Autovakuutuksen hinta

Alle 20 000 km vuodessa ajaville autovakuutus on edullisempi

Laske hinta

Nyt entistä edullisemmin – alennus kaikille alle 20 000 km/vuosi ajaville

Pysyvästi edullinen – alennus on voimassa joka vuosi

Säästä hinnassa – älä turvassa. Kattavat XL-, L- ja S-turvatasot

Vuosittaisten ajokilometrien vaikutus hintaan

Vuosittaisten ajokilometrien vaikutus liikenne- ja kaskovakuutuksen hintaan. Alennus lasketaan perushintaisen autovakuutuksen hinnasta (vuosittaiset ajokilometrit 20 000 - 25 000).

20k-12 %-12 %km/vuosiliikennekasko<20 000+
10k-20 %-20 %km/vuosiliikennekasko<15 000+
10k-23 %-23 %km/vuosiliikennekasko<10 000+

 

5k-25 %-25 %km/vuosiliikennekasko<5 000+SÄÄSTÖ JOPASATASIA!

Miksi autovakuutuksen hinta on edullisempi, jos ajan vähemmän?

Henkilöautovakuutusten hintaan vaikuttaa merkittävästi vuodessa kertyvät kilometrit. Alle 20 000 kilometriä vuodessa ajavat saavat vakuutukseensa alennusta. Tämä perustuu vahinkotilastoihin, joiden perusteella vähemmän ajavat kolaroivat vähemmän ja näin ollen voimme heille tarjota vakuutusta edullisempaan hintaan. Mitä vähemmän autolla ajetaan vuodessa, sen halvempi on hinta niin liikennevakuutukselle kuin myös auton kaskovakuutukselle.

Vakuutus on pysyvästi edullinen – alempi hinta säilyy vakuutuskauden vaihtuessa, mikäli ajomäärä pysyy samana. Alempi hinta ei vaikuta autovakuutuksen turvatasoihin eikä vakuutusehtoihin. Jos arvio vuotuisesta ajomäärästä muuttuu, sitä voi käydä muuttamassa Oma Palvelussa.

Kilometreihin perustuvan vakuutuksen saat helpoiten autovakuutuslaskurimme kautta. Syötä laskuriin henkilötunnuksesi, ajoneuvon tiedot sekä arvio vuosittaisesta kilometrimäärästä. Näet vakuutuksen hinnan autollesi ja saat vakuutuksen voimaan saman tien tunnistauduttuasi pankkitunnuksillasi.

Älä huoli, vakuutuksesi on voimassa, vaikka tilanne muuttuisikin. Jos arviosi vuotuisesta ajomäärästä muuttuu, voit käydä muuttamassa sitä Oma Palvelussa.

Entä jos unohdan ilmoittaa ylimääräisistä ajokilometreistä?

Vakuutusyhtiön esittämiin kysymyksiin tulee aina vastata todenmukaisesti vakuutusta hankittaessa. Mikäli olet hankkinut kilometrihinnoitellun autovakuutuksen ja tilanteesi vuotuisten ajokilometrien osalta muuttuu, sinun tulee ilmoittaa muutoksista vakuutusyhtiölle Oma Palvelun kautta tai puhelimitse. Tietojen päivittäminen aina tilanteen muuttuessa on tärkeää, jotta vahinkotilanteessa vakuutuksesi on ajan tasalla. Katso lisätietoja yleisistä sopimusehdoista.

Autovakuutuksen tiedot voi päivittää seuraavilla tavoilla:

  1. Päivittämällä Oma Palvelussa oikeat vuosittaiset kilometrit (Vakuutukset-osiossa kyseisen autovakuutuksen yhteenveto-näkymässä)
  2. Lähettämällä Oma Palvelussa viestin asiakaspalveluun (Valitsemalla aihe Vuosittaiset ajokilometritiedot)
  3. Soittamalla asiakaspalveluun

Paljonko perheenne autoilla ajetaan vuodessa?

Selvitimme, kuinka paljon perheiden autoilla ajetaan vuosittain. Kyselyn* tulokset osoittavat, että lähes neljällä viidestä ykkösautosta ajetaan alle 20 000 kilometriä vuodessa. On siis todennäköistä, että myös sinä saat alennusta autovakuutuksestasi. Tarkista oma edullinen hintasi helppokäyttöisellä autovakuutuslaskurillamme ja ylläty!

*Kyselyn toteutti POP Vakuutuksen toimeksiannosta tutkimusyhtiö M3 Research huhtikuussa 2017. Kyselyyn osallistui 1000 suomalaista aikuista eri puolilta Suomea, iältään 18−65 vuotta.

Autovakuutuksen turvatasot

Turvat
XL
L
S

Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä.

Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jolloin ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle enintään C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Jos ajoneuvosi on ajokelvoton teknisen vian vuoksi, saat korvausta enintään viideltä päivältä ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle enintään C-kokoluokan auto.

POP Autovakuutuksen parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä.

POP Autovakuutuksen lunastusturva korvaa sen, jos ajoneuvoa ei vahingon vuoksi voida korjata. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran. Jos ajoneuvoa on käytetty enemmän, lunastuskorvausta korotetaan enintään 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään auton ostohinnan verran.

POP Autovakuutuksen rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Korvausta voidaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-autoja. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon käyvän arvon verran.

POP Autovakuutuksen luonnonilmiöturva korvaa tuulen, raekuuron tai muun vastaavan erityisen luonnonilmiön aiheuttamat vahingot, kuten auton päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun aiheuttamat vauriot.

POP Autovakuutuksen lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin.

POP Autovakuutuksen kolariturva korvaa kolarin, yhteentörmäyksen, tieltä suistumisen tai vastaavan tapahtuman vuoksi syntyneet vahingot.

POP Autovakuutuksen vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Korvauksen yläraja on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.

POP Autovakuutuksen oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

POP Autovakuutuksen hinausturva (vain alle 20-vuotiaat ajoneuvot) korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti. Hinausturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä tulee kuluneeksi 20 vuotta.

POP Autovakuutuksen ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

POP Autovakuutuksen eläintörmäysturva korvaa eläimeen törmäämisestä syntyneen vahingon.

POP Autovakuutuksen varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

POP Autovakuutuksen paloturva korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman esinevahingon, jonka syynä on irti päässyt tuli tai ajoneuvoon suoraan kohdistunut salamanisku. Paloturva ei korvaa ylikuumenemisen tai oikosulun aiheuttamia vahinkoja.

Lakisääteinen liikennevakuutus kuuluu automaattisesti kaikkiin kaskopaketteihin tai se on ostettavissa myös erikseen. POP Liikennevakuutuksessa on Suomen suurin aloitus- ja maksimibonus. Lisätietoa