Kaskovakuutus

Valitse juuri sinulle sopiva turvataso

Lasiturva kuuluu vakiona auton XL‑ ja L ‑kaskoon

Kaskovakuutukseen jopa 70  % lähtöbonus

Hinausturva huolehtii, kun autosi jättää tienposkeen

Mikä on ajoneuvon kaskovakuutus?

Lakisääteinen autovakuutus eli iikennevakuutus ei korvaa liikennevahinkoon syyllisen ajoneuvon vahinkoja. Niitä varten kannattaa ottaa autovakuutukseen liikennevakutuksen lisäksi kaskovakuutus. Kaskovakuutuksen avulla saat erittäin kattavan turvan ajoneuvollesi, sillä se korvaa myös muita yllättäviä ja äkillisiä vahinkoja, kuten tieltä suistumisen, tulipalon, varkauden tai ilkivallan aiheuttamia vaurioita.

Autovakuutuksen kaskovakuutuksessa on valittavissa 3 eri turvatasoa: S, L ja XL. Voit valita näistä turvatasoista sinulle ja autollesi sopivan. Sivuiltamme löytyy helppokäyttöinen autovakuutuslaskuri, jonka avulla saat laskettua kaskotarjouksen.

Mistä kaskovakuutuksen hinta muodostuu?

Kaskovakuutuksen hinta muodostuu oletetun riskin perusteella. Hintaan vaikuttavat muun muassa ajoneuvon tyyppi (esim. auto, moottoripyörä tai moottorikelkka) ja ajoneuvon tekniset tiedot sekä vakuutuksenottajan ikä, asuinpaikka ja vahinkohistoria.

Lisäksi POP Vakuutuksen henkilöauton kaskovakuutuksen hintaan vaikuttaa vuosittain ajettavat kilometrit. Tutustu autovakuutuksen hintaan.

Millainen kaskovakuutus minun kannattaa hankkia?

XL-kasko uudelle ajoneuvolle

Kun haluat mahdollisimman laajan ja kattavan kaskovakuutuksen, valintasi on XL-kasko, joka sopii erityisesti uudelle autolle. Matkasi jatkuu esimerkiksi vuokra-auton turvin, vaikka ajoneuvosi olisikin korjattavana jonkun muun korvattavan vahingon vuoksi. Lisäksi parkkiturva kattaa vahingot, kun jokin tuntemattomaksi jäänyt moottoriajoneuvo kolhii pysäköityä ajoneuvoasi parkkipaikalla – ja bonuksesi säilyvät ennallaan. Näiden lisäksi XL-kasko kattaa kaiken sen, mitä muut kaskovakuutukset kattavat.

L-kasko uudehkolle ajoneuvolle

Uudehkon ajoneuvon omistajan kannattaa valita L-kasko. Laajan perusturvan lisäksi L-kaskovakuutuspakettiin kuuluu esimerkiksi lasiturva, jota suosittelemme erityisesti paljon autoa ajaville tuulilasiin napsahtelevien kivien ja nastojen varalta. Kolariturva kattaa ajoneuvollesi kolarissa tai esimerkiksi tieltä suistumisessa aiheutuneet vahingot. Luonnonilmiöturvasta saat korvausta, jos ajoneuvoasi runtelee vaikkapa voimakas raekuuro.

S-kasko kattava perusturva ajoneuvollesi

S-kasko on edullinen perusturva ja järkevä valinta autovakuutukseksi iäkkäämmälle ajoneuvolle. Hinausturva pelastaa sinut pinteestä, jos ajoneuvosi jättää sinut tien poskeen kesken matkan ja eläintörmäysturva kattaa ajoneuvosi vauriot, jos törmäät eläimeen. Lisäksi S-kaskossa on oikeus-, palo-, varkaus- ja ilkivaltaturva.

Mitä autovakuutus korvaa?

Turvat
XL
L
S

Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä.

Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jolloin ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle enintään C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Jos ajoneuvosi on ajokelvoton teknisen vian vuoksi, saat korvausta enintään viideltä päivältä ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle enintään C-kokoluokan auto.

POP Autovakuutuksen parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä.

POP Autovakuutuksen lunastusturva korvaa sen, jos ajoneuvoa ei vahingon vuoksi voida korjata. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran. Jos ajoneuvoa on käytetty enemmän, lunastuskorvausta korotetaan enintään 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään auton ostohinnan verran.

POP Autovakuutuksen rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Korvausta voidaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-autoja. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon käyvän arvon verran.

POP Autovakuutuksen luonnonilmiöturva korvaa tuulen, raekuuron tai muun vastaavan erityisen luonnonilmiön aiheuttamat vahingot, kuten auton päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun aiheuttamat vauriot.

POP Autovakuutuksen lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin.

POP Autovakuutuksen kolariturva korvaa kolarin, yhteentörmäyksen, tieltä suistumisen tai vastaavan tapahtuman vuoksi syntyneet vahingot.

POP Autovakuutuksen vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Korvauksen yläraja on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.

POP Autovakuutuksen oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

POP Autovakuutuksen hinausturva (vain alle 20-vuotiaat ajoneuvot) korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti. Hinausturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä tulee kuluneeksi 20 vuotta.

POP Autovakuutuksen ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

POP Autovakuutuksen eläintörmäysturva korvaa eläimeen törmäämisestä syntyneen vahingon.

POP Autovakuutuksen varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

POP Autovakuutuksen paloturva korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman esinevahingon, jonka syynä on irti päässyt tuli tai ajoneuvoon suoraan kohdistunut salamanisku. Paloturva ei korvaa ylikuumenemisen tai oikosulun aiheuttamia vahinkoja.

Lakisääteinen liikennevakuutus kuuluu automaattisesti kaikkiin kaskopaketteihin tai se on ostettavissa myös erikseen. POP Liikennevakuutuksessa on Suomen suurin aloitus- ja maksimibonus. Lisätietoa

Usein kysyttyä kaskovakuutuksesta

POP Vakuutuksen kaskovakuutuksella vakuutat ajoneuvosi sekä siihen kiinteästi asennetut käyttöön liittyvät varusteet. Myös ajoneuvon renkaat (kesä- ja talvirenkaat, yksi sarja kumpiakin), kattoteline ja suksiboksi ovat vakuutettuina palon ja varkauden varalta, vaikkei niitä olisikaan asennettu autoon.

  • kilpailukäyttöön tarkoitettuja varusteita tai ajoneuvon muutostöitä
  • erikoismaalauksia tai teippauksia
  • valmistajan tai viranomaisten määräysten vastaisia varusteita tai laitteita
  • matkapuhelimia
  • polttoainetta
  • jälkiasennettuja korisarjoja
  • muutoskatsastusta edellyttäviä, muutoskatsastamattomia lisävarusteita, rakenteita ja osia

Jälkikäteen asennetut av-laitteet ovat vakuutuksen kohteena ainoastaan autoissa.

Kaskovakuutuksessa on kolme tasoa: S, L ja XL. Alla olevasta taulukosta näet, mitä kukin kaskovakuutuksista korvaa ja mitä turvia eri ajoneuvoille on saatavilla. Valitsemasi kaskon lisäksi ajoneuvosi vakuutukseen sisältyy aina myös liikennevakuutus. Voit hankkia myös pelkän liikennevakuutuksen. Jos ajoneuvosi on hankittu rahoituksella, L- ja XL-kaskovakuutuksiin sisältyy myös rahoitusvakuutus.

Henkilö- ja pakettiautoLinja- ja kuorma-autoMoottoripyöräMopo, mönkijäPerävaunuTraktori ja moottorikelkka
PaloS, L, XLS, LS, LS, LS, LS
VarkausS, L, XLS, LS, LS, LS, LS
IlkivaltaS, L, XLS, LS, LS, LS, LS
VastuuS, L, XLS, LS, LS, LS, LS
HinausS, L, XL-S, L---
EläintörmäysS, L, XLS, LS, LS, LS, LS
OikeusturvaS, L, XLS, LS, LS, LS, LS
KolariL, XLLLLL-
LasiL, XL-----
LuonnonilmiöL, XLLLLL-
RahoitusL, XLLLLL-
LunastusXL-----
ParkkiXL-----
Matkan jatkuminenXL-----
RengasXL-----

Voit valita vakuutukseesi sinulle sopivimman omavastuun. Vaihtoehdot ovat 200 €, 500 €, 1 000 €, 2 000 € ja 5 000 €.

Voit saada uuteen kaskovakuutukseen jopa 70 prosentin lähtöbonuksen. Bonus laskee kolariturvasta maksetun korvauksen jälkeen 20 prosenttiyksikköä. Bonus nousee 10 prosenttiyksikköä jokaisen sellaisen vakuutuskauden jälkeen, jonka aikana ajoneuvo on ollut käytössä vähintään 120 päivää (moottoripyörä 90 päivää) eikä vakuutuksesta ole korvattu vahinkoja.

Kaskovakuutus on voimassa ETA-maissa sekä ETA-alueen ulkopuolisissa vihreän kortin maissa lukuun ottamatta vakuutusehdoissa erikseen mainittuja maita. Vakuutus on voimassa ulkomailla enintään 30 päivän yhtäjaksoisen matkan ajan. Pohjoismaiden ulkopuolella sattuneissa vahingoissa on suurempi omavastuu.