Siirry sisältöön

Sähköauton vakuutus

Reiluilla ehdoilla

Sähköautot on huomioitu reilusti ehdoissa

Vähän ajaville pysyvä alennus jopa 25 %*

Sähkön loppuessa XL-kasko kattaa hinauksen lähimmälle latauspisteelle

Sähköautojen vakuutukset niin täyssähköihin kuin hybrideihin

Kiinnostus ympäristöystävällisiä ajoneuvoja kohtaan kasvaa kiihtyvää tahtia. Vuoden 2024 kevään loppuun mennessä Suomeen oli rekisteröity 146 000 ladattavaa hybridiä. Lisäksi täyssähköautoja löytyi yli 93 000 kappaletta (Lähde: Traficom, Autoalan tiedotuskeskus). Sähköautojen suosio on ollut nousussa ja kannan kasvun odotetaan jatkuvan lähitulevaisuudessakin. Täyssähköautojen ja hybridien yleistyessä, olemme POP Vakuutuksella huomioineet ne vakuutusehdoissamme entistäkin paremmin. Olemme tässäkin sanamme mittaisia.

Sähköauton vakuuttaminen ei ole sen kummallisempaa kuin muilla käyttövoimilla varustettujen ajopelien, mutta lue kuitenkin alta pari faktaa sähköauton vakuutuksestamme.

5 syytä, miksi sähköauton vakuutus kannattaa ottaa POP Vakuutukselta

1. Hinausturva korvaa hinauksen lähimmälle latauspisteelle
Hinausturva pelastaa, kun vauhti hiipuu. XL-kaskovakuutus kattaa täyssähköauton hinauksen lähimmälle latauspisteelle akun loppuessa kesken matkan.

2. Kolariturva kattaa myös vahingot akustolle
Sähköauton akun hinta voivat nousta yli kymmeniin tuhansiin euroihin. Jos akuston korjauskustannusten hinnat hirvittävät, suosittelemme sähköautolle laajaa kaskovakuutusta. XL- ja L-kaskojen kolariturva kattaa akuston vahingot kolaritilanteissa täyssähköautoille ja hybridiautoille.

3. Vähän ajaville halvin sähköauton vakuutus
Myös sähköauton vakuutuksen hintaan vaikuttavat ajokilometrit. Kaikki alle 20 000 km vuodessa ajavat saavat auton vakuutuksen pysyvästi edullisemmin. Maksat siis vain ajetuista kilometreistä. Halvimmillaan sähköauton vakuutus irtoaa, kun ajat kyseisellä autolla alle 5 000 kilometriä vuodessa - alennus on parhaimmillaan 25 % liikenne- ja kaskovakuutuksesta. Lue lisää kilometripohjaisesta hinnoittelusta.

4. Liikennevakuutuksen bonus jopa 83 %
Meiltä saat Suomen reiluimman bonuksen sähköautonkin liikennevakuutukseen. Tarjoamme myös uusille kuljettajille jopa 40 % lähtöbonuksen. Huomioimme aiemmin kerryttäneesi vakuutus- ja vahinkohistoriasi. Voit myös saada kaskovakuutukseesi 70 % lähtöbonuksen. Lue lisää bonuksista.

5. Vahinkotilanteissa apu on lähellä
Valtakunnallinen kumppaniverkostomme takaa asiantuntevan avun vahingon hetkellä. Lisätietoa korjaamokumppaneistamme ja toimintaohjeista löydät ajoneuvovahinkojen ohjesivuiltamme.

Mistä sähköautojen vakuutusmaksut koostuu?

Periaatteessa sähköautojen vakuutusmaksut koostuvat samoista tekijöistä, mitkä yleisesti vaikuttavat autovakuutusten hintaan. Toisin sanoen niin ajoneuvon tekniset tiedot (esimerkiksi merkki, paino, teho) vaikuttavat sähköauton vakuutuksen hintaan, kuin myös kuljettajan tiedot (esimerkiksi ikä, paikkakunta).

Sähköauton teknisten tietojen ainoa hieman poikkeava vaikuttava tekijä on sähkömoottorin teho. Esimerkiksi hybridiautoista saattaa löytyä kaksi moottoria - sähkömoottori ja polttomoottori, ja näillä voi olla eri tehotiedot. Sähköauton vakuutuksen hinnoittelussa otetaan huomioon nämä molemmat erillisinä tietoinaan. Mikäli olet siis hankkinut uuden sähköauton, johon tarvitset vakuutuksen, kannattaa selvittää etukäteen sähkömoottorin teho. Tätä tietoa ei aina uusien autojen kohdalla löydy suoraan ennakkorekisteritiedoista, joten sinulta saatetaan kysyä tietoa erikseen.

Mitä sähköauton kaskovakuutus korvaa?

Täyssähköauto, hybridi, kevyt hybridi... Sivullamme annamme neuvoja sähköauton vakuuttamiseen liittyen, mutta erilaisia ladattavia ja itsestään latautuvia henkilöautoja on monenlaisia. Mitä tämä tarkoittaa vakuuttamisen näkökulmasta?

Sähköauton vakuutuksen vertailu ja ostaminen vakuutuslaskurissamme tapahtuu aivan samalla tavalla kuin muunkinlaisen henkilöauton vakuuttaminen. Sähköauton vakuutuksen hinta ei välttämättä tänä päivänä ole myöskään sen korkeampi kuin esimerkiksi bensiinikäyttöisten autojen. Niinpä sähköauton vakuutus korvaa samoja asioita kuin autovakuutus yleensä.

Ainoa tärkeä asia, joka kannattaa ottaa huomioon sähköautojen vakuutuksissa, liittyy kyseessä olevan sähköauton tyyppiin ja hinausturvaan. XL-kaskon hinausturva kattaa sähkön loppuessa vain täyssähköauton hinauksen lähimmälle latauspisteelle. Hybridiautot käyttävät käyttövoimanaan myös polttoainetta, joten sähkön loppuminen ei ole este matkan jatkumiselle.

Vakuutusehtojemme mukaan kaskovakuutuksemme kaikkine turvineen kattavat vahingot myös sähköautojen ja hybridiautojen akustolle ja latauskaapeleille. Tiedämme, että hybridiautojakin on monenlaisia, mutta ehdoissamme nämä ovat yhdenvertaisia.

Kotivakuutus ja sähköauton lataaminen kotona

Yksi keskeisimmistä sähköautoiluun liittyvistä kysymyksistä lienee sähköauton lataaminen. Sähköauton lataaminen kotona voi pidemmän päälle tulla kannattavammaksi, kuin huoltoasemien ja markettien pihoilta löytyvien latausasemien käyttö. Siihen paljonko sähköauton lataaminen maksaa kotona, vaikuttaa oman sähkösopimuksen mukainen hinta. Julkisilta paikoilta löytyvät latausasemat puolestaan voivat veloittaa joko kilowattien tai latausminuuttien mukaan. Sähköauton lataaminen kotona on usein kuitenkin kätevin vaihtoehto.

Markkinoille on tullut useita erilaisia ratkaisuja auton lataamiseen sähköautojen kotilatauksen yleistyttyä. Lataaminen on turvallisinta varsinaisella latausasemalla, jonka voi asentaa omakotitaloon suhteellisen helposti. Kokosimme yhteen korvausneuvojamme antamat vinkit sähköauton turvallisen latauspisteen luomiseen:

  • Pyydä sähköurakoitsijaa tarkistamaan rakennuksen sähköjärjestelmän kunto ja sen soveltuvuus sähköautojen lataamiseen.
  • Teetä tarvittavat muutostyöt ammattilaisella.
  • Selvitä auton myyjältä tai käyttöohjeesta, minkälaisen latauslaitteen tarvitset.
  • Asennuta auton lataamispaikalle kunnollinen latausasema.
  • Liitä ajoneuvo latausasemaan vaatimusten mukaisella latausjohdolla.
  • Huolehdi latausaseman ja latausjohdon kunnosta.

Kotivakuutuksesta voi hakea korvausta mahdollisista palovahingoista, jotka sähköauton lataaminen on aiheuttanut. On hyvä huomioida, että kotivakuutus kattaa rakennukselle ja omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja, mutta ei itse autolle sattuneita vahinkoja. Sähköauton lataamisesta aiheutuneen vahingon korvauksen määrään voi vaikuttaa, mikäli vahinkoon on vaikuttanut tai vahingon syynä on ollut väärin asennettu tai väärin käytetty latauspiste. Kaskovakuutuksen paloturvasta voi puolestaan hakea korvausta palon aiheuttamista vahingoista itse ajoneuvolle. Kaskovakuutuksemme kaikkine turvineen kattavat myös sähköauton latauskaapelit.

Sähköauton vakuuttamisen yhteydessä onkin hyvä huomioida sähköauton vakuutuksen lisäksi myös kotivakuutus. Saat kotivakuutuksesi kilpailutettua nopeasti vakuutuslaskurissamme.