Siirry sisältöön

Kilometripohjainen autovakuutus

Alle 20 000 km/v ajaville alennusta auto- ja pakettiautovakuutuksesta

Autovakuutuksen hinta

Alle 20 000 km vuodessa ajaville autovakuutus on edullisempi

Alennus kaikille alle 20 000 km/vuosi ajaville.

Pysyvästi edullinen – alennus voimassa toistaiseksi.

Säästä hinnassa, älä turvassa. Valitse itsellesi sopiva turvataso.

Vuosittaisten ajokilometrien vaikutus hintaan

Vuosittaisten ajokilometrien vaikutus liikenne- ja kaskovakuutuksen hintaan. Alennus lasketaan alla nähtävän toistaiseksi voimassaolevan alennustaulukon mukaisesti perushintaisen auto- ja pakettiautovakuutuksen hinnasta.

20k-10 %-10 %km/vuosiliikennekasko<20 000+
10k-15 %-15 %km/vuosiliikennekasko<15 000+
10k-20 %-20 %km/vuosiliikennekasko<10 000+

 

5k-25 %-25 %km/vuosiliikennekasko<5 000+SÄÄSTÖ JOPASATASIA!

Miksi autovakuutuksen hinta on edullisempi, jos ajan vähemmän?

Henkilö- ja pakettiautovakuutusten hintaan vaikuttaa merkittävästi vuodessa kertyvät kilometrit. Alle 20 000 kilometriä vuodessa ajavat saavat vakuutukseensa alennusta joka vuosi aina kulloisenkin alennustaulukon mukaan. Alennus perustuu vahinkotilastoihin, joiden perusteella vähemmän ajavat kolaroivat vähemmän ja näin ollen voimme heille tarjota vakuutusta edullisempaan hintaan. Mitä vähemmän autolla tai pakettiautolla vuodessa ajetaan, sen halvempi on hinta niin liikennevakuutukselle kuin myös auton ja pakun kaskovakuutukselle.

Vakuutus on pysyvästi edullinen – alennus säilyy kulloisenkin hinnoittelun mukaisella prosentilla myös vakuutuskauden vaihtuessa, mikäli ajomäärä pysyy samana. Alempi hinta ei vaikuta autovakuutuksen sisältöön eikä vakuutusehtoihin. Jos arvio vuotuisesta ajomäärästä muuttuu, sitä voi käydä muuttamassa Oma Palvelussa.

Kilometreihin perustuvan vakuutuksen saat helpoiten autovakuutuslaskurimme ja pakettiautolaskurimme kautta. Syötä laskuriin henkilötunnuksesi, ajoneuvon tiedot sekä arvio vuosittaisesta kilometrimäärästä. Näet vakuutuksen hinnan autolle tai pakulle, ja saat vakuutuksen voimaan saman tien tunnistauduttuasi pankkitunnuksillasi.

Älä huoli, vakuutuksesi on voimassa, vaikka tilanne muuttuisikin. Jos arviosi vuotuisesta ajomäärästä muuttuu, voit käydä muuttamassa sitä Oma Palvelussa.

Entä jos unohdan ilmoittaa ylimääräisistä ajokilometreistä?

Vakuutusyhtiön esittämiin kysymyksiin tulee aina vastata todenmukaisesti vakuutusta hankittaessa. Mikäli olet hankkinut kilometrihinnoitellun auto- tai pakettiautovakuutuksen ja tilanteesi vuotuisten ajokilometrien osalta muuttuu, sinun tulee ilmoittaa muutoksista vakuutusyhtiölle Oma Palvelun kautta tai puhelimitse. Tietojen päivittäminen aina tilanteen muuttuessa on tärkeää, jotta vahinkotilanteessa vakuutuksesi on ajan tasalla. Katso lisätietoja yleisistä sopimusehdoista.

Autovakuutuksen tiedot voi päivittää seuraavilla tavoilla:

  1. Päivittämällä Oma Palvelussa oikeat vuosittaiset kilometrit (Vakuutukset-osiossa kyseisen autovakuutuksen yhteenveto-näkymässä)
  2. Lähettämällä Oma Palvelussa viestin asiakaspalveluun (Valitsemalla aihe Vuosittaiset ajokilometritiedot)
  3. Soittamalla asiakaspalveluun

Paljonko perheenne autoilla ajetaan vuodessa?

Selvitimme, kuinka paljon perheiden autoilla ajetaan vuosittain. Kyselyn* tulokset osoittavat, että lähes neljällä viidestä ykkösautosta ajetaan alle 20 000 kilometriä vuodessa. On siis todennäköistä, että myös sinä saat alennusta autovakuutuksestasi. Tarkista oma edullinen hintasi helppokäyttöisellä autovakuutuslaskurillamme ja ylläty!

*Kyselyn toteutti POP Vakuutuksen toimeksiannosta tutkimusyhtiö M3 Research huhtikuussa 2017. Kyselyyn osallistui 1000 suomalaista aikuista eri puolilta Suomea, iältään 18−65 vuotta.

Mitä autovakuutus korvaa?

Turvat
XL
L
S

Parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä.

Parkkiturvasta voidaan korvata esimerkiksi se, että tuntematon ajoneuvo on törmännyt sinun ajoneuvoosi parkkipaikalla tai auton ovi on avattu naarmuttaen ajoneuvosi kylkeä. Korvauksen maksaminen edellyttää, että korvauksen hakija on voinut luotettavasti selvittää vakuutusyhtiölle tapahtuma-ajan ja -paikan.

Lunastusturva korvaa vahingon, jos ajoneuvoasi ei vahingon vuoksi korjata ja se lunastetaan. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon vahingoittuneen tilalle, jos:

-olet ostanut ajoneuvon uutena -ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha -korjauskustannukset ovat yli 50 % ajoneuvon uushankintahinnasta ja -ajoneuvolla on ajettu enintään 60 000 km

Mikäli yllä olevat ehdot eivät toteudu, saat korotetun lunastuskorvauksen, jos korjauskustannukset ylittävät 60 % ajoneuvon käyvästä arvosta. Korvaus lasketaan ajoneuvon käypä arvo korotettuna 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon ostohetken käypä arvo.

Lunastusturvan omavastuu on 0 euroa.

Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jolloin ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle enintään C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euroa päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan.

Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Jos ajoneuvosi on ajokelvoton teknisen vian vuoksi, saat korvausta enintään viideltä päivältä ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle enintään C-kokoluokan auto.

Matkan jatkumisturvan omavastuu on 0 euroa.

Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä. Rengasturvan omavastuu on 50 euroa. Omavastuuta ei peritä, jos rengas korjataan.

Rengasturvasta voidaan korvata uusi rengas, mikäli rengas esimerkiksi hajoaa liikenteessä yllättäen ajettuasi terävän esineen päältä.

Kolariturva korvaa ajoneuvon, ja sähkö- tai hybridiautojen akuston esinevahingon, jonka on aiheuttanut äkillinen ja ennalta-arvaamaton ulkoinen tapahtuma kuten kolari, törmäys, tieltä suistuminen, kaatuminen tai muu vastaava tapahtuma.

Lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin. Korvauksesta vähennetään omavastuu 150 €, jos lasi vaihdetaan. Jos lasi korjataan, korvauksesta ei vähennetä omavastuuta.

Lasiturvasta korvataan esimerkiksi auton tuulilasiin iskeytyneen nastan tai kiven aiheuttaman rikkoutuneen lasin korjaaminen tai vaihtaminen.

Luonnonilmiöturvasta korvataan myrskytuulen kaataman puun, raekuuron tai äkillisen vedenpinnan kohoamisen ajoneuvollesi aiheuttamat vahingot. Ajoneuvon tulee olla vahingon hetkellä pysähtyneenä.

Rahoitusturva korvaa ajoneuvon vaurioitumisesta tai varkaudesta aiheutuneet vahingot ajoneuvon omistajalle, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö.

Eläintörmäysturva korvaa eläimeen, kuten esimerkiksi supikoiraan, peuraan tai hirveen törmäämisestä aiheutuneen vahingon. Eläimen väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolariturvasta.

Varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

Ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

Ilkivaltaturvasta voidaan korvata, mikäli joku on tahallaan esimerkiksi raapinut avaimella jälkiä ajoneuvosi kylkeen.

Hinausturva korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian, vaurioitumisen tai tieltä suistumisen vuoksi. XL-kaskon hinausturvasta korvataan myös täyssähköauton hinaus lähimmälle latauspisteelle. Hinausturvan omavastuu on 0 euroa.

Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Falck Assistancen tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja.

Hinausturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä tulee kuluneeksi 20 vuotta.

Paloturva korvaa äkillisen ja odottamattoman ajoneuvollesi sattuneen vahingon, joka on aiheutunut irti päässeestä tulesta tai suorasta salamaniskusta.

Ulkomaan vastuuturva korvaa omaisuus- tai henkilövahinkoja, jotka ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja on ulkomailla liikenteessä toiselle aiheuttanut, joista hän on henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikenne- tai muista vakuutuksista.

Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulujasi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista, mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikennekäytössä oleville moottoriajoneuvoille. Lakisääteinen liikennevakuutus kuuluu automaattisesti kaikkiin kaskopaketteihin. Halutessasi voit kuitenkin valita myös pelkän liikennevakuutuksen. POP Vakuutuksella liikennevakuutuksen bonus voi olla jopa 83 %. Lisätietoa