Jo 70 000 asiakasta

Auto

Edullinen autovakuutus ja reilut bonukset

Laske hinta

Liikennevakuutuksessa Suomen korkein bonus

Katso bonustaulukko

Lasiturva kuuluu vakiona XL‑ ja L ‑vakuutukseen

Katso hinnat autollesi

Säilytä bonuksesi kun joku kolhii autoasi parkkipaikalla

Osta POP Auto XL

Autovakuutuksen tasot

Turvat
XL
POP Auto XL
L
POP Auto L
S
POP Auto S
Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä.
Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jotka ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Saat korvausta enintään viideltä päivältä, ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle C-kokoluokan auto.
Parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä.
Lunastusturva korvaa sen, jos ajoneuvoa ei vahingon vuoksi voida korjata. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran. Jos ajoneuvoa on käytetty enemmän, lunastuskorvausta korotetaan enintään 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään auton ostohinnan verran.
Rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Korvausta voidaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-autoja. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon käyvän arvon verran.
Luonnonilmiöturva korvaa tuulen, raekuuron tai muun vastaavan erityisen luonnonilmiön aiheuttamat vahingot, kuten auton päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun aiheuttamat vauriot.
Lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin.
Kolariturva korvaa kolarin, yhteentörmäyksen, tieltä suistumisen tai vastaavan tapahtuman vuoksi syntyneet vahingot.
Vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Korvauksen yläraja on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.
Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.
Hinausturva korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti.
Ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.
Eläintörmäysturva korvaa eläimeen törmäämisestä syntyneen vahingon.
Varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.
Korvaa äkillisen ja odottamattoman esinevahingon, jos se on aiheutunut irti päässeestä tulesta, tulisijasta tai lämmityslaitteesta nousseesta noesta, savusta, savukaasusta tai räjähdyksestä.

Näitä ajoneuvoja voit vakuuttaa

Autovakuutus

Pakettiautovakuutus

Moottoripyörävakuutus

Mopovakuutus

Moottorikelkkavakuutus

Traktorivakuutus

Peräkärryvakuutus


Kattava ja edullinen autovakuutus

POP Autovakuutus vakuuttaa halutessasi myös tuulilasin ja renkaat, jotka eivät yleensä autovakuutuksiin kuulu. POP Autoon saat siis kattavamman turvan. Bonuksetkaan eivät tipu, vaikka joku kolhisi autoasi parkkipaikalla. Meiltä saat reilun bonuksen liikennevakuutukseen ja otamme huomioon myös aiemmin kertyneet bonuksesi vanhasta vakuutusyhtiöstäsi.

Voit ostaa autollesi vakuutuksen helposti verkkopalvelustamme 24/7. Kun olet ajoneuvon omistaja tai haltija, vakuutusyhtiön vaihto päivittyy automaattisesti myös Trafin ajoneuvorekisteriin. Helppoa ja vaivatonta.

Jos autosi on ollut poistettuna liikennekäytöstä ja otat auton nyt liikennekäyttöön, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy POP Vakuutuksen Oma Palvelussa tai Trafin sähköisessä asiointipalvelussa. Liikennekäytöstäpoiston voi edelleen tehdä myös lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Muistathan, että liikenteestä poistetulla autolla ei saa ajaa.

Auton vakuuttaminen

Kun ostat auton autoliikkeestä, voit ostaa vakuutuksen helposti verkkosivuiltamme koska tahansa. Voit myös kysyä, jos vakuutuksen voi tehdä autoliikkeessä saman tien.

Jos ostat auton yksityishenkilöltä, voit ostaa vakuutuksen verkkosivuiltamme 24/7. Auton edellinen vakuutus ei siirry uudelle omistajalle, vaan sinun tulee uutena omistajana hankkia uusi vakuutus.

Kaskovakuutus tuo autolle huomattavaa lisäturvaa, joten se on hyvä ottaa liikennevakuutuksen lisäksi. Auton ominaisuuksista riippuen POP Vakuutuksessa voi valita autolle vakuutuksen kolmesta turvatasosta: S-, L- ja XL-taso. Tutustu POP Auto -vakuutukseen.

Jos auton edellinen omistaja on tehnyt autolle liikennekäytöstäpoiston ja otat itse auton heti ajoon, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy POP Vakuutuksen Oma Palvelussa tai Trafin sähköisessä asiointipalvelussa. Liikennekäyttöönoton voi myös edelleen tehdä lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Muista rekisteröidä ajoneuvo nimiisi vakuutuksen hankkimisen jälkeen.

Auton rekisteröinti

Jos ostat auton yksityishenkilöltä, pyydä myyjältä Trafi.fi:stä haettu sähköinen varmenne, jonka avulla voit rekisteröidä auton sähköisesti omiin nimiisi heti vakuutuksen hankkimisen jälkeen POP Vakuutuksen Oma Palvelussa. Auto on rekisteröitävä seitsemän päivän kuluessa luovutuksesta ja vakuutuksen tulee olla voimassa ennen kuin rekisteröintiä voi tehdä.

Voit rekisteröidä auton nimiisi myös Trafi.fi:ssä tai rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastustoimipaikalla.

Auton liikennekäytöstäpoiston voi helpoiten tehdä Oma Palvelun kautta. Auton voi poistaa liikennekäytöstä myös Trafi.fi -sivulla tai lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastusasemalla.

Liikennekäytöstäpoiston ajalta hyvitetään liikennevakuutuksen maksut sekä osa kaskovakuutuksen maksuista.

Muistathan että, liikenteestä poistetulla autolla ei saa ajaa.

Mistä autovakuutuksen hinta muodostuu? Miksi jonkun autovakuutus on halpa ja toisella kalliimpi?

Hintaan vaikuttavat muun muassa:

Auton ominaisuudet, kuten esimerkiksi

 • merkki
 • malli
 • vuosimalli
 • teho
 • paino
 • moottorin koko

Auton omistajan ominaisuudet, kuten esimerkiksi

 • asuinpaikka
 • ikä
 • vahinkohistoria

Auton ominaisuudet vaikuttavat eniten. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että erilaisia autoja on erihintaista korjata ja niillä on erilaiset riskit. Auton omistajan ominaisuudet vaikuttavat, koska hän on auton kuski. Nuorella ihmisellä on vähemmän kokemusta kuin kokeneella kuljettajalla ja toisaalta taas rutinoituneet kuljettajat eivät välttämättä ole liikenteessä aina hereillä, koska he luottavat kokemukseensa.

Nämäkään säännöt eivät ole vakuutusmaailmassa kiveen hakattuja, sillä loppujen lopuksi jokaisella yhtiöllä on oma hinnoittelumatematiikkansa vakuutuksille. Siksi vakuutusyhtiöiden välillä saattaa olla suuriakin eroja hinnoissa. POP Vakuutuksen sivuilla on vakuutuslaskuri, jolla on helppoa laskea hinta juuri sinun vakuutuksellesi.

Autovakuutusmaksuihin vaikuttaa auton vahinkohistoria: mitä pidempään ajat ilman vakuutuksesta korvattavia vahinkoja, sitä suuremmaksi kasvaa vakuutusbonus. Vahinkohistoria on käytössä autoissa (henkilö-paketti-kuorma-linja-autot) ja moottoripyörissä. Taitavat ja varovaiset kuskit hyötyvät puhtaasta vahinkohistoriastaan maksamalla vakuutusmaksuja vähemmän.

Saat bonuksia sekä liikenne- että kaskovakuutuksesta. Uuden, ilman aiempaa historiaa olevan liikennevakuutuksen bonus alkaa 20 prosentista. Jos sinulla on jo aiempaa vakuutushistoriaa, laskemme liikennevakuutuksen lähtöbonuksen niiden perusteella. Korkeimmillaan liikennevakuutuksen bonukset voivat nousta jopa 77 prosenttiin. Uuteen kaskovakuutukseen saat heti täyden 70 prosentin bonuksen.

Jos vaihdat vakuutusyhtiötä, bonukset voi siirtää uuteen yhtiöön, mutta bonus tarkistetaan ja mahdollisten edellisen yhtiön korvaamien liikennevahinkojen johdosta prosentti saattaa alentua.

Bonuksia voi siirtää myös uuteen ajoneuvoon, kunhan se kuuluu samaan ajoneuvoluokkaan kuin edellinen. Bonuksen voi siirtää myös puolisolta toiselle kirjallisella siirrolla. Kuolinpesätapauksessa edesmenneen bonus voidaan siirtää leskelle. Vanhemman ja lapsen välillä bonussiirto ei ole mahdollinen. Bonusta ei myöskään voi siirtää esimerkiksi autosta moottoripyörään. Usean eri liikennevakuutuksen bonuksia ei voi yhdistää.

Milloin auto tulee katsastaa?

 1. Uusi auto katsastetaan ensimmäisen kerran kolmen vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä. Käyttöönottopäivä on merkitty rekisteröintitodistukseen.
 2. Tämän katsastuksen jälkeen voi pitää välivuoden.
 3. Välivuoden jälkeen viidennestä vuodesta eteenpäin autoa aletaan katsastaa vuosittain.

Miten auton katsastukseen voi valmistautua?

Auton kuntoa voi tarkistella itse jo ennen katsastukseen tuloa. Joitakin pieniä vikoja voi myös itse korjata. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten voit valmistella autoa katsastusta varten:

 • Renkaista kannattaa tarkistaa paineet. Ulkoiset vauriot esimerkiksi vanteissa kannattaa silmällä läpi.

 • Katsastuksessa testataan jarrujen kunto, joten niitä kannattaa etukäteen hieman verrytellä. Jarruta muutaman kerran voimakkaasti. Tämä poistaa ylimääräistä kosteutta ja pieniä kitkapintojen syöpymiä. Myös käsijarrua kannattaa käyttää muutamaan kertaan, varsinkin jos sitä ei normaalisti käytetä.

 • Tarkista, että kaikki lamput palavat. Myös akun riittävän tukevan kiinnityksen voi tarkistaa itse.

 • Turvavöiden toimivuus kannattaa tarkistaa varsinkin niiltä autopaikoilta, joilla vyötä ei tavallisesti käytetä.

 • Auton yleiseen siisteyteen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Hoida lisäksi pienet perusasiat kuntoon, kuten esimerkiksi pissapojan täyttäminen.

Miten katsastamattoman auton katsastus hoituu?

Jos poliisi ei ole määrännyt autoa ajokieltoon ja autoa koskevat maksut ovat kunnossa, auton saa ajaa katsastukseen normaalisti. Jos poliisi pysäyttää katsastamattoman auton, joka on matkalla katsastukseen, voi katsastusasemalta vahvistaa tehdyn ajanvarauksen. Jos et ole varannut aikaa etukäteen vaan ajat drive-in katsastukseen, on katsastusasemalle ilmoitettava etukäteen milloin olet tulossa, jotta poliisi saa tarvittaessa tiedon matkalla olevasta katsastamattomasta autosta.

Mitä pitää tehdä, jos katsastus on myöhässä?

Kannattaa toimia samalla tavalla kuin katsastamattoman auton tapauksessa. Varaa aika katsastukseen tai ilmoita ainakin katsastusasemalle etukäteen, että olet tulossa ja jos poliisi pysäyttää sinut matkalla katsastukseen, varatun ajan voi varmistaa katsastuskonttorista.