Siirry sisältöön

Kotivakuutuksen kilpailutus

Huoleton kotivakuutus huolettomaan hintaan

Laske kotivakuutukselle parempi hinta vain minuutissa.

Yksin asuville jopa 20% edullisemmin.

Valitse sopiva vakuutus valmiiksi paketoiduista vaihtoehdoista.

Kotivakuutuksen kilpailutus kannattaa

Kotivakuutuksen kilpailuttaminen on helppo tapa säästää arjen kustannuksissa vuositasolla. Kilpailuttaminen voi tuoda huomattavia säästöjä vakuutusmaksuihin. Eri vakuutusyhtiöillä on erilaiset hinnoittelumallit ja alennukset, joten vertailemalla useita kotivakuutustarjouksia voit löytää edullisimman vaihtoehdon, joka tarjoaa tarvittavan turvan. Siksi kotivakuutuksen kilpailutus kannattaa ja parhaimmillaan voit säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Elämäntilanteet muuttuvat, ja on tärkeää varmistaa, että kotivakuutuksesi vastaa nykyistä tilannettasi. Tekemällä kotivakuutuksen vertailun säännöllisesti, esimerkiksi kerran vuodessa, voit päivittää vakuutusturvasi vastaamaan ajankohtaisia tarpeitasi. Kotivakuutusvertailu voi myös auttaa sinua huomaamaan, jos nykyinen vakuutuksesi ei enää ole tarpeeksi kattava – toisaalta taas voit varmistaa sen, ettet maksa turhasta.

Kilpailuta kotivakuutus – näin helppoa se on:

1. Täytä laskuriin hintalaskuun tarvittavat tiedot
Kotivakuutuslaskurimme kysyy sinulta vain tietoja, joita tarvitsemme vakuutuksen hinnan laskemiseen. Syötä siis pyydetyt tiedot, niin pääset etenemään hintavertailuun.

2. Vertaile vaihtoehtoja ja hintoja
Seuraavalla sivulla saat tarjouksen kotivakuutuksesta eli näet, minkälaisia turvatasoja kotivakuutukseesi on saatavilla ja mihin hintaan. Turvataulukossa on helppo liikkua ja tarkastella mitä eri vaihtoehdot pitävät sisällään. Olemme paketoineet turvatasot valmiisiin kokonaisuuksiin helpottaaksemme valintaasi. Et siis joudu pähkäilemään ylimääräisten lisäturvien valinnan kanssa - kaikki on valmiina paketeissamme!

3. Tee viimeiset hienosäädöt
Tässä vaiheessa voit vielä tehdä vakuutukseesi viimeiset hienosäädöt. Voit valita haluatko vakuuttaa matkatavarasi kotivakuutuksen yhteydessä. Jos tiedossasi on alennuskoodi, kuten suosittelualennus, pääset syöttämään sen sille varattuun kenttään. Näet myös, jos hinnassa on huomioitu automaattisesti muita henkilökohtaisia alennuksia. Ja siinä se. Maksuerien määrä ei vaikuta kotivakuutuksen hintaan eli voit hyvillä mielin valita maksut useampaan erään ilman lisäveloitusta.

4. Osta vakuutus
Valitse milloin haluat vakuutuksen alkavan ja vahvista osto. Osto vahvistetaan verkkopankkitunnuksilla tunnistautuen. Sinulta ei veloiteta tässä vaiheessa mitään, vaan saat ensimmäisen laskun myöhemmin sähköpostiisi tai aiemmin valitsemasi laskutavan mukaan.

Mikäli olet siirtymässä POP Vakuutuksen asiakkaaksi jostain toisesta vakuutusyhtiöstä, muistathan irtisanoa vanhan kotivakuutuksesi.

Milloin kotivakuutus kannattaa kilpailuttaa

Kotivakuutus kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, jotta voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan ja kattavuuden kodillesi ja sen irtaimistolle. Yleisesti ottaen kotivakuutus suositellaan kilpailuttamaan seuraavissa tilanteissa:

 • Vuosittain tai vähintään joka toinen vuosi:
  Markkinat muuttuvat ja uudet tarjoukset voivat olla parempia kuin nykyinen vakuutuksesi. Kilpailuttamalla säännöllisesti voit hyötyä mahdollisista hintamuutoksista ja tarjouksista.
 • Muutto uuteen kotiin:
  Muuton yhteydessä kotivakuutuksen ehdot ja hinnat voivat muuttua, joten on hyvä tarkistaa eri vakuutusyhtiöiden tarjoukset uudelle asunnollesi.
 • Suurten hankintojen jälkeen:
  Jos olet remontoinut tai tehnyt suuria hankintoja, kuten hankkinut arvokkaita huonekaluja tai elektroniikkaa, voi olla tarpeen tarkistaa, että vakuutuksesi kattaa nämä esineet riittävällä laajuudella ja kilpailuttaa vakuutus.
 • Vakuutusturvan tarpeiden muuttuessa:
  Jos elämäntilanteesi muuttuu, esimerkiksi perheen kasvaessa tai lasten muuttaessa pois kotoa, voi vakuutustarpeesi muuttua. Tällöin kannattaa kilpailuttaa vakuutus ja päivittää se vastaamaan uusia tarpeita.
 • Vakuutusmaksujen noustessa merkittävästi:
  Jos vakuutusyhtiö korottaa vakuutusmaksuja huomattavasti, voi olla hyvä hetki vertailla eri yhtiöiden tarjouksia ja mahdollisesti vaihtaa halvempaan ja omalle lompakolle sopivampaan vaihtoehtoon.
 • Kilpailuttamalla kotivakuutuksen säännöllisesti voit säästää rahaa ja varmistaa, että vakuutusturvasi on ajan tasalla.

Mitä ottaa huomioon kotivakuutuksen kilpailutuksessa?

Vakuutuksia vertailtaessa voi mietityttää, millaisiin asioihin olisi tärkeä kiinnittää huomiota. Kokosimme alle joitain oleellisia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun kotivakuutuksia vertailee.

Vakuutusturvan laajuus:

Kotivakuutuksen laajuutta harkitessasi, sinun kannattaa pohtia millaisten vahinkojen varalle haluat turvaa. Tähän voi vaikuttaa oma talous- tai elämäntilanteesi sekä asumismuotosi. Huomioi omat tarpeesi vakuutuksen laajuutta valitessasi. Jos et ole varma, millaisia vahinkoja kotivakuutuksesta voidaan korvata, lue täältä lisää mitä kotivakuutus korvaa.

Me olemme paketoineet turvatasot valmiisiin kokonaisuuksiin helpottaaksemme valintaasi. Kotivakuutuksen vertailu on siis helppoa etkä joudu pähkäilemään ylimääräisten lisäturvien valinnan kanssa - kaikki on valmiina paketeissamme!

 • Edullisin S-kotivakuutus tarjoaa suppean vähimmäisturvan esimerkiksi tulipalojen ja vahingonkorvausvastuun varalle. Vastuuvakuutus on tärkeä etenkin, jos asut vuokralla.
 • Keskitason M-kotivakuutus tarjoaa hieman laajempaa turvaa muun muassa varkauksien ja vuotovahinkojen varalle.
 • Laaja kotivakuutus sisältää perusturvien lisäksi ennen kaikkea rikkoutumisturvan, joka antaa suojaa omaisuutesi särkymisen varalle. Tämä on usein tärkeää, jos omistat arvokkaampaa omaisuutta, kuten uusia älypuhelinmalleja.

Kotivakuutuksen hinta:

Suurin kotivakuutuksen hintaan vaikuttava tekijä on vakuutuksen laajuus. Suppeamman vakuutuksen saat edullisemmin, laajasta joudut maksamaan hieman enemmän. Valinta on kompromissi, joka kunkin tulee tehdä oman harkintansa mukaan.

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa valitsemasi paketin laajuuden lisäksi erilaiset tekijät. Irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi asunnon koko ja sijainti. Rakennuksen vakuutuksessa hintaan vaikuttaa lisäksi esimerkiksi lämmitystapa ja rakennuksen kokonaisala.

Yksi merkittävimmistä irtaimistovakuutuksen hintaan vaikuttavista tekijöistä meillä on talouden koko. Haluamme tarjota pienemmille kotitalouksille halvemman vakuutuksen, koska heillä myös vahinkoja sattuu vähemmän. Yksin asuville irtaimistovakuutus on jopa 20 % edullisempi.

Meillä vakuutukset ovat itsenäisiä tuotteitaan, joten niillä ei ole kytköksiä toisiinsa. Tämä yksinkertaistaa tilannetta ja saat kunkin vakuutuksen hinnan aina heti selville vakuutuslaskurissamme.

Omavastuu ja enimmäiskorvausmäärä

Vakuutuksen omavastuuseen ja enimmäiskorvausmääriin kannattaa kiinnittää huomiota saamissasi tarjouksissa. Korkeampi omavastuu alentaa yleensä vakuutusmaksua, mutta tarkoittaa suurempaa kustannusta vahingon sattuessa. Puntaroi kumpi on sinulle tärkeämpää. Vertaa kotivakuutustarjouksissa myös annettua enimmäiskorvausmäärää. Se kannattaa asettaa mahdollisimman realistiseksi, jotta et yli- tai alivakuuta omaisuuttasi.

Meillä sinun ei tarvitse murehtia, oliko irtaimiston tai rakennuksen arvo määritelty kohdalleen. POP Vakuutuksen kotivakuutuksen rakennukset ja irtaimisto ovat aina vakuutettuja täydestä arvostaan.

Vakuutuksen voimassaolo

Jos kilpailutat kotivakuutustasi muuttotilanteessa ja päädyt vaihtamaan vakuutusyhtiötä paremman tarjouksen perässä, kannattaa varmistaa, että vakuutus on voimassa heti muuton aikana. Tämä tarkoittaa, että uusi vakuutus kannattaa olla voimassa heti muuttopäivästä alkaen. Huomaa kuitenkin, että muuttaessasi omakotitaloon, uuden kotisi rakennusvakuutus on järkevää laittaa voimaan heti siitä päivästä, kun kohde siirtyy omistukseesi.

Siinä tapauksessa vakuutuksen uusimisella ei ole muuttotilanteessa irtaimistosi turvan kannalta hengenhätä, jos sekä uusi että vanha kotivakuutuksesi on POP Vakuutuksella. Vanha POP Vakuutuksen irtaimistovakuutus on voimassa kaksi kuukautta muuton alkamisesta, kun vakuutat myös uuden kotisi meillä.

Muista vertailla myös autovakuutuksesi ajan tasalle

Vaikka vakuutukset ovatkin meillä erityisen helppo kilpailuttaa yksi kerrallaan, on suositeltavaa samalla vaivalla katsoa kaikki vakuutukset kuntoon. Aina ei ole edullisinta keskittää kaikkia vakuutuksia samaan paikkaan, mutta joitain etuja keskittämisellä voi olla. Jos sinulle esimerkiksi sattuu kotona vahinko, joka koskettaa kodin lisäksi ajoneuvoasi, voit päästä vahinkotilanteessa vain yhdellä omavastuulla, jos autosikin on vakuutettuna meillä.

Kun nyt siis alkuun päästiin, tutustu samoilla vauhdeilla myös autovakuutuksen kilpailuttamiseen.