Siirry sisältöön

Kotivakuutus opiskelijalle

Kattava vakuutus vuokra- tai omistusasuntoosi

Rikkoutumisturva kattaa puhelimen hajoamisen

Varaudu yllättäviin vahinkoihin vakuutuksella

Turvaa omaisuutesi varkaiden varalta

Kotivakuutus opiskelijalle tai nuorelle

Kotivakuutus on tärkeä vakuutus jokaiselle - myös opiskelijoille ja nuorille. Se on tärkein turva tavaroillesi. Vaikka omaisuutta ei olisi vielä ehtinyt kertyä paljoa, on se tärkeää turvata vahinkojen varalta. Mahdolliset omaisuusvahingot voivat ikävästi horjuttaa opiskelijan kukkaroa. Turvaamalla omaisuutesi nautit arjesta levollisemmin mielin.

Kotivakuutuksen hankkiminen on todella helppoa kotivakuutuslaskurissamme! Voit valita kolmesta vaihtoehdostamme sinulle sopivimman kotivakuutuksen.

Vakuutuspaketti S sopii niille, jotka haluavat minimiturvan omaisuudelleen. Edullisin pakettimme sisältää muun muassa vastuuvakuutusturvan, jota useimmat vuokranantajat edellyttävät vuokralaiseltaan. Vastuuvakuutusturvasta voidaan korvata vahinkoja, jotka olet esimerkiksi huolimattomuudesta johtuen aiheuttanut toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen, ja joista olet lain mukaan korvausvastuussa.

Vakuutuspaketti M sopii puolestaan niille, jotka haluavat laajempaa turvaa omaisuudelleen. M-paketista löytyy muun muassa rikosturva, joka kattaa esimerkiksi tilanteita, joissa omaisuuttasi varastetaan lukitusta kodistasi. Myös opiskelija-asuntojen murrot ovat mahdollisia, ja siksi myös rikollisuuden varalta on hyvä varautua vakuutuksella.

Vakuutuspaketti L on laajin pakettimme, joka sopii kaikille, jotka haluavat parasta turvaa omaisuudelleen, muun muassa tavaroiden rikkoutumisen varalle. Opiskelijan talous voi olla välillä tiukilla, mutta kotivakuutuksen hinnassa ei kannata säästää. Laajasta kotivakuutuksesta voidaan korvata vahinkoja esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

  • Puhelin tippuu vessanpönttöön ja hajoaa.
  • Pesukone hajoaa ja aiheuttaa vesivahingon.
  • Sinulle syntyy ylimääräisiä asumiskuluja, kun joudut muuttamaan pois asunnosta jonkin korvattavan, asunnossa asumista rajoittavan vahingon seurauksena.
  • Vuokranantajan kanssa syntyy riitatilanne, josta aiheutuu oikeuskuluja.

L-pakettiin voi myös halutessaan liittää jatkuvan matkatavaravakuutuksen. Sen hankkiminen kotivakuutuksen yhteydessä on edullisempaa kuin erikseen ostettuna.

Tutustu vakuutuspakettiemme sisältöön tarkemmin alapuolelta.

Irtaimiston turvat

Irtaimiston turvat
Turvat
L
M
S
Matkatavaraturva (valinnainen) Valittavissa L vakuutuspakettiin.

Korvaa matkatavaroillesi vakuutuksen voimassaoloaikana sattuneet esinevahingot. Matkatavaraturva on voimassa kolme kuukautta matkan alkamisesta sekä loma- että työmatkoilla Suomessa ja ulkomailla. Suomessa vakuutus on voimassa matkoilla, jotka tehdään vakuutetun päivittäisen elinympäristön ulkopuolelle yli 50 kilometrin etäisyydelle vakuutetun asunnosta, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Kaikkien yhdessä matkustavien samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten osalta matkatavarat ovat vakuutettuina yhteensä 2 000 euroon asti matkaa kohden ilman omavastuuta.

Valittavissa L vakuutuspakettiin.
Rikkoutumisturva Sisältyy L vakuutuspakettiin.

Korvaa välittömän esinevahingon, jonka syynä on äkillinen ja ennalta arvaamaton tapahtuma. Vakuutuksesta korvataan myös sähköilmiön (oikosulku, maasulku ja ylijännite) aiheuttama sähkölaitteen välitön rikkoutuminen. Rikkoutumisturvasta ei korvata vahinkoja luonnonkatastrofi-, palo- ja rikosvahingoissa tai jotka olisivat käsiteltäviä seuraavien turvien perusteella: paloturva, tulvaturva, luonnonilmiöturva, rikosturva, vuototurva, asumisen keskeytysturva ja matkatavaraturva.

Sisältyy L vakuutuspakettiin.
Asumisen keskeytysturva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Vakuutuksesta korvataan, jos vakuuttamasi asunto (tai sen tärkeä, päivittäisessä käytössä oleva osa, kuten keittiö tai kylpyhuone) ei ole käytössäsi vahingon vuoksi. Vahingon tulee olla sellainen, joka on vakuutusehtojen mukaan korvattava, esim. asunnossasi tapahtuu tulipalo etkä sen vuoksi pysty siellä asumaan. Turva korvaa tilapäisestä asumisesta aiheutuneita ylimääräisiä kustannuksia, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi. Korvausta saat asumis-, kuljetus- ja varastointikustannuksista enintään vuoden pituiselta ajalta. Korvauksena maksetaan max. 85 prosenttia todellisista kustannuksista.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Vuototurva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Vakuutuksesta korvataan rakennuksen kiinteän lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteen (LVISA-laitteen), -tekniikan tai -putkiston tai niihin kytketyn käyttölaitteen, kuten pesukoneen tai astianpesukoneen, äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen seurauksena syntyneen vuodon aiheuttama välitön esinevahinko.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Rikosturva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka tapahtuma-aika, -paikka ja olosuhteet voidaan tarkoin yksilöidä ja jonka syynä on

  • varkaus tai murto, josta on seurannut vahinkoa irtaimistolle ja rakennukselle, kun rakennukseen on murtauduttu rakenteita rikkomalla tai muuten väkivaltaisesti esimerkiksi lukkoja vahingoittaen tai tunkeuduttu avaimella, joka on saatu murtautumisen tai ryöstön yhteydessä.
  • ryöstö, jolla tarkoitetaan anastusta tai sen yritystä, ja jossa henkilö on joutunut väkivallan tai sen uhkauksen kohteeksi.
  • ilkivalta eli vahingonteko, jolla tarkoitetaan ulkopuolisen tahallisesti aiheuttamaa esinevahinkoa.

Rikosturvasta ei korvata vahinkoa, joka aiheutuu omaisuuden katoamisesta, unohtamisesta, hukkaamisesta tai häviämisestä. Tällaiseksi katsotaan vahinko, jota ei voida tapahtuma-ajan, -olosuhteen ja -paikan suhteen osoittaa esimerkiksi varkaudeksi.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Luonnonilmiöturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka syynä on myrskytuuli, myrskytuulen irrottama esine tai poikkeuksellisen voimakas raekuuro. Vakuutuksesta korvataan myös salamaniskun aiheuttama esinevahinko, kun salama on iskenyt suoraan vakuuttamaasi omaisuuteen ja pirstonut sitä mekaanisesti.

Vakuutuksesta korvataan myös vahinko, jonka on aiheuttanut villieläimen tunkeutuminen rakennukseen. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi, jos lintu pääsee sisälle asuntoon ja rikkoo omaisuuttasi.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Turva vahingonkorvausvastuun varalle (vastuuvakuutus) Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Kattaa korvausvelvollisuuden, joka sinulle syntyy yksityishenkilönä toiselle aiheuttamastasi äkillisestä esine- tai henkilövahingosta. Vahinkojen on johduttava huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä, josta olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Enimmäiskorvausmäärä vahinkoa kohden on 200 000 €.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Turva oikeudenkäyntikulujen varalle (oikeusturvavakuutus) Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulut yksityiselämääsi liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Yksityishenkilö voi valita turvan kodin ja vapaa-ajan asunnon irtaimistovakuutuksen yhteydessä. Enimmäiskorvausmäärä yhtä vakuutustapahtumaa kohden on 10 000 €.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Tulvaturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa vakuuttamallesi rakennukselle ja rakennuksessa olevalle vakuuttamallesi irtaimistolle aiheutuneen välittömän esinevahingon, jonka syynä on poikkeuksellinen rankkasade-, vesistö- tai merivesitulva, jonka vuoksi vesi on tunkeutunut rakennukseen suoraan maanpinnalta tai kiinteästi asennettujen putkistojen kautta. Vakuutuksesta ei korvata tulvan piha-alueelle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Paloturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja odottamattoman esinevahingon, jos se on aiheutunut irti päässeestä tulesta, tulisijasta tai lämmityslaitteesta nousseesta noesta, savusta, savukaasusta tai räjähdyksestä.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Halvin kotivakuutus opiskelijalle tai nuorelle

Meillä opiskelijan on mahdollista suosittelemalla tienata itselleen vaikka markkinoiden edullisin kotivakuutus. Siistiä, eikö? Kun sinulla on yksikin vakuutus POP Vakuutukselta, saat henkilökohtaisen koodin, jota voit käyttää suositteluun. Suositteluohjelman avulla sinä ja ystäväsi saatte kumpikin 25€ alennuksen vakuutuksesta, kun ystäväsi hankkii vakuutuksen meiltä koodillasi. Tutustu suositteluohjelmaan.

Opiskelijat ja nuoret asuvat usein yhden tai kahden hengen talouksissa. Tällöin saat valmiiksi edullisen kotivakuutuksemme vieläkin edullisempaan hintaan. Yksin asuvana saat kotivakuutuksen 20 % edullisemmin ja esimerkiksi puolison kanssa kaksin asuessasi saatte kotivakuutuksenne 10 % edullisemmin. Edun saa hyödynnettyä kotivakuutukseen suoraan kotivakuutuslaskurissamme.

Vaikka asuisit kimppakämpässä opiskelijakavereidesi kanssa, sinut lasketaan tavallisesti yksin asuvaksi. Kun teillä on erillinen talous, vakuutatte vain oman irtaimistonne ja osuutenne asunnosta. Niinpä saat myös vakuutuksen edullisempaan hintaan.

Opiskelijaelämän alkaminen ja muutto

Muutto voi tuntua isolta asialta nuoren opiskelijan elämässä ja aiheuttaa helposti stressiä. Siihen liittyy paljon asioita, joita täytyy muistaa hoitaa ennen tai jälkeen muuton. Esimerkiksi kotivakuutus pitää hankkia olitpa sitten muuttamassa kimppakämppään tai ikiomaan opiskelija-asuntoon ja sähköyhtiöitä kannattaa vertailla ja kilpailuttaa itselleen edullinen opiskelijan sähkösopimus. Käy lukemassa loputkin tärkeät kohdat muuttajalle laatimastamme muistilistasta.