Siirry sisältöön

Kotivakuutus

Kun arki muuttuu, kotivakuutus turvaa.

Yksin asuville jopa 20% edullisemmin.

Kotivakuutus kattaa myös mobiililaitteet.

Jos vahinko käy, hoidat ilmoituksen helposti netissä.

Edullinen kotivakuutus jokaisen kotiin

Kotivakuutuksella turvaat kotisi äkillisien ja ennalta arvaamattomien vahinkojen varalta. Kotivakuutuksella voit vakuuttaa rakennuksen, jossa asut, sekä kodissasi olevaa omaisuutta.

Jos asut kerros- tai rivitalossa tai vuokralla omakotitalossa, sinun tarvitsee vakuuttaa ainoastaan irtaimistosi. Irtaimisto vakuutetaan irtaimistovakuutuksella. Jos asut omistamassasi omakotitalossa, on tärkeää vakuuttaa irtaimiston lisäksi myös itse rakennus. Päärakennuksen vakuutukseen kuuluvat myös kaikki tontillasi olevat alle 10 neliömetrin ulkorakennukset. Tätä isommat rakennukset on vakuutettava erikseen. Lue lisää omakotitalon vakuutuksesta.

Kotivakuutuksella voit vakuuttaa kotisi lisäksi myös vapaa-ajan asuntosi, esimerkiksi kesämökkisi. Vapaa-ajan asunnon tulee olla tilapäiseen asumiseen tarkoitettu – ei siis pääasiallinen kotisi.

Alla olevasta taulukosta luet tarkemmin, mitä kotivakuutus korvaa. Edulliset kotivakuutuksemme on paketoitu kolmeen eritason vaihtoehtoon, joista sinun on helppo valita itsellesi sopivin. Edullisin S-kotivakuutus tarjoaa suppean vähimmäisturvan tulipalojen ja vahingonkorvausvastuun varalle. Keskitason M-kotivakuutus tarjoaa hieman laajempaa turvaa muun muassa varkauksien ja vuotovahinkojen varalle. Laaja L-kotivakuutuksemme puolestaan korvaa edellisten lisäksi laiterikkoja tai muiden esineiden särkymisiä.

Mitä irtaimistovakuutus korvaa?

Mitä irtaimistovakuutus korvaa?
Turvat
L
M
S
Matkatavaraturva (valinnainen) Valittavissa L vakuutuspakettiin.

Korvaa matkatavaroillesi vakuutuksen voimassaoloaikana sattuneet esinevahingot. Matkatavaraturva on voimassa kolme kuukautta matkan alkamisesta sekä loma- että työmatkoilla Suomessa ja ulkomailla. Suomessa vakuutus on voimassa matkoilla, jotka tehdään vakuutetun päivittäisen elinympäristön ulkopuolelle yli 50 kilometrin etäisyydelle vakuutetun asunnosta, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Kaikkien yhdessä matkustavien samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten osalta matkatavarat ovat vakuutettuina yhteensä 2 000 euroon asti matkaa kohden ilman omavastuuta.

Valittavissa L vakuutuspakettiin.
Rikkoutumisturva Sisältyy L vakuutuspakettiin.

Korvaa välittömän esinevahingon, jonka syynä on äkillinen ja ennalta arvaamaton tapahtuma. Vakuutuksesta korvataan myös sähköilmiön (oikosulku, maasulku ja ylijännite) aiheuttama sähkölaitteen välitön rikkoutuminen. Rikkoutumisturvasta ei korvata vahinkoja luonnonkatastrofi-, palo- ja rikosvahingoissa tai jotka olisivat käsiteltäviä seuraavien turvien perusteella: paloturva, tulvaturva, luonnonilmiöturva, rikosturva, vuototurva, asumisen keskeytysturva ja matkatavaraturva.

Sisältyy L vakuutuspakettiin.
Asumisen keskeytysturva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Vakuutuksesta korvataan, jos vakuuttamasi asunto (tai sen tärkeä, päivittäisessä käytössä oleva osa, kuten keittiö tai kylpyhuone) ei ole käytössäsi vahingon vuoksi. Vahingon tulee olla sellainen, joka on vakuutusehtojen mukaan korvattava, esim. asunnossasi tapahtuu tulipalo etkä sen vuoksi pysty siellä asumaan. Turva korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita ylimääräisiä kustannuksia, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi. Korvausta saat asumis-, kuljetus- ja varastointikustannuksista enintään vuoden pituiselta ajalta. Korvauksena maksetaan max. 85 prosenttia todellisista kustannuksista.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Vuototurva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Vakuutuksesta korvataan rakennuksen kiinteän lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteen (LVISA-laitteen), -tekniikan tai -putkiston tai niihin kytketyn käyttölaitteen, kuten pesukoneen tai astianpesukoneen, äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen seurauksena syntyneen vuodon aiheuttama välitön esinevahinko.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Rikosturva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka tapahtuma-aika, -paikka ja olosuhteet voidaan tarkoin yksilöidä ja jonka syynä on

  • varkaus tai murto, josta on seurannut vahinkoa irtaimistolle ja rakennukselle, kun rakennukseen on murtauduttu rakenteita rikkomalla tai muuten väkivaltaisesti esimerkiksi lukkoja vahingoittaen tai tunkeuduttu avaimella, joka on saatu murtautumisen tai ryöstön yhteydessä.
  • ryöstö, jolla tarkoitetaan anastusta tai sen yritystä, ja jossa henkilö on joutunut väkivallan tai sen uhkauksen kohteeksi.
  • ilkivalta eli vahingonteko, jolla tarkoitetaan ulkopuolisen tahallisesti aiheuttamaa esinevahinkoa.

Rikosturvasta ei korvata vahinkoa, joka aiheutuu omaisuuden katoamisesta, unohtamisesta, hukkaamisesta tai häviämisestä. Tällaiseksi katsotaan vahinko, jota ei voida tapahtuma-ajan, -olosuhteen ja -paikan suhteen osoittaa esimerkiksi varkaudeksi.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Luonnonilmiöturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka syynä on myrskytuuli, myrskytuulen irrottama esine tai poikkeuksellisen voimakas raekuuro. Vakuutuksesta korvataan myös salamaniskun aiheuttama esinevahinko, kun salama on iskenyt suoraan vakuuttamaasi omaisuuteen ja pirstonut sitä mekaanisesti.

Vakuutuksesta korvataan myös vahinko, jonka on aiheuttanut villieläimen tunkeutuminen rakennukseen. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi, jos lintu pääsee sisälle asuntoon ja rikkoo omaisuuttasi.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Turva vahingonkorvausvastuun varalle (vastuuvakuutus) Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Kattaa korvausvelvollisuuden, joka sinulle syntyy yksityishenkilönä toiselle aiheuttamastasi äkillisestä esine- tai henkilövahingosta. Vahinkojen on johduttava huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä, josta olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Enimmäiskorvausmäärä vahinkoa kohden on 200 000 €.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Turva oikeudenkäyntikulujen varalle (oikeusturvavakuutus) Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulut yksityiselämääsi liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Yksityishenkilö voi valita turvan kodin ja vapaa-ajan asunnon irtaimistovakuutuksen yhteydessä. Enimmäiskorvausmäärä yhtä vakuutustapahtumaa kohden on 10 000 €.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Tulvaturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa vakuuttamallesi rakennukselle ja rakennuksessa olevalle vakuuttamallesi irtaimistolle aiheutuneen välittömän esinevahingon, jonka syynä on poikkeuksellinen rankkasade-, vesistö- tai merivesitulva, jonka vuoksi vesi on tunkeutunut rakennukseen suoraan maanpinnalta tai kiinteästi asennettujen putkistojen kautta. Vakuutuksesta ei korvata tulvan piha-alueelle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Paloturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja odottamattoman esinevahingon, jos se on aiheutunut irti päässeestä tulesta, tulisijasta tai lämmityslaitteesta nousseesta noesta, savusta, savukaasusta tai räjähdyksestä.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

5 mahtavaa syytä, miksi ottaa POP Vakuutuksen kotivakuutus

1. Kattavat vakuutusvaihtoehdot jokaiseen kotiin
Kotivakuutuksen hankkiminen on helppoa! Voit valita kolmesta valmiiksi paketoidusta vaihtoehdosta sinulle ja elämäntilanteellesi sopivimman kotivakuutuksen. Vertaile kotivakuutustuotteet helpossa kotivakuutuslaskurissamme.

2. Yksi markkinoiden halvimmista kotivakuutuksista
Kuluttaja-lehti (04/2022) vertaili laajat kotivakuutukset. POP Vakuutuksen laaja kotivakuutus lukeutui markkinoiden edullisimpiin vaihtoehtoihin. Laske edullinen kotivakuutus itsellesi nopeasti helppokäyttöisellä vakuutuslaskurillamme.

3. Yksin ja kaksin asuville jopa 20 % edullisemmin
Muutenkin edullisten hintojen lisäksi huomioimme sinkut ja pienet kotitaloudet. Yksin tai kaksin asuessa yleensä sattuu vähemmän vahinkoja ja huomioimme tämän irtaimistovakuutuksen hinnassa.

4. Omaisuus vakuutettu täydestä arvosta
Vahinkotilanteissa ei tarvitse murehtia, oliko irtaimiston tai rakennuksen arvo määritelty kohdalleen. POP Vakuutuksen kotivakuutuksen rakennukset ja irtaimisto ovat aina vakuutettuja täydestä arvostaan.

5. Vakuutusalan tyytyväisimpiin kuuluvat asiakkaat
EPSI Rating 2023 -tutkimuksen mukaan asiakastyytyväisyyden taustalla on eritoten asiakkaiden antamat korkeat arviot rahalle saamastaan vastineesta. Saimme arvosanaksi 76,2 indeksipistettä, joka tarkoittaa asiakkaidemme olevan erittäin tyytyväisiä kilpailukykyiseen hinnoitteluumme sekä tuotteiden ja palvelun laatuun. Tuotteemme ovat selkokielisiä ja digitaaliset palvelumme helppokäyttöisiä ja turvallisiksi koettuja. Asiakkaaksemme on helppo tulla ja asiakkaanamme vaivaton olla!

Mistä kotivakuutuksen hinta muodostuu?

Emme me heti ole käsi kukkarolla, mutta hinta on varmasti jokaiselle meistä merkittävä tekijä kotivakuutusta harkitessa. Siksi hinnoittelutekijöiden avaaminen mahdollisimman selkeästi on mielestämme tärkeää.

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa valitsemasi paketin laajuuden lisäksi erilaiset tekijät. Irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi asunnon koko ja sijainti. Rakennuksen vakuutuksessa hintaan vaikuttaa lisäksi esimerkiksi lämmitystapa ja rakennuksen kokonaisala.

Yksi merkittävimmistä irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavista tekijöistä on talouden koko. Haluamme tarjota pienemmille kotitalouksille halvemman vakuutuksen, koska heillä myös vahinkoja sattuu vähemmän. Yksin asuville irtaimistovakuutus on jopa 20 % edullisempi.

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat tekijät vaihtelevat yhtiöittäin ja hinnoissa voi olla suuriakin eroja. Tarkasta oma hintasi helppokäyttöisellä kotivakuutuslaskurillamme.

Kotivakuutus ja muutto

Muuttamassa uuteen kotiin? Uuden kotivakuutuksen siirto on helppoa, kokeile vaikka! Meillä kotivakuutuksen siirto uuteen osoitteeseen tapahtuu siten, että irtisanot vanhan vakuutuksesi ja sen tilalle tehdään kokonaan uusi sopimus. Ohjeet pähkinänkuoressa:

  1. Osta kotivakuutus uuteen kotiisi vakuutuslaskuristamme. Voit tehdä sen aikaisintaan 30 päivää ennen muuttoa.
  2. Oston jälkeen sinut ohjataan Oma Palveluun, josta löydät vanhan kotivakuutuksesi tiedot. Vakuutuksen irtisanot helposti sitä kautta.
  3. Vanha kotivakuutus kannattaa irtisanoa uuden kotivakuutuksesi alkamista edeltävään päivään, jotta vakuutusturvaasi ei tule katkoja.

Vakuutuksen uusimisella ei ole irtaimistosi turvan kannalta hengenhätä, kun molemmat vakuutukset ovat POP Vakuutuksella. Vanha POP Vakuutuksen irtaimistovakuutus on voimassa kaksi kuukautta muuton alkamisesta, kun vakuutat myös uuden kotisi meillä. Huomaa, että muuttaessasi omakotitaloon, uuden kotisi rakennusvakuutus on toki järkevää laittaa voimaan heti siitä päivästä, kun kohde siirtyy omistukseesi.

Jos olet uusi kotivakuutusasiakkaamme ja vanha kotisi on ollut vakuutettuna toisessa yhtiössä, kannattaa sinun silloin ostaa uusi POP Vakuutuksen kotivakuutus heti ja laittaa se alkamaan jo ensimmäisestä muuttopäivästä. Tällöin voit varmistua siitä, että vakuutusturvasi on voimassa myös muutossa mahdollisesti sattuvien vahinkojen varalta. Toisen yhtiön vakuutus ei nimittäin korvaa uuden kotisi vahinkoja, eikä uusi vakuutus vanhaa asuntoasi. Vanha vakuutus pitää itse irtisanoa toisesta yhtiöstä, mutta ei huolta - neuvomme tässä oston jälkeen.

Lue myös muut vinkkimme muuttoon kokoamastamme muuttajan muistilistasta.

Mikä on laaja kotivakuutus ja mitä se korvaa?

Laaja kotivakuutus sisältää perusturvien lisäksi ennen kaikkea rikkoutumisturvan, joka antaa suojaa omaisuutesi särkymisen varalle. Rikkoutumisturvasta on apua, jos esimerkiksi tiputat puhelimesi ja sen näyttö särkyy tai astianpesukoneesi menee yllättäen rikki. Rikkoutumisturvan löydät meidän L-kotivakuutuksestamme.

Laaja L-kotivakuutus on ehdottomasti suosituin ja monen mielestä paras kotivakuutuksemme. Laajan kotivakuutuksen omavastuu ei eroa mitenkään suppeampien kotivakuutusten omavastuusta, joten siinäkin mielessä se on sopiva valinta monen makuun.

Laaja kotivakuutus vuokralaiselle tai opiskelijalle

Mikäli vuokranantajasi pyytää sinulta laajaa kotivakuutusta, hän saattaa toivoa sen sisältävän vastuuvakuutuksen. Vastuuvakuutus korvaa sinun muille aiheuttamia omaisuus- tai henkilövahinkoja. Saatat tarvita kotivakuutuksen vastuuosineen myös opiskelija-asuntoon.

Laajan kotivakuutuksen hinta

Laajan kotivakuutuksen hinta on toki hieman suppeampia tovereitaan tyyriimpi, mutta samalla vakuutus on kattavampi. Yleisimpiä vahinkoja arjessa ovat erilaisten esineiden rikkoutumiset. Kotivakuutuksillamme on kuitenkin tunnetusti kilpailukykyiset hinnat ja lisäksi yksin tai kaksin asuvat saavat laajankin kotivakuutuksemme edullisemmin.

Mikäli siis arvostat kotivakuutuksessasi etenkin kattavuutta ja rikkoutumisturvaa, vieraile kotivakuutuslaskurissamme sukkelaan ja laske kotivakuutuksellesi hinta.

Korvauspalvelu apunasi vahingon sattuessa

Arki ei aina ole ruusuilla tanssimista ja toisinaan sattuu ja tapahtuu. Korvauspalvelumme on apunasi sattumusten hetkellä. Asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä korvauspalvelumme ammattitaitoon ja saatuun neuvontaan.

Sattuneesta vahingosta on helppo ilmoittaa meille Oma Palvelussa ja tarvittaessa asiantuntevat korvausneuvojamme vastaavat mielen päällä oleviin kysymyksiin. Aiempien korvaustilanteidensa pohjalta asiakkaamme ovat luottavaisin mielin ja uskovat olevansa vahinkoasioiden suhteen turvallisissa käsissä jatkossakin.

* EPSI Rating Vakuutus 2023 -tutkimus. Korvauspalvelun ammattitaidosta saimme 84,1 indeksipistettä ja kokemuksesta turvallisissa käsissä olemisesta 82,2 indeksipistettä. Yli 75 indeksipisteen raja tarkoittaa erittäin tyytyväistä arvostelua.