Siirry sisältöön

Tuulilasi­vakuutus

Kun tuulilasi hajoaa, auttaa tuulilasivakuutus.

Tuulilasivakuutus turvaa autosi lasit kiveniskemien ja naarmujen varalta

XL- ja L-kaskoihin kuuluu aina lasiturva. Se ei ole erikseen ostettava vakuutus, vaan turva, joka sisältyy automaattisesti laajoihin kaskoihimme. Ehjällä tuulilasilla on iso merkitys, sillä ehjä lasi parantaa näkyvyyttä ja lisää ajoturvallisuutta. Kestävä ja ehjä lasi myös lujittaa auton koria.

Eniten tuulilaseja rikkoutuu keväisin, jolloin pienet kivet ja hiekoitushiekka lentävät kohti tuulilasia. Kovat pakkaset ja kuumat hellepäivät voivat saada pienetkin säröt leviämään nopeammin. Tuulilasiin ja muihin auton ikkunoihin kohdistuneisiin naarmuihin ja säröihin tulee siis suhtautua vakavasti.

Suosittelemme Lasiturvaa erityisesti niille autoilijoille, joilla on uudehko auto ja jotka ajavat paljon. Uusissa autoissa tuulilasin vaihto on kallista ja paljon autoilevat saavat ajokilometriensä aikana paljon nastoja ja kiviä laseihinsa. Harkitse tuulilasivakuutusta myös jos esimerkiksi mökkeilet. Sorateillä lentää paljon pieniä irtokiviä.

Tuulilasin vaihdon ja tuulilasivakuutuksen hinta

Tuulilasivakuutuksen hinta selviää helposti autovakuutuslaskurillamme. Koska lasiturva sisältyy aina XL- ja L-kaskoihimme, sille ei ole erillistä hintaa saatavilla. Tuulilasiturvan saat alle 20-vuotiaalle autollesi.

Tuulilasivakuutuksen sisältävä laajempi kasko on kannattava valinta etenkin uudempiin ajoneuvoihin. Uudempien tuulilasien erilaiset ominaisuudet, kuten lämmitys- tai sadetunnistimet ja kamerat, nostavat tuulilasien hintaa. Samaan aikaan kun tuulilasien pinta-ala on kasvanut, ovat ne muuttuneet myös ohuemmiksi. Tuulilasin vaihdon hinta tällaisille uudemmille, erilaista tekniikkaa sisältäville laseille voi nousta useisiin satoihin euroihin, kalleimmillaan jopa tuhannen euron tuntumaan. Vanhempien ja yksinkertaisempien tuulilasien vaihdon hinta voi jäädä maltillisemmin parin sadan euron tuntumaan.

Pieni kiveniskemä tuulilasissa on vielä helppo paikata, jolloin koko lasia ei tarvitse vaihtaa. Tuulilasin korjaus on paljon vaihtoa edullisempaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että valtaosa tuulilaseista on nykyään kerrostettua eli laminoitua lasia, jonka tulisi pysyä kasassa myös rikkoutuessaan. Pienetkin säröt kannattaa korjata nopeasti, ettei vahinko lähde laajenemaan.

Mitä lasivakuutus korvaa?

Lasivakuutus korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin. Kun lasi joudutaan vaihtamaan, maksat vain omavastuun. Mikäli lasi voidaan korjata, sinun ei tarvitse maksaa omavastuutakaan. POP Vakuutuksen asiakkaana voit viedä rikkoutuneen tuulilasin korjattavaksi tai vaihdettavaksi suoraan yhteistyökumppanillemme. Kumppanikorjaamojamme käyttämällä lasivakuutuksen omavastuu on pienempi.

Kuinka toimia, kun tuulilasi vahingoittuu tai hajoaa?

 • Suojaa naarmuinen tuulilasi tai kiveniskemästä rikkoutunut kohta korjausteipillä. Näin kosteus ja lika eivät pääse pahentamaan vahinkoja. Emme kuitenkaan suosittele tuulilasin korjausta itse tätä enempää.
 • Tuulilasi kannattaa korjauttaa asiantuntevassa korjausliikkeessä mahdollisimman pian jo pienen särön jälkeen, jotta vaurio ei muodostuisi suuremmaksi.
 • Pienten vaurioiden korjaaminen voi käydä ammattilaisilta nopeastikin. Sen sijaan jos halkeama ehtii laajentua, voi edessä olla koko tuulilasin vaihto, mikä on työläämpää ja kalliimpaa.
 • Tavallisimmissa rikkoutumistapauksissa, joissa esimerkiksi kivi rikkoo lasin, sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta. Voit viedä autosi korjattavaksi suoraan POP Vakuutuksen yhteistyökumppaneille. Tutustu tarkempiin toimintaohjeisiin ja omavastuisiin tuulilasivahinkojen ohjesivultamme.
 • Tutustu ilkivaltavahinkojen toimintaohjeisiimme, jos lasi on rikottu ilkivaltaisesti.
 • Jos kyseessä sivu- tai takalasi, lasin vaihtaminen saattaa olla aiheellista.

Kuinka suojaan tuulilasini uusilta vahingoilta?

 • Muista riittävä turvaväli edelläsi ajavaan ajoneuvoon.
 • Ole erityisen tarkkana hiljattain korjatuilla teillä ja sorateillä.
 • Käytä pissapojan nestettä ja huolehdi, että sitä on riittävästi.
 • Huolehdi, että tuulilasinpyyhkijöiden sulat ovat hyvässä kunnossa. Kuivat ja kuluneet sulat rasittavat lasipintaa – varsinkin silloin jos myös lasipinta on kuiva.
 • Puhdista sulat säännöllisesti. Hiekkaiset sulat vahingoittavat lasia herkästi.