Siirry sisältöön

Autovakuutuksen kilpailutus

Vertailu onnistuu hetkessä

Laske autovakuutuksesi hinta hetkessä - säästä jopa satasia

Valitse sopiva turvataso valmiiksi paketoiduista vaihtoehdoista

Vähän ajaville pysyvä alennus jopa 25 %*

Autovakuutuksen kilpailuttaminen kannattaa - säästöä jopa satasia

Autovakuutuksen kilpailuttaminen on helppo tapa säästää autoilun kustannuksissa varsinkin nyt, kun polttoaineen hinnat ovat nousseet. On luonnollista kilpailuttaa autovakuutus uutta autoa hankkiessa, mutta moni unohtaa ajoneuvovakuutuksen kilpailuttamisen sen jälkeen ja luottaa sinisilmäisesti siihen, että maksaa järkevintä mahdollista hintaa jatkossakin.

Vakuutusyhtiöt tarkistelevat autovakuutustensa hinnoittelua jopa useita kertoja vuodessa ja tarjoavat vaihtelevasti erilaisia kaskotarjouksia. Tilanne elää siis tiuhaan, ja puoli vuotta sitten ostettu vakuutus ei ehkä enää tänään olekaan markkinoiden edullisin vaihtoehto. Siksi säännöllinen autovakuutuksen kilpailuttaminen kannattaa - säästömahdollisuudet voivat olla jopa satoja euroja.

Vakuutusten vertailu helpottuu harjoituksen myötä

Moni jättää kilpailutuksen tekemättä, koska vakuutustarjousten kysely eri vakuutusyhtiöistä voi ajatuksena tuntua työläältä prosessilta. Ei kuitenkaan kannata heittää hanskoja tiskiin, jos kaikkien talouden vakuutusten kilpailuttaminen tuntuu liian raskaalta. On hyväksyttävää kilpailuttaa vain yksi vakuutus kerralla, ja silloin kannattaa aloittaa autovakuutuksesta. Jo pelkän autovakuutuksen kilpailuttamalla voi säästää reippaasti.

Mitä säännöllisemmin autovakuutuksia vertailee, sen rutinoituneemmaksi kilpailuttajaksi tulee ja vertailu helpottuu ajan myötä. Autovakuutuksen sisältö pysyy paremmin mielessä eikä vanhoja vakuutuskirjoja tarvitse kaivaa joka kerta esiin. Suosittelemme siis kilpailuttamaan vähintään autovakuutukset säännöllisesti.

Autovakuutusten vertailu on helppoa eikä maksa mitään

Autovakuutuksen kilpailuttaminen muiden vakuutusten ohella on nykyään varsin helppoa. Vakuutuslaskurimme avulla vakuutuksen hinnan saa nopeimmin selville jopa alle minuutissa. Tarjouksen ottaminen laskurin kautta ei sido mihinkään, joten hintoja voi käydä laskemassa niin usein kuin tahtoo.

Olemme halunneet tehdä vakuutuslaskureistamme mahdollisimman selkeitä ja suoraviivaisia, jotta vakuutusten vertailu olisi sinulle vaivatonta. Kaskojemme sisältöjä on helppo tutkia turvataulukossa liikkumalla. Valintaa helpottaaksemme, olemme paketoineet kaskomme valmiiksi kokonaisuuksiksi ja autovakuutuksen ostaminen onnistuu nyt ilman lisäturvien kanssa arpomista. Yksinkertaista, eikö?

Mitä kannattaa ottaa huomioon autovakuutuksen kilpailutuksessa?

Vakuutuksia vertailtaessa voi mietityttää, millaisiin asioihin olisi tärkeä kiinnittää huomiota prosessin aikana. Kokosimme alle joitain oleellisia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun autovakuutuksia vertailee.

Sopiva turvataso ja autovakuutuksen sisältö riippuu omista tarpeista

Kaskon kilpailutus kannattaa aina, oli turva minkä laajuinen tahansa. Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa turvatasoa tietynlaisen tai ikäisen auton vakuutukselle. Oikea turvataso kulloinkin on se, joka vastaa omia tarpeita. Yksi näppärä keino on listata ennen varsinaista vertailua ylös ne välttämättömät turvat, jotka autovakuutuksessa tulisi vähintään olla. Sen jälkeen voi lisäksi miettiä, mitkä turvat olisivat kiva lisä vakuutuksessa, mutta ilmankin niitä voisi elää. Loppu on tasapainottelua vakuutusvaihtoehtojen hinnan ja sisällön kanssa – pitää päättää millaisesta turvasta on valmis maksamaan ja millaista riskiä taas ei halua kontolleen ottaa.

Esimerkki
Jos kolarin jälkeen sijaisauto on sinulle välttämätön oman autosi korjaamoaikana, silloin sinun kannattaa valita laajin XL-kaskomme, joka sisältää matkan jatkumisturvan. Jos taas pystyt tekemään etätöitä eikä töihin meneminen ole arjen välttämättömyys, sinulle voi riittää kolariturvalla varustettu L-kasko. Myös jos maantien kivet kopsahtelevat toistuvasti tuulilasiisi ja vierailet usein lasihuollossa, voi olla järkevää valita tuulilasiturvalla varustettu L-kasko. Jos taas olet tähänkin asti välttynyt kolareilta ja asut rauhallisella seudulla, jossa peurat ja jänikset ovat suurin riski tielläliikkujalle, voi sinulle riittää edullisempi S-kasko.

Myös pelkän liikennevakuutuksen kilpailutus kannattaa

Kaskon kilpailuttamisella voi säästää isompia summia, mutta ei pidä unohtaa kilpailuttamisen tärkeyttä liikennevakuutuksen kohdalla. Vaikka liikennevakuutus on lakisääteinen ja kaikille ajoneuvoille pakollinen vakuutus, hinnat voivat niissäkin vaihdella eri yhtiöiden välillä. Jokainen yhtiö hinnoittelee liikennevakuutuksen omien tilastojensa perusteella riskiä vastaavasti. Siksi pelkkä liikennevakuutuskin kannattaa kilpailuttaa.

POP Vakuutuksen kilometripohjainen hinnoittelu ulottuu myös liikennevakuutukseen. Jos siis vuotuisia ajokilometrejä tulee vähän, kannattaa eritoten tarkistaa liikennevakuutukselle hinta autovakuutuslaskurissamme. Parhaimmillaan etu liikennevakuutukseen on jopa 25 %.

Omavastuu vaikuttaa autovakuutuksen hintaan

Yksi asia, joka kannattaa tarkistaa eri yhtiöiden vakuutuksista on, kuinka suurta omavastuuta ne tarjoavat autovakuutukseen. Omavastuissa on usein hieman eroja eri yhtiöiden välillä. Omavastuu on siis sellainen summa, jonka itse maksaa korvattavan vahingon sattuessa aiheutuneista kustannuksista, vakuutusyhtiön korvatessa loput.

Omavastuuseen pystyy kuitenkin usein hieman vaikuttamaan – perusmekanismi on se, että mitä suuremman omavastuun valitsee, sen edullisemmaksi autovakuutuksen hinta muodostuu. Jos mahdollisen vahingon sattuessa pystyy siis maksamaan itse hieman isomman siivun, pääsee vuotuisissa autovakuutusmaksuissa halvemmalla. Laajoissa kaskovakuutuksissamme, eli L- ja XL-kaskoissa, voi vaikuttaa omavastuun suuruuteen.

Miksi autovakuutus kannattaa kilpailuttaa POP Vakuutuksella?

Autovakuutuksemme on reilusti kilometripohjaisesti hinnoiteltu – mitä vähemmän autolla ajetaan vuodessa, sen halvempi hinta. Vakuutuslaskuriin merkitään arvio vuotuisista ajokilometritseistä, mikä huomioidaan autovakuutuksen hinnassa. Vähemmän ajavien etu on jatkuva. Kyseessä ei siis ole vain ensimmäisen vuoden alennus, toisin kuin vakuutusyhtiöiden alennuskampanjat yleensä. Kun autolla ajetaan alle 5000 km vuodessa, etu on 25 % sekä liikenne- että kaskovakuutuksesta. Kun autolla ajetaan esimerkiksi 15 000 km vuodessa, etu on 15 %. Parhaiten kilometrien vaikutuksen hintaan näkee laskurissamme.

Vakuutuslaskurimme usein myös automaattisesti huomioi, mikäli nykyinen, palaava tai uusi asiakkaamme on oikeutettu henkilökohtaiseen alennukseen esimerkiksi aiemman asiakkuushistorian perusteella. Lisäksi suositteluetujärjestelmäämme kannattaa hyödyntää. Nykyiset asiakkaamme löytävät henkilökohtaisen suosittelukoodinsa Oma Palvelusta. Koodia kannattaa jakaa tutuille, jotka eivät vielä ole asiakkaitamme. Kun meille uusi asiakas käyttää suosittelukoodia autovakuutuksen ostoon, hän saa kaskovakuutuksesta heti 25 euroa alennusta ja koodin haltija kerryttää suosittelusaldoaan saman verran. Kertynyttä suosittelusaldoa pystyy hyödyntämään muun muassa uusiin vakuutusostoihin.

Autovakuutuksen kilpailutus - näin se tapahtuu

1. Täytä laskuriin hintalaskuun tarvittavat tiedot
Autovakuutuslaskurimme kysyy sinulta vain tietoja, joita tarvitsemme vakuutuksen hinnan laskemiseen. Syötä siis pyydetyt tiedot, niin pääset etenemään hintavertailuun.

2. Vertaile vaihtoehtoja ja hintoja
Seuraavalla sivulla näet, millaisia turvatasoja autoosi on saatavilla ja mihin hintaan. Turvataulukossa on helppo liikkua ja tarkastella mitä eri kaskovaihtoehdot pitävät sisällään. Olemme paketoineet turvatasot valmiisiin kokonaisuuksiin helpottaaksemme valintaasi. Et siis joudu pähkäilemään ylimääräisten lisäturvien valinnan kanssa - kaikki on valmiina paketeissamme!

3. Tee viimeiset hienosäädöt
Tässä vaiheessa voit vielä vaikuttaa vakuutuksen hintaan muuttamalla ehdotettua omavastuuta. Mitä korkeampi omavastuu, sen edullisempi hinta. Jos tiedossasi on alennuskoodi, kuten suosittelualennus, pääset syöttämään sen sille varattuun kenttään. Näet myös, jos hinnassa on huomioitu automaattisesti muita henkilökohtaisia alennuksia.

Ja siinä se. Maksuerien määrä ei vaikuta vakuutuksen hintaan eli voit hyvillä mielin valita maksut useampaan erään ilman lisäveloitusta.

4. Osta vakuutus
Valitse milloin haluat vakuutuksen alkavan ja vahvista osto. Osto vahvistetaan verkkopankkitunnuksilla tunnistautuen. Sinulta ei veloiteta tässä vaiheessa mitään, vaan saat ensimmäisen laskun myöhemmin sähköpostiisi tai aiemmin valitsemasi laskutavan mukaan.

Mikäli olet siirtämässä vakuutuksiasi toisesta vakuutusyhtiöstä POP Vakuutukseen, sinun ei tarvitse murehtia vanhan autovakuutuksesi irtisanomisesta. Se irtisanotaan automaattisesti, kun uusi vakuutuksesi astuu voimaan.