Siirry sisältöön

Mitä irtaimisto­vakuutus kattaa?

Mitä irtaimisto on?

Kotivakuutuksen olennainen osa on irtaimistovakuutus. Jos asut vuokralla tai osakehuoneistossa, vakuutat vain irtaimiston. Rakennus on tällöin omistajan tai asunto-osakeyhtiön vakuuttama. Jos asut omistamassasi omakotitalossa, vakuutat irtaimiston lisäksi myös rakennuksen. Irtaimistovakuutuksen ostaminen käy käden käänteessä kotivakuutuslaskurissamme.

Irtaimistovakuutus kattaa:

…huonekalut. Tämä on varmasti useimmille selvää. Sohvat, sängyt, televisio ja muut mööpelit kuuluvat kodin irtaimistoon ja ovat näin ollen vakuutettuina irtaimistovakuutuksella.

…kiinteän sisustuksen. Kodin kiinteä sisustus tarkoittaa esimerkiksi keittiön kaappeja, tapetteja, lattiaa ja seiniä. Kiinteä sisustus on vakuutettuna vakuutuskirjaan merkitystä enimmäiskorvausmäärästä. Huoneiston kiinteän sisustuksen vakuuttaminen edellyttää samassa vakuutuspaikassa voimassa olevaa irtaimiston vakuutusta. Jos irtaimiston vakuutus päättyy, myös huoneiston kiinteiden sisusteiden vakuutus päättyy.

…vaatteet. Tätä ei moni tule ajatelleeksi. Kun koko perheen vaatteiden, laukkujen ja kenkien arvo lasketaan yhteen, summat voivat nousta yllättävän korkeiksi. Etenkin, jos kaapissa on useampi Gucci.

…elintarvikkeet ja alkoholituotteet. Kyllä, aivan oikein. Yhden makkarapaketin takia ei tietenkään kannata lähteä hakemaan korvauksia, mutta arvokkaiden vuosikertajuomien kanssa on jo eri asia.

…polkupyörän. Ja näitä muuten varastetaan paljon. Polkupyörä kannattaa pitää hyvin lukittuna myös omassa pyöräkellarissa, julkisesta säilytyspaikasta puhumattakaan.

…älylaitteet. Tiedätkö jonkun, joka on hajottanut puhelimensa esimerkiksi tiputtamalla sen kovalle lattialle tai vessanpönttöön? Niin mekin. Älylaitteille sattuu paljon vahinkoja, eikä se ole ihmekään, kun ne ovat esillä ja käytössä suurimman osan aikaa lähes kaikilla.

Irtaimistovakuutuksen turvatasot

Kun hankit kotivakuutusta, kannattaa miettiä myös mitkä turvat ovat juuri sinulle tärkeitä ja miten voit varautua mahdollisimman hyvin ikäviin yllätyksiin. Voit valita kotivakuutuksen turvatasoksi joko S-, M- tai L-tason.