Jo 65 000 asiakasta

Auto

Edullinen autovakuutus ja reilut bonukset

Laske hinta

Meiltä saat reilun bonuksen liikennevakuutukseen

Laske hinta ja osta

Lasiturva kuuluu vakiona XL‑ ja L ‑vakuutukseen

Katso hinnat autollesi

Säilytä bonuksesi kun joku kolhii autoasi parkkipaikalla

Osta POP Auto XL

Autovakuutuksen tasot

Turvat
XL
POP Auto XL
L
POP Auto L
S
POP Auto S
Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä.
Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jotka ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Jos ajoneuvosi on ajokelvoton teknisen vian vuoksi, saat korvausta enintään viideltä päivältä.
Parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä.
Lunastusturva korvaa sen, jos ajoneuvoa ei vahingon vuoksi voida korjata. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä. Jos ajoneuvoa on käytetty enemmän, lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran.
Rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Korvausta voidaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-autoja.
Luonnonilmiöturva korvaa tuulen, raekuuron tai muun vastaavan erityisen luonnonilmiön aiheuttamat vahingot, kuten auton päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun aiheuttamat vauriot.
Lasiturva korvaa auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutuneen vahingon joko korjaamalla tai vaihtamalla lasin.
Kolariturva korvaa kolarin, yhteentörmäyksen, tieltä suistumisen tai vastaavan tapahtuman vuoksi syntyneet vahingot.
Vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Korvauksen yläraja on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.
Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.
Hinausturva korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti.
Ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.
Eläintörmäysturva korvaa eläimeen törmäämisestä syntyneen vahingon.
Varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.
Paloturva korvaa irtipäässeen tulen tai salamaniskun aiheuttamat vahingot. Paloturvasta ei korvata pakoputkiston tai moottorin sisäisiä palo- tai räjähdysvaurioita.

Kattava ja edullinen autovakuutus

POP Autolla voit vakuuttaa myös tuulilasin ja renkaat, jotka eivät yleensä vakuutukseen kuulu. POP Autoon saat siis kattavamman turvan. Bonuksetkaan eivät tipu vaikka joku kolhisi autoasi parkkipaikalla. Meiltä saat reilun bonuksen liikennevakuutukseen ja otamme huomioon myös jo kertyneet bonukset vanhasta vakuutusyhtiöstäsi.

Voit ostaa autollesi vakuutuksen helposti verkkopalvelustamme 24/7. Kun olet ajoneuvon omistaja tai haltija, yhtiönvaihto päivittyy automaattisesti myös Trafille. Helppoa ja vaivatonta.

Jos autosi on ollut poistettuna liikennekäytöstä ja otat auton nyt liikennekäyttöön, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy Trafin sähköisessä asiointipalvelussa tai lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastusasemalla.

Jos et ota autoa liikennekäyttöön, ilmoitathan siitä meille verkossa oman vakuutuskansiosi kautta viestillä tai soittamalla asiakaspalveluumme puh. 010 3910 391 (arkisin klo 9-17). Näin vakuutussopimuksesi pysyy ajan tasalla.

Muistathan, että liikenteestä poistetulla autolla ei saa ajaa.

(Verkkoyhtiönä emme valitettavasti pysty tekemään autosi rekisteröintejä puolestasi.)

Kun ostat uuden ajoneuvosi autoliikkeestä, voit ostaa vakuutuksen helposti verkkosivuiltamme koska tahansa. Voit myös kysyä, jos vakuutuksen voi tehdä autoliikkeessä saman tien.

Jos ostat uuden ajoneuvosi yksityishenkilöltä, voit ostaa vakuutuksen verkkosivuiltamme 24/7. Muista rekisteröidä ajoneuvo nimiisi vakuutuksen teon jälkeen.

Jos auton edellinen omistaja on tehnyt autolle liikennekäytöstäpoiston ja otat itse auton heti ajoon, muista tehdä autollesi liikennekäyttöönotto. Liikennekäyttöönoton voit helpoiten tehdä Trafin sähköisessä asiointipalvelussa tai lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastusasemalla.

Jos et ota autoa liikennekäyttöön, ilmoitathan siitä meille verkossa oman vakuutuskansiosi kautta viestillä tai soittamalla asiakaspalveluumme puh. 010 3910 391 (arkisin klo 9-17).

Auton liikennekäytöstäpoisto tarkoittaa Suomessa rekisteröidyn auton väliaikaista liikennekäytöstä poistamista. Kun auto on poistettu liikennekäytöstä, sillä ei saa ajaa. Jos olet auton omistaja tai haltija, voit tehdä liikennekäytöstäpoiston Trafin nettisivuilla ja katsastustoimipaikoilla.

Trafin verkkopalvelussa tarvitset auton rekisteritunnuksen ja verkkopankkitunnukset tunnistautumista ja palvelumaksun maksamista varten. Tieto liikennekäytöstäpoistosta välittyy Trafilta automaattisesti POP Vakuutukselle, joten asiasta ei tarvitse erikseen ilmoittaa meille. Poiston ajalta ei peritä liikennevakuutuksesta maksua.

Liikennekäytöstäpoiston aikana POP Kasko -vakuutus on edelleen voimassa S-tasoisena (sisältää mm. varkaus- ja paloturvan). Jos haluat irtisanoa POP Kasko -vakuutuksen, voit hoitaa irtisanomisen kätevästi viestillä vakuutuskansiosi kautta. Jos autosi POP Kasko -vakuutus on ollut XL- tai L-tasoinen, se alenee liikennekäytöstäpoiston ajaksi S-tasolle.

Muistathan, että liikennekäytöstäpoiston aikana autolla ei saa ajaa. Voit ottaa auton myöhemmin uudelleen käyttöön Trafin sähköisessä palvelussa.

Käytetyn auton rekisteröinti

Kun olet ostanut käytetyn auton, se on rekisteröitävä seitsemän päivän kuluessa luovutuksesta. Huolehdi, että saat auton myyjältä voimassa olevan rekisteröintitodistuksen, sillä tarvitset sen omistajan vaihdosta koskevaa rekisteröinti-ilmoitusta varten. Voit tehdä ilmoituksen esimerkiksi katsastustoimipaikassa.

Käytetyn auton vakuuttaminen

Käytetty auto on rekisteröinnin lisäksi myös vakuutettava viikon kuluessa luovutuksesta. Auton edellinen vakuutus ei siirry uudelle omistajalle, vaan sinun tulee uutena omistajana hankkia uusi vakuutus. Liikennevakuutus on lain mukaan pakollinen kaikkiin rekisteröityihin ajoneuvoihin. Kaskovakuutus tuo autolle huomattavaa lisäturvaa, joten se on hyvä ottaa myös. Auton ominaisuuksista riippuen POP Vakuutuksessa voi valita autolleen vakuutuksen kolmesta turvatasosta: S-, L- ja XL-taso. Tutustu POP Auto -vakuutukseen.