Siirry sisältöön

Sähköauton vakuutus

Reiluilla ehdoilla

Sähköautot on huomioitu reilusti ehdoissa

Vähän ajaville pysyvä alennus jopa 25 %*

Sähkön loppuessa XL-kasko kattaa hinauksen lähimmälle latauspisteelle

Oikea auto se on sähköautokin

Suomessa on rekisteröity jo yli 90 000 ladattavaa henkilöautoa ja suosio näiden ympärillä on kasvussaan. Täyssähköautojen ja hybridien yleistyessä, olemme POP Vakuutuksella huomioineet ne vakuutusehdoissamme entistäkin paremmin. Olemme tässäkin sanamme mittaisia.

5 syytä, miksi sähköauton vakuutus kannattaa ottaa POP Vakuutukselta

1. Hinausturva korvaa hinauksen lähimmälle latauspisteelle
Hinausturva pelastaa, kun vauhti hiipuu. XL-kaskovakuutus kattaa täyssähköauton hinauksen lähimmälle latauspisteelle akun loppuessa kesken matkan.

2. Kolariturva kattaa myös vahingot akustolle
Sähköauton akuston hinnat voivat nousta yli kymmeniin tuhansiin euroihin. Jos akuston korjauskustannusten hinnat hirvittävät, suosittelemme sähköautolle laajaa kaskovakuutusta. XL ja L-kaskojen kolariturva kattaa akuston vahingot kolaritilanteissa täyssähköautoille ja hybridiautoille.

3. Vähän ajaville sähköauton vakuutus jopa 25 % edullisemmin
Myös sähköauton vakuutuksen hinnoitteluun vaikuttavat ajokilometrit. Kaikki alle 20 000 km vuodessa ajavat saavat auton vakuutuksen pysyvästi edullisemmin. Maksat siis vain ajetuista kilometreistä. Alennus on parhaimmillaan 25 % liikenne- ja kaskovakuutuksesta. Lue lisää kilometripohjaisesta hinnoittelusta.

4. Liikennevakuutuksen bonus jopa 83 %
Meiltä saat Suomen reiluimman bonuksen liikennevakuutukseen. Tarjoamme myös uusille kuljettajille jopa 40 % lähtöbonuksen. Huomioimme aiemmin kerryttäneesi vakuutus- ja vahinkohistoriasi. Voit myös saada kaskovakuutukseesi 70 % lähtöbonuksen. Lue lisää bonuksista.

5. Vahinkotilanteissa apu on lähellä
Mikäli vahinkotilanteissa tarvitset välitöntä apua, POP Päivystyspalvelu auttaa sinua ympäri vuorokauden.

Sähköauto, hybridi, kevythybridi, mitä näitä on?

Sivullamme annamme neuvoja sähköauton vakuuttamiseen liittyen, mutta erilaisia ladattavia ja itsestään latautuvia henkilöautoja on monenlaisia. Mitä tämä tarkoittaa vakuuttamisen näkökulmasta?

Sähköllä kulkevien autojen osalta ainoa tärkeä rajoitus vakuutusehtojen näkökulmasta liittyy hinausturvaan. XL-kaskon hinausturva kattaa sähkön loppuessa vain täyssähköauton hinauksen lähimmälle latauspisteelle. Hybridiautot käyttävät käyttövoimanaan myös polttoainetta, joten sähkön loppuminen ei ole este matkan jatkumiselle.

Vakuutusehtojemme mukaan kaskovakuutuksemme kaikkine turvineen kattavat vahingot myös sähköautojen ja hybridiautojen akustolle ja latauskaapeleille. Tiedämme, että hybridiautojakin on monenlaisia, mutta ehdoissamme nämä ovat yhdenvertaisia.

Kotivakuutus ja sähköauton lataaminen kotona

Yksi keskeisimmistä sähköautoiluun liittyvistä kysymyksistä lienee sähköauton lataaminen. Markkinoille on tullut useita erilaisia ratkaisuja auton lataamiseen sähköautojen kotilatauksen yleistyttyä. Lataaminen on turvallisinta varsinaisella latausasemalla, jonka voi asentaa omakotitaloon suhteellisen helposti. Kokosimme yhteen korvausneuvojamme antamat vinkit sähköauton turvallisen latauspisteen luomiseen:

  • Pyydä sähköurakoitsijaa tarkistamaan rakennuksen sähköjärjestelmän kunto ja sen soveltuvuus sähköautojen lataamiseen.
  • Teetä tarvittavat muutostyöt ammattilaisella.
  • Selvitä auton myyjältä tai käyttöohjeesta, minkälaisen latauslaitteen tarvitset.
  • Asennuta auton lataamispaikalle kunnollinen latausasema.
  • Liitä ajoneuvo latausasemaan vaatimusten mukaisella latausjohdolla.
  • Huolehdi latausaseman ja latausjohdon kunnosta.

Kotivakuutuksesta voi hakea korvausta mahdollisista palovahingoista, jotka sähköauton lataaminen on aiheuttanut. On hyvä huomioida, että kotivakuutus kattaa rakennukselle ja omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja, mutta ei itse autolle sattuneita vahinkoja. Sähköauton lataamisesta aiheutuneen vahingon korvauksen määrään voi vaikuttaa, mikäli vahinkoon on vaikuttanut tai vahingon syynä on ollut väärin asennettu tai väärin käytetty latauspiste. Kaskovakuutuksen paloturvasta voi puolestaan hakea korvausta palon aiheuttamista vahingoista itse ajoneuvolle. Kaskovakuutuksemme kaikkine turvineen kattavat myös sähköauton latauskaapelit.

Sähköauton vakuuttamisen yhteydessä onkin hyvä huomioida sähköauton vakuutuksen lisäksi myös kotivakuutus. Saat kotivakuutuksesi kilpailutettua nopeasti vakuutuslaskurissamme.