtisanominen tai vaihto toiseen yhtiöön

Koska liikennevakuutus on lakisääteinen ja siten pakollinen kaikissa liikennekäytössä olevissa ajoneuvoissa, sitä ei voi suoraan irtisanoa. Pääsääntöisesti edellinen liikennevakuutus päättyy aina automaattisesti esimerkiksi silloin, kun kyseessä on liikennevakuutuksen vaihto toiseen yhtiöön. Liikennevakuutus päättyy automaattisesti myös silloin, kun ajoneuvo vaihtaa omistajaa ja uusi omistaja rekisteröi auton nimiinsä, sekä silloin, kun ajoneuvo poistetaan lopullisesti rekisteristä.

Liikennevakuutuksen siirto toiseen autoon

Liikennevakuutuksen siirto toiseen autoon tarkoittaa käytännössä sitä, että ostat toiselle ajoneuvollesi kokonaan uuden liikennevakuutuksen. Et voi siis suoraan siirtää nykyistä liikennevakuutustasi uuteen autoon. Uuden liikennevakuutuslain myötä saat samat bonukset kaikille autoillesi, joten niin sanotulle vakuutuksen siirrolle ei ole tarvettakaan.

Liikennevakuutus ja autoilu ulkomailla

Jos olet harkinnut ulkomaan matkailua autolla, kannattaa muistaa pari asiaa. Liikennevakuutus tarvitaan myös ulkomailla, ja monissa maissa sinulla pitää olla mukanasi Green Card -kortti. Green Card osoittaa Vihreän kortin sopimusmaissa, että autossasi on voimassa oleva liikennevakuutus. Jos aihe on sinulle ajankohtainen, lue tarkemmat vinkkimme autoilusta ulkomailla.