Samat bonukset myös kakkosautolle!

Auto

Edullinen autovakuutus ja reilut bonukset

Laske hinta

Liikennevakuutuksessa Suomen korkeimmat bonukset

Katso bonustaulukko

Lasiturva kuuluu vakiona XL‑ ja L ‑vakuutukseen

Katso hinnat autollesi

Säilytä bonuksesi kun joku kolhii autoasi parkkipaikalla

Osta POP Auto XL

Autovakuutuksen tasot

Turvat
XL
POP Auto XL
L
POP Auto L
S
POP Auto S

POP Autovakuutuksen rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä.

POP Autovakuutuksen matkan jatkumisturva korvaa matkan jatkumisen niiltä päiviltä, jotka ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Saat korvausta enintään viideltä päivältä, ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle C-kokoluokan auto.

POP Autovakuutuksen parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä.

POP Autovakuutuksen lunastusturva korvaa sen, jos ajoneuvoa ei vahingon vuoksi voida korjata. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran. Jos ajoneuvoa on käytetty enemmän, lunastuskorvausta korotetaan enintään 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään auton ostohinnan verran.

POP Autovakuutuksen rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Korvausta voidaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-autoja. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon käyvän arvon verran.

POP Autovakuutuksen luonnonilmiöturva korvaa tuulen, raekuuron tai muun vastaavan erityisen luonnonilmiön aiheuttamat vahingot, kuten auton päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun aiheuttamat vauriot.

POP Autovakuutuksen lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin.

POP Autovakuutuksen kolariturva korvaa kolarin, yhteentörmäyksen, tieltä suistumisen tai vastaavan tapahtuman vuoksi syntyneet vahingot.

POP Autovakuutuksen vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Korvauksen yläraja on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.

POP Autovakuutuksen oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

POP Autovakuutuksen hinausturva (vain alle 20-vuotiaat ajoneuvot) korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti. Hinausturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä tulee kuluneeksi 20 vuotta. Rajoitus ei koske museoajoneuvoja.

POP Autovakuutuksen ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

POP Autovakuutuksen eläintörmäysturva korvaa eläimeen törmäämisestä syntyneen vahingon.

POP Autovakuutuksen varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

POP Autovakuutuksen paloturva korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman esinevahingon, jonka syynä on irti päässyt tuli tai ajoneuvoon suoraan kohdistunut salamanisku. Paloturva ei korvaa ylikuumenemisen tai oikosulun aiheuttamia vahinkoja.

Lakisääteinen liikennevakuutus kuuluu automaattisesti kaikkiin kaskopaketteihin tai se on ostettavissa myös erikseen. POP Liikennevakuutuksessa on Suomen suurin aloitus- ja maksimibonus. Lisätietoa

Huoletonta ajonautintoa uudelle menopelillesi – POP Auto XL

Kun haluat autovakuutuksen kaikilla herkuilla, valintasi on POP Auto XL – kattava autovakuutuspaketti uudelle ajoneuvolle. Matkasi jatkuu esimerkiksi vuokra-auton turvin, vaikka ajoneuvosi olisikin korjattavana jonkun muun korvattavan vahingon vuoksi. Ajoneuvosi renkaat ovat vakuutettuina XL- kaskovakuutuksen rengasturvalla. Parkkiturva kattaa vahingot, kun joku kolhii pysäköityä ajoneuvoasi parkkipaikalla – ja säilytät edelleen bonuksesi.

Kattava vakuutus uudehkolle ajoneuvollesi – POP Auto L

Uudehkon ajoneuvon omistajan valinta autovakuutukseksi on POP Auto L-kaskovakuutus. Laajan perusturvan lisäksi autovakuutuspakettiin kuuluu esimerkiksi lasiturva, jota suosittelemme erityisesti paljon autoa ajaville tuulilasiin napsahtelevien kivien ja nastojen varalta. Kolariturva kattaa ajoneuvollesi kolarissa tai esimerkiksi tieltä suistumisessa aiheutuneet vahingot. Luonnonilmiöturvasta saat korvausta, jos ajoneuvoasi runtelee esimerkiksi voimakas raekuuro.

Järkevä suoja iäkkäämmälle ajoneuvollesi – POP Auto S

Edullinen perusturva on järkevä valinta autovakuutukseksi iäkkäämmälle ajoneuvolle. Hinausturva pelastaa sinut pinteestä, jos ajoneuvosi jättää sinut tien poskeen kesken matkan. Eläintörmäysturva kattaa ajoneuvosi vauriot, jos törmäät eläimeen. Lisäksi S-vakuutuksessa on oikeus-, palo-, varkaus- ja ilkivaltaturva.

Näitä ajoneuvoja voit vakuuttaa

Autovakuutus

Pakettiautovakuutus

Moottoripyörävakuutus

Mopovakuutus

Moottorikelkkavakuutus

Traktorivakuutus

Peräkärryvakuutus


Kattava ja edullinen autovakuutus

POP Autovakuutus vakuuttaa halutessasi myös tuulilasin ja renkaat, jotka eivät yleensä autovakuutuksiin kuulu. POP Autoon saat siis kattavamman turvan. Bonuksetkaan eivät tipu, vaikka joku kolhisi autoasi parkkipaikalla. Meiltä saat reilun bonuksen liikennevakuutukseen ja otamme huomioon myös aiemmin kertyneet bonuksesi vanhasta vakuutusyhtiöstäsi.

Voit ostaa autollesi vakuutuksen helposti verkkopalvelustamme 24/7. Kun olet ajoneuvon omistaja tai haltija, vakuutusyhtiön vaihto päivittyy automaattisesti myös Trafin ajoneuvorekisteriin. Helppoa ja vaivatonta.

Jos autosi on ollut poistettuna liikennekäytöstä ja otat auton nyt liikennekäyttöön, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy POP Vakuutuksen Oma Palvelussa tai Trafin sähköisessä asiointipalvelussa. Liikennekäytöstäpoiston voi edelleen tehdä myös lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Muistathan, että liikenteestä poistetulla autolla ei saa ajaa.

Auton vakuuttaminen

Kun ostat auton autoliikkeestä, voit ostaa vakuutuksen helposti verkkosivuiltamme koska tahansa. Voit myös kysyä, jos vakuutuksen voi tehdä autoliikkeessä saman tien.

Jos ostat auton yksityishenkilöltä, voit ostaa vakuutuksen verkkosivuiltamme 24/7. Auton edellinen vakuutus ei siirry uudelle omistajalle, vaan sinun tulee uutena omistajana hankkia uusi vakuutus.

Kaskovakuutus tuo autolle huomattavaa lisäturvaa, joten se on hyvä ottaa liikennevakuutuksen lisäksi. Auton ominaisuuksista riippuen POP Vakuutuksessa voi valita autolle vakuutuksen kolmesta turvatasosta: S-, L- ja XL-taso. Tutustu POP Auto -vakuutukseen.

Jos auton edellinen omistaja on tehnyt autolle liikennekäytöstäpoiston ja otat itse auton heti ajoon, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy POP Vakuutuksen Oma Palvelussa tai Trafin sähköisessä asiointipalvelussa. Liikennekäyttöönoton voi myös edelleen tehdä lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Muista rekisteröidä ajoneuvo nimiisi vakuutuksen hankkimisen jälkeen.

Auton rekisteröinti

Jos ostat auton yksityishenkilöltä, pyydä myyjältä Trafi.fi:stä haettu sähköinen varmenne, jonka avulla voit rekisteröidä auton sähköisesti omiin nimiisi heti vakuutuksen hankkimisen jälkeen POP Vakuutuksen Oma Palvelussa. Auto on rekisteröitävä seitsemän päivän kuluessa luovutuksesta ja vakuutuksen tulee olla voimassa ennen kuin rekisteröintiä voi tehdä.

Voit rekisteröidä auton nimiisi myös Trafi.fi:ssä tai rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Liikennevakuutus

Jos matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle, sinun kannattaa tilata Green Card eli vihreä kortti, joka on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Tilaa vihreä kortti vähintään viikkoa ennen matkaa Oma Palvelusta. Vihreä kortti postitetaan aina vakuutuksenottajan kotiosoitteeseen, eikä sitä voida toimittaa sähköisesti. Voit tilata vihreän kortin myös asiakaspalvelustamme lähettämällä viestin Oma Palvelusta tai soittamalla puh. 010 3910 391.

Jos autolla lähtee matkalle joku muu kuin vakuutuksenottaja, hän tarvitsee vihreän kortin lisäksi valtakirjan, jossa vakuutuksenottaja valtuuttaa matkallelähtijän käyttämään autoa.

Vihreä kortti on pakollinen vihreän kortin piiriin kuuluvissa, EU:n ulkopuolisissa maissa. Listan näistä maista löydät Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. Mikäli matkustat autollasi EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle maahan, joka ei kuulu vihreän kortin piiriin, sinun tulee hankkia kohdemaahan saapuessasi rajavakuutus.

Kaskovakuutus

Vakuutus on voimassa ulkomailla enintään 30 päivän yhtäjaksoisen matkan ajan kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin järjestelmään kuuluvissa maissa, paitsi:

 • Venäjällä sen maantieteellisen Euroopan ulkopuolisilla alueilla
 • Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Albaniassa, Kosovossa, Serbiassa, Moldovassa, Iranissa, Israelissa, Marokossa, Bulgariassa, Romaniassa, Tunisiassa ja Turkissa.

Pohjoismaiden ulkopuolella sattuneissa vahingoissa omavastuu on kaksinkertainen. Venäjällä, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Albaniassa, Makedoniassa, Serbiassa ja Montenegrossa sattuneissa vahingoissa omavastuu on nelinkertainen, mutta varkausvahingoissa kuitenkin aina vähintään 20 prosenttia vahingon määrästä.

Muut asiakirjat

Pidä autossa mukana aina auton rekisteröintitodistusta. Jos sinua ei ole merkitty rekisteröintitodistukseen auton omistajaksi tai haltijaksi tai jos auton omistaa rahoitusyhtiö, tarvitset valtakirjan tai maastavientiluvan. Maastavientiluvan saat rahoitusyhtiöstä ja valtakirjan esimerkiksi vakuutusyhtiöstä.

Lisäksi mukanasi tulee olla suomalainen ajokortti tai passi. Muistathan hankkia myös matkavakuutuksen ja tilata matkavakuutuskortin, jota kannattaa pitää mukana aina, kun matkustat.

Jo ennen matkaa on hyvä selvittää, miten kohdemaassa tulee toimia vahingon sattuessa ja minkälaiset korvauskäytännöt maassa on. Korvauskäytännöt ovat tavallisesti vahingon tapahtumamaan säännösten mukaisia ja näissä voi olla suuriakin eroja.

Jos joudut ulkomailla liikenneonnettomuuteen, toimi näin:

 • ota valokuvat tilanteesta ja kutsu aina poliisi paikalle
 • soita SOS Internationalin hätäpalvelunumeroon 0800 950 30. Numero palvelee 24/7 ja saat sieltä toimintaohjeita suomeksi. Numero on hyvä tallettaa puhelimeen jo ennen matkaa ja laittaa myös paperilla hansikaslokeroon.

Auton liikennekäytöstäpoiston voi helpoiten tehdä Oma Palvelun kautta. Auton voi poistaa liikennekäytöstä myös Trafi.fi -sivulla tai lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastusasemalla.

Liikennekäytöstäpoiston ajalta hyvitetään liikennevakuutuksen maksut sekä osa kaskovakuutuksen maksuista.

Muistathan että, liikenteestä poistetulla autolla ei saa ajaa.

Mistä autovakuutuksen hinta muodostuu? Miksi jonkun autovakuutus on halpa ja toisella kalliimpi?

Hintaan vaikuttavat muun muassa:

Auton ominaisuudet, kuten esimerkiksi

 • merkki
 • malli
 • vuosimalli
 • teho
 • paino
 • moottorin koko

Auton omistajan ominaisuudet, kuten esimerkiksi

 • asuinpaikka
 • ikä
 • vahinkohistoria

Auton ominaisuudet vaikuttavat eniten. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että erilaisia autoja on erihintaista korjata ja niillä on erilaiset riskit. Auton omistajan ominaisuudet vaikuttavat, koska hän on auton kuski. Nuorella ihmisellä on vähemmän kokemusta kuin kokeneella kuljettajalla ja toisaalta taas rutinoituneet kuljettajat eivät välttämättä ole liikenteessä aina hereillä, koska he luottavat kokemukseensa.

Nämäkään säännöt eivät ole vakuutusmaailmassa kiveen hakattuja, sillä loppujen lopuksi jokaisella yhtiöllä on oma hinnoittelumatematiikkansa vakuutuksille. Siksi vakuutusyhtiöiden välillä saattaa olla suuriakin eroja hinnoissa. POP Vakuutuksen sivuilla on vakuutuslaskuri, jolla on helppoa laskea hinta juuri sinun vakuutuksellesi.

Autovakuutusmaksuihin vaikuttaa auton vahinkohistoria: mitä pidempään ajat ilman vakuutuksesta korvattavia vahinkoja, sitä suuremmaksi kasvaa vakuutusbonus. Vahinkohistoria on käytössä autoissa (henkilö-paketti-kuorma-linja-autot) ja moottoripyörissä. Taitavat ja varovaiset kuskit hyötyvät puhtaasta vahinkohistoriastaan maksamalla vakuutusmaksuja vähemmän.

Saat bonuksia sekä liikenne- että kaskovakuutuksesta. Uuden, ilman aiempaa vahinkohistoriaa olevan liikennevakuutuksen bonus alkaa 40 prosentista. Jos sinulla on jo aiempaa vakuutus- ja vahinkohistoriaa, laskemme liikennevakuutuksen lähtöbonuksen niiden perusteella. Näihin historiatietoihin luetaan mukaan kaikissa vakuutusyhtiöissä olevat tiedot ajoneuvojen vakuutusten voimassaoloajoista ja liikennevahingoista. Korkeimmillaan liikennevakuutuksen bonukset voivat nousta jopa 83 prosenttiin ja kaskovakuutuksen bonukset 70 prosenttiin.

Vahinkohistoria eli bonus on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle ajoneuvolle tai henkilölle. Voit kuitenkin saada saman lähtöbonuksen kaikille autoillesi tai moottoripyörillesi. Autoilla ja moottoripyörillä on kuitenkin omat vakuutus- ja vahinkohistoriat, joten näiden kahden ajoneuvoluokan bonuksia ei voi sekoittaa keskenään.

Milloin auto tulee katsastaa?

 1. Uusi auto katsastetaan ensimmäisen kerran kolmen vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä. Käyttöönottopäivä on merkitty rekisteröintitodistukseen.
 2. Tämän katsastuksen jälkeen voi pitää välivuoden.
 3. Välivuoden jälkeen viidennestä vuodesta eteenpäin autoa aletaan katsastaa vuosittain.

Miten auton katsastukseen voi valmistautua?

Auton kuntoa voi tarkistella itse jo ennen katsastukseen tuloa. Joitakin pieniä vikoja voi myös itse korjata. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten voit valmistella autoa katsastusta varten:

 • Renkaista kannattaa tarkistaa paineet. Ulkoiset vauriot esimerkiksi vanteissa kannattaa silmällä läpi.

 • Katsastuksessa testataan jarrujen kunto, joten niitä kannattaa etukäteen hieman verrytellä. Jarruta muutaman kerran voimakkaasti. Tämä poistaa ylimääräistä kosteutta ja pieniä kitkapintojen syöpymiä. Myös käsijarrua kannattaa käyttää muutamaan kertaan, varsinkin jos sitä ei normaalisti käytetä.

 • Tarkista, että kaikki lamput palavat. Myös akun riittävän tukevan kiinnityksen voi tarkistaa itse.

 • Turvavöiden toimivuus kannattaa tarkistaa varsinkin niiltä autopaikoilta, joilla vyötä ei tavallisesti käytetä.

 • Auton yleiseen siisteyteen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Hoida lisäksi pienet perusasiat kuntoon, kuten esimerkiksi pissapojan täyttäminen.

Miten katsastamattoman auton katsastus hoituu?

Jos poliisi ei ole määrännyt autoa ajokieltoon ja autoa koskevat maksut ovat kunnossa, auton saa ajaa katsastukseen normaalisti. Jos poliisi pysäyttää katsastamattoman auton, joka on matkalla katsastukseen, voi katsastusasemalta vahvistaa tehdyn ajanvarauksen. Jos et ole varannut aikaa etukäteen vaan ajat drive-in katsastukseen, on katsastusasemalle ilmoitettava etukäteen milloin olet tulossa, jotta poliisi saa tarvittaessa tiedon matkalla olevasta katsastamattomasta autosta.

Mitä pitää tehdä, jos katsastus on myöhässä?

Kannattaa toimia samalla tavalla kuin katsastamattoman auton tapauksessa. Varaa aika katsastukseen tai ilmoita ainakin katsastusasemalle etukäteen, että olet tulossa ja jos poliisi pysäyttää sinut matkalla katsastukseen, varatun ajan voi varmistaa katsastuskonttorista.

Ajoneuvovakuutus

POP Vakuutuksen ajoneuvovakuutuksella saat kattavan turvan ajoneuvollesi, sillä se sisältää sekä liikenne- että kaskovakuutuksen.

Jos sinulle kertyy vain vähän vuotuisia ajokilometrejä, niin voit vakuuttaa henkilöautosi myös POP Auto Kilsa –vakuutuksella, jossa vuotuinen ajosuoritteesi vaikuttaa sekä liikenne- että kaskovakuutuksen hintaan.

Liikennevakuutuksesta korvataan henkilövahinkoja ja muille aiheutuneita omaisuusvahinkoja. Omien vahinkojesi varalle voit valita haluamasi laajuisen kaskopaketin.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on oltava jokaisella liikenteessä käytettävällä ja rekisteröidyllä ajoneuvolla, olipa se sitten auto, mopo tai peräkärry.

Liikennevakuutus korvaa liikenteessä aiheuttamasi omaisuus- ja henkilövahingot, myös sinulle itsellesi aiheutuneet vahingot. Omat omaisuusvahinkosi (esimerkiksi oman autosi kolarikorjauksen) korvaa kaskovakuutus.

Liikennevakuutus ja sen korvaukset perustuvat liikennevakuutuslakiin ja -asetukseen. Suomalainen liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja vihreän kortin järjestelmään kuuluvissa maissa.

Liikennevakuutuksen hinta muodostuu mm. seuraavien ajoneuvon ja vakuutuksenottajan tietojen perusteella:

 • ajoneuvon laji
 • merkki
 • sylinteritilavuus
 • paino
 • teho
 • käyttövoima
 • ajoneuvon ikä
 • vakuutuksenottajan ikä
 • vakuutuksenottajan kotipaikkakunta
 • vakuutus- ja vahinkohistoria (= bonus).

Liikennevakuutuksen hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva vakuutusmaksuvero.

Vakuuttamaton ajoneuvo

Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta vakuutusmaksun korotettuna.

Vakuuttamattoman ajoneuvon aiheuttamasta vahingosta ei makseta korvausta vakuuttamattoman ajoneuvon omistajan eikä haltijan henkilövahingoista eikä kuljettajan henkilövahingoista, jos tämä tiesi tai tämän olisi pitänyt tietää ajoneuvon olevan vakuuttamaton.

Bonus alentaa vakuutusmaksua

Saat liikennevakuutuksen maksusta alennusta vahingottomien vuosien ja vakuutusajan perusteella. Suurimmillaan alennus voi olla 83 prosenttia.

Liikennevakuutukselle muodostetaan lähtöbonus vakuutuksenottajan kaikkien vahinkohistoriatietojen perusteella. Näihin historiatietoihin luetaan mukaan kaikissa vakuutusyhtiöissä olevat tiedot ajoneuvojen vakuutusten voimassaoloajoista ja liikennevahingoista. Tiedot huomioidaan ajoneuvotyypeittäin vakuutuksenottajan kaikissa auto- tai moottoripyörävakuutuksissa. Jokaisella vakuutusyhtiöllä on omat säännöt bonuksen muodostumisesta, joten edellisessä vakuutusyhtiössä olleen vakuutuksen bonus voi olla erilainen. Vahinkohistoria on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää ajoneuvolta tai henkilöltä toiselle. Uusi vakuutus, jossa ei ole huomioitu aikaisempaa vahinkohistoriaa, sijoitetaan luokkaan 6, jossa alennus on 40 prosenttia.

Bonusta kertyy, jos ajoneuvo on ollut vakuutuskaudella (yleensä vuoden) käytössä vähintään 120 päivää (moottoripyörä 90 päivää) eikä vakuutuksesta ole sinä aikana maksettu korvauksia. Tarkemmat tiedot bonuksen muodostumisesta näet oheisesta taulukosta.

Autojen ja moottoripyörien bonustaulukko 1.1.2017 tai sen jälkeen alkaneissa vakuutuksissa

(Bonusluokat ja bonusluokan määräytyminen seuraavaksi vuodeksi vahinkolukumäärän mukaan)

NytSeuraava vuosi
lk.%0 vah.1 vah.2 vah.3 vah.4 vah.
10 %21111
20 %31111
310 %41111
420 %51111
530 %62111
6Aloitusluokka40 %73111
745 %84111
850 %95211
955 %106311
1060 %117411
1165 %128511
1270 %139621
1375 %1410731
1480 %1511841
1581 %1612951
1682 %1712951
1783 %1712951

Edellä mainittuja vahinkohistoria- ja bonustietoja voidaan käyttää vain autojen ja moottoripyörien vakuutuksissa, pois lukien museoajoneuvot. Tiedot vaikuttavat vain kyseisen ajoneuvotyypin ajoneuvoihin.

Liikennevakuutuksen korvaukset

Liikennevakuutus korvaa muille aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja sekä sinulle ja matkustajallesi liikenteessä sattuneita vahinkoja.

Tyypillisiä korvattavia henkilövahinkoja ovat sairaanhoitokulut, ansionmenetys sairausloman ajalta ja erilaiset kuntoutuskustannukset. Vakavimmissa vammoissa voidaan maksaa myös korvausta pysyvästä haitasta ja työkyvyttömyyseläkettä. Omaisuusvahinkoja taas ovat esimerkiksi törmäys toiseen ajoneuvoon tai esineeseen, jolloin syyttömän osapuolen vahingot korvataan vahinkoon syyllisen liikennevakuutuksesta. Tällaisia korvauksia ovat esimerkiksi ajoneuvon korjaaminen tai lunastaminen käypään hintaan ja mahdolliset sijaisauton kustannukset.

Liikennevakuutus ei korvaa omaa ajoneuvoasi eikä siinä mukana ollutta omaisuutta matkustajien henkilökohtaisia käyttöesineitä lukuun ottamatta.

Korvausta kärsimästäsi vahingosta voidaan pienentää tai se voidaan jättää kokonaan maksamatta, jos olet aiheuttanut vahingon tahallasi, törkeällä huolimattomuudellasi tai päihteiden vaikutuksen alaisena. Tällaisissa tapauksissa POP Vakuutus voi periä muille suoritetut korvaukset takaisin sinulta. Rattijuopon matkustajien korvauksia voidaan niin ikään alentaa.

POP Kasko

Mikä on kaskovakuutus?

Liikennevakuutus ei korvaa liikennevahinkoon syyllisen ajoneuvon vahinkoja. Niitä varten on kaskovakuutus. Sillä saat kattavan turvan ajoneuvollesi, sillä se korvaa myös muita yllättäviä ja äkillisiä vahinkoja, kuten tieltä suistumisen, tulipalon, varkauden tai ilkivallan takia tapahtuneita vaurioita.

Kaskovakuutus on voimassa ulkomailla enintään 30 päivän yhtäjaksoisen matkan ajan kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin järjestelmään kuuluvissa maissa, paitsi:

 • Venäjällä sen maantieteellisen Euroopan ulkopuolisilla alueilla
 • Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Albaniassa, Kosovossa, Serbiassa, Moldovassa, Iranissa, Israelissa, Marokossa, Bulgariassa, Romaniassa, Tunisiassa ja Turkissa.

Mitä kaskovakuutus turvaa?

POP Kasko -vakuutuksella vakuutat ajoneuvosi sekä siihen kiinteästi asennetut käyttöön liittyvät varusteet. Vakuutettuina ovat myös ajoneuvon renkaat (kesä- ja talvirenkaat, yksi sarja kumpiakin), kattoteline ja suksiboksi, vaikkei niitä olisikaan asennettu autoon.

Kaskovakuutuksella ei vakuuteta

 • kilpailukäyttöön tarkoitettuja varusteita tai ajoneuvon muutostöitä
 • erikoismaalauksia tai teippauksia
 • valmistajan tai viranomaisten määräysten vastaisia varusteita tai laitteita
 • matkapuhelimia.

Jälkikäteen asennetut av-laitteet ovat vakuutuksen kohteena ainoastaan autoissa.

Kaskovakuutuksen eri tasot

Liikennevakuutuksen lisäksi valittavana on kolme kaskovakuutuksen tasoa: S, L ja XL. Valitsemasi kaskon lisäksi ajoneuvosi vakuutukseen sisältyy aina myös liikennevakuutus. Jos ajoneuvosi on hankittu rahoituksella, L- ja XL-kaskovakuutuksiin sisältyy myös rahoitusvakuutus. XL-kaskon myönnämme kaikille uusille, enintään 6-vuotiaille henkilö- ja pakettiautoille. L-kaskon myönnämme kaikille enintään 15-vuotiaille ajoneuvoille ja S-kaskon enintään 40-vuotiaille ajoneuvoille. Seuraavan aukeaman taulukosta näet, mitä kukin kaskovakuutuksista korvaa ja mitä turvia eri ajoneuvoille on saatavilla.

Ajoneuvot ja niille saatavat osaturvat

TurvaHenkilö- ja pakettiautoLinja- ja kuorma-autoMoottoripyörä
PaloS, L, XLS, LS, L
VarkausS, L, XLS, LS, L
IlkivaltaS, L, XLS, LS, L
VastuuS, L, XLS, LS, L
HinausS, L, XLS, L
EläintörmäysS, L, XLS, LS, L
OikeusturvaS, L, XLS, LS, L
KolariL, XLLL
LasiL, XL
LuonnonilmiöL, XLLL
RahoitusL, XLLL
LunastusXL
ParkkiXL
Matkan jatkuminenXL
RengasXL
TurvaMopo, mopomönkijä, mopoautoMönkijä, traktori, moottorikelkka, perävaunuMoottorityökone
PaloS, LS, LS
VarkausS, LS, LS
IlkivaltaS, LS, LS
VastuuS, LS, LS
Hinaus
EläintörmäysS, LS, LS
OikeusturvaS, LS, LS
KolariLL
Lasi
LuonnonilmiöLL
RahoitusLL

Vuodenaikahinnoiteltu vakuutus moottoripyörille, mopoille ja moottorikelkoille

Moottoripyörien ja mopojen vakuutusten hinnoittelussa on huomioitu vuodenaikahinnoittelu, niin että ajoaika painottuu kesään. Vakuutusmaksusta suurin osa kohdistuu toukokuun alusta syyskuun loppuun. Moottorikelkkojen hinnoittelussa suurin osa vakuutusmaksusta kohdistuu puolestaan talveen ja kevääseen joulukuun alusta huhtikuun loppuun.

Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, valitsemiesi maksuerien mukaisesti. Vakuutukselta voidaan siis periä maksua myös päättymispäivän jälkeen, jos vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Mitä osaturvat pitävät sisällään?

Paloturva korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman esinevahingon, jonka syynä on irti päässyt tuli tai ajoneuvoon suoraan kohdistunut salamanisku. Paloturva ei korvaa ylikuumenemisen tai oikosulun aiheuttamia vahinkoja.

Varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

Ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

Vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla vakuutusehdoissa määritellyissä ETA-alueen ulkopuolisissa vihreän kortin maissa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Korvauksen yläraja on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.

Hinausturva korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti. Hinausturva on voimassa vain alle 20-vuotiailla ajoneuvoilla.

Eläintörmäysturva korvaa eläimeen törmäämisestä syntyneen vahingon. Eläimen väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolariturvasta.

Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

Kolariturva korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman ulkoisen tapahtuman aiheuttaman välittömän esinevahingon, jonka syynä on kolari, törmäys, tieltä suistuminen, kaatuminen tai muu vastaava tapahtuma.

Lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin.

Luonnonilmiöturva korvaa myrskytuulen, raekuuron tai veden pinnan äkillisen kohoamisen aiheuttamat vahingot pysähtyneelle ajoneuvolle.

Lunastusturva korvaa vahingon, jos ajoneuvoasi ei vahingon vuoksi korjata, ja se lunastetaan. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha, sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä sekä korjauskustannukset ovat yli 50 prosenttia ajoneuvon uushankintahinnasta ja olet ostanut ajoneuvon uutena.

Jos edellä mainitut uuden auton lunastuksen edellytykset eivät täyty, ajoneuvo lunastetaan sillä välittömästi ennen vahinkoa olleesta käyvästä arvosta korotettuna 30 prosentilla, mikäli korjauskustannusten arvioitu määrä on yli 60 prosenttia käyvästä arvosta. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon hankintahetken käypä arvo.

Parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu tuntemattomalla moottoriajoneuvolla, eikä vahingon aiheuttajaa tiedetä.

Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jotka ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Saat korvausta enintään viideltä päivältä, ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle C-kokoluokan auto.

Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien ja sen urasyvyyden on oltava vähintään 4 mm.

Rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-autoja.

Omavastuu

Voit valita vakuutukseesi sinulle sopivimman omavastuun. Vaihtoehdot ovat: 200 €, 300 €, 500 €, 1 000 € ja 2 000 €.

Vakuutusten sisällöstä kerrotaan tarkemmin POP Vakuutuksen ajoneuvovakuutusehdoissa.

Kaskovakuutuksen hinta

Kaskovakuutuksen hinta muodostuu mm. seuraavien ajoneuvon ja vakuutuksenottajan tietojen perusteella:

 • valittu kaskovakuutuksen taso
 • ajoneuvon laji
 • merkki
 • sylinteritilavuus
 • paino
 • teho
 • ajoneuvon ikä
 • vakuutuksenottajan ikä
 • vakuutuksenottajan kotipaikkakunta
 • bonus

Kaskovakuutuksen hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva vakuutusmaksuvero.

Uuden kaskovakuutuksen bonus on parhaimmillaan 70 %. Bonus laskee kolariturvasta maksetun korvauksen jälkeen 20 prosenttiyksikköä. Bonus nousee 10 prosenttiyksikköä jokaisen sellaisen vakuutuskauden jälkeen, jonka aikana ajoneuvo on ollut käytössä vähintään 120 päivää (moottoripyörä 90 päivää) eikä vakuutuksesta ole korvattu vahinkoja.

Liikennekäytöstäpoisto

Jos et käytä ajoneuvoasi, voit poistaa sen liikennekäytöstä. Liikennekäytöstäpoiston voi tehdä kaikille ajoneuvoille, eikä rekisterikilpiä tarvitse palauttaa ja sen voi helpoiten tehdä sähköisesti POP Vakuutuksen Oma Palvelussa. Muutoksen voit tehdä myös rekisteröintejä tekevällä katsastusasemalla tai Trafin sähköisessä palvelussa. Ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä liikennekäytöstäpoiston aikana.

Liikennekäytöstäpoiston ajalta saat hyvitystä ajoneuvon liikenne- ja kaskovakuutuksesta. Vuodenaikahinnoitelluista vakuutuksista hyvitystä ei kuitenkaan saa, jos vakuutus on alkanut 1.1.2017 tai sen jälkeen. Liikennekäytöstäpoiston aikana kolari-, lasi-, pysäköinti-, keskeytys- ja rengasturva eivät ole voimassa.

Miten kaskosta saa korvausta

POP Vakuutus voi myös hankkia menetetyn omaisuuden tilalle vastaavan esineen tai ajoneuvon tai osoittaa hankintapaikan. Voit ilmoittaa vahingosta meille joko puhelimitse tai verkossa. Saat ohjeet, kuinka toimia vahinkotilanteen jälkeen, esimerkiksi ajoneuvon vahinkojen tarkastuttamisesta joko korjaamolla tai vahinkotarkastuspisteessä tai vahingon korvaamisesta.

Korvausvastuun rajoitukset

Kaskovakuutus korvaa valitsemasi kaskotason mukaiset vahingot. Vakuutuskorvaus maksetaan äkillisistä ja yllättävistä vahingoista. Kaskovakuutus ei kuitenkaan korvaa ollenkaan esimerkiksi seuraavan kaltaisia vahinkoja:

 • sisäisiä vaurioita eikä niiden seurannaisvahinkoja, kuten teknisiä vikoja tai puutteellisesta öljyn- tai jäähdytysnesteen kierrosta aiheutuneita vahinkoja
 • suunnittelu-, rakenne- tai valmistusvirheitä
 • syöpymistä, kulumista tai ruostumista
 • riskiä lisäävän käytön vuoksi aiheutuneita vahinkoja, kuten vahinkoja, jotka syntyvät ajettaessa epävirallisella jäätiellä tai veden peittämällä tiellä tai osallistuttaessa kilpailuun.

Vakuutuksesta ei myöskään korvata

 • arvon alenemista
 • korjauksen yhteydessä tehtyjä muutos- ja parannustöitä tai muita korjaukseen kuulumattomia lisätöitä
 • vahingon selvittelystä syntyneitä kustannuksia
 • ansion menetystä
 • autoveroa tai muuta veroluonteista maksua
 • tahallisesti, törkeällä huolimattomuudella tai päihteiden vaikutuksen alaisena syntyneitä vahinkoja.

Oman toiminnan vaikutus

Voit vaikuttaa maksettaviin korvauksiin omalla huolellisuudellasi. Vakuutusyhtiön suojeluohjeita on noudatettava. Muuten voi käydä niin, että korvausta pienennetään tai sitä ei makseta lainkaan.

Ajoneuvon, sen avaimien ja varusteiden säilyttäminen ja huolenpito ovat sinun vastuullasi. Avaimia ei saa säilyttää esillä tai missään lukitsemattomassa paikassa.

Ajoneuvon avaimista ei saa käydä ilmi, mihin ajoneuvoon ne kuuluvat.

Ajoneuvoa on valvottava riittävästi myös pidempiaikaisen pysäköinnin aikana. Ajoneuvo ja sen varusteet on säilytettävä aina lukittuina tai sellaisessa tilassa, johon sivulliset eivät pääse.

Ajoneuvon lämmittämiseen saa käyttää vain siihen tarkoitettuja laitteita. Jos ajoneuvoa korjataan hitsaamalla tai muulla voimakasta lämpöä aiheuttavalla menetelmällä, verhoilu ja muut tulenarat materiaalit on suojattava tai purettava riittävän laajasti.

Ajoneuvoa on käytettävä ja käsiteltävä huolellisesti ja ohjeiden ja säännösten mukaisesti. Ajoneuvon kuljettajalla on oltava kyseisen ajoneuvon kuljettamiseen hyväksytty ajokortti tai ikään perustuva oikeus kuljettaa ajoneuvoa.

POP Vakuutuksen ajoneuvovakuutusten ominaisuudet ja korvaukset perustuvat voimassaoleviin ehtoihin.