Siirry sisältöön

Autolla ulkomaille

Oletko lähdössä reissuun omalla autolla?

Muista Vihreä kortti

Matkustaessasi Pohjoismaiden ulkopuolelle, kannattaa tilata Green Card eli Vihreä kortti, joka on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Saat tilattua Green Cardin helposti soittamalla asiakaspalveluumme. Green Cardin voit saada perinteiseen tapaan postitse kotiin tai nyt myös PDF-tiedostona sähköisesti toimitettuna.

Vihreä kortti on pakollinen Vihreän kortin sopimusmaissa. Listan näistä maista löydät Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. Mikäli matkustat autollasi EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle maahan, joka ei ole Vihreän kortin sopimusmaa, sinun tulee hankkia kohdemaahan saapuessasi rajavakuutus.

Tarkista, että kaskovakuutuksesi on voimassa

Kaskovakuutus on voimassa ulkomailla enintään 30 päivän yhtäjaksoisen matkan ajan kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa Vihreän kortin sopimusmaissa. Vakuutusehdoista löydät mahdolliset maakohtaiset rajoitteet turvissa ja enimmäiskorvausmäärissä. Perehdythän huolellisesti vakuutusehtoihin ennen matkalle lähtöä.

Nappaa mukaan seuraavat asiakirjat

Pidä ulkomaille lähtiessäsi autossa mukana aina auton rekisteröintitodistusta. Jos sinua ei ole merkitty rekisteröintitodistukseen auton omistajaksi tai haltijaksi tai jos auton omistaa rahoitusyhtiö, tarvitset valtakirjan tai maastavientiluvan. Maastavientiluvan saat rahoitusyhtiöstä ja valtakirjan esimerkiksi vakuutusyhtiöstä. Lisäksi mukana tulee olla tietysti ajokortti ja kohdemaasta riippuen myös henkilökortti tai passi.

Älä unohda matkavakuutusta

Liikennevakuutus on pakollinen, mutta ethän unohda vakuuttaa itseäsi ja läheisiäsi. Muistathan, että Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei ole sama asia kuin voimassa oleva matkustajavakuutus. Matkustajavakuutuksella varmistat, että pääset tarpeen vaatiessa lääkäriin ja et joudu maksamaan mahdollisesti suuria omavastuuosuuksia. Samalla, kun varmistat matkavakuutuksesi voimassaolon, kannattaa myös tarkistaa, että matkatavarasi on vakuutettu. Pääset laskemaan hinnan matkustajavakuutukselle helppokäyttöisellä matkavakuutuslaskurillamme

Liikenneonnettomuuden varalta

  • Selvitä etukäteen kohdemaan yleinen hätänumero ja tallenna se puhelimeen.
  • Hätätilanteessa soita aina ensin kohdemaan yleiseen hätänumeroon.
  • POP Päivystyspalvelu auttaa sinua suomeksi ympäri vuorokauden vahinko- ja korvausasioiden hoitamisessa.
  • POP Matkahätäpalvelu 24h auttaa sinua, kun tarvitset välitöntä apua matkallasi sattuneen henkilövahingon hoidossa.