Siirry sisältöön

Auton rekisteröinti netissä.

Ei se vaikeaa ole.

Ajoneuvojen vakuutukset ja rekisteröinti kuntoon yhdellä kertaa

Voit rekisteröidä ajoneuvon nimiisi samalla kun ostat sille vakuutuksen verkkopalvelustamme. Vakuutuksen oston jälkeen voit Oma palvelun kautta tehdä sujuvasti myös muita rekisteröintimuutoksia ajasta ja paikasta riippumatta.

Rekisteröinnin ja vakuuttamisen yhdistäminen tekee prosessista sähköisen ja paperittoman. Rekisteröintitodistuksia ei tarvitse pitää mukana ajoneuvoissa, eikä niitä enää tulosteta tai postiteta automaattisesti rekisteröinnin jälkeen. Muistathan kuitenkin ottaa rekisteröintitodistuksen mukaan ajaessasi ulkomailla. Sen lisäksi, että sähköinen asiointi on helpompaa, kuluttaja hyötyy uudistuksesta myös taloudellisesti: sähköinen rekisteröinti on perinteistä tapaa edullisempi.

Ajoneuvon rekisteröinti omiin nimiin vakuutuksen oston yhteydessä

Kun ostat ajoneuvon yksityiseltä henkilöltä, voit rekisteröidä ajoneuvon nimiisi samalla kun ostat vakuutuksen verkosta.

 1. Osta ajoneuvovakuutus normaalisti verkkokaupastamme.
  Pääset rekisteröimään ajoneuvon nimiisi vakuutuksen oston jälkeen.

 2. Aloita rekisteröinti käyttämällä ajoneuvon myyjältä saamasi Traficomin varmennekoodi.

 3. Ilmoita itsesi ajoneuvon omistajaksi tai haltijaksi.
  Voit halutessasi lisätä useampia haltijoita ja/tai omistajia sekä ilmoittaa ajoneuvon liikennekäyttöönoton tai liikennekäytöstäpoiston.

 4. Vahvista rekisteröintimuutokset.
  Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Jos ostat ajoneuvon autoliikkeestä, liike hoitaa usein rekisteröinnin.

Ajoneuvon rekisteröintitietojen muokkaus Oma Palvelussa

Kun omistat ajoneuvon (tai olet sen haltija) ja olet vakuuttanut sen POP Vakuutuksessa, voit itse tehdä muutoksia ajoneuvon rekisteröintitietoihin popvakuutus.fi:n Oma Palvelussa:

 1. Kirjaudu Oma Palveluun verkkopankkitunnuksillasi.

 2. Valitse ajoneuvo vakuutuslistauksesta ja siirry muokkaamaan rekisteröintiä.

 3. Tee haluamasi rekisteröintimuutokset.
  Voit hallinnoida ajoneuvon omistajia ja haltijoita, tehdä liikennekäytöstäpoiston/-käyttöönoton tai luovutusilmoituksen sekä päättää vakuutuksen.

 4. Vahvista rekisteröintimuutokset.
  Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.