Siirry sisältöön

Mökkivakuutus

Kyllä mökillä on mukavampaa, kun sillä on hyvä vakuutus.

Voit vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston

Valitse sinulle sopiva mökkivakuutus

Rakennusvakuutus on aina täysarvo­vakuutus eli kattaa rakennuksesi sen todellisesta sen hetkisestä arvosta.

Mökkivakuutus turvaa vapaa-ajan asuntosi

POP Vakuutuksen kotivakuutuksella voit vakuuttaa vakituisen kotisi lisäksi myös vapaa-ajan rakennuksesi. Vapaa-ajan rakennuksen, mökin tai huvilan, tulee olla tilapäiseen asumiseen tarkoitettu – ei siis pääasiallinen kotisi.

Vakuutuksella varaudut mökilläsi sattuviin äkillisiin ja odottamattomiin vahinkoihin, esimerkiksi murron tai myrskyvahingon aiheuttamiin tuhoihin.

Irtaimistovakuutuksella vakuutat mökki-irtaimistosi ja rakennusvakuutuksella rakennukset. Kaikki saman pihapiirin enintään 10 neliömetrin kokoiset ulkorakennukset kuuluvat mukaan päärakennuksen vakuutukseen (esim. ulkohuussi), mutta yli 10 neliömetrin ulkorakennuksille tarvitset omat rakennusvakuutukset (esim. varasto, aitta, saunarakennus). Voit ostaa kaikki tarvitsemasi kiinteistön vakuutukset yhdellä kertaa mökkivakuutuslaskuristamme.

Rakennus on aina vakuutettuna täydestä arvostaan. Arvo määritetään vapaa-ajan asunnon kokonaispinta-alan mukaan. Kun lasket rakennuksen kokonaispinta-alaa, muista laskea mukaan myös kuisti, jos se on lasitettu. Jos laajennat mökkiäsi, muista päivittää vakuutuksesi uuden kokonaisalan mukaiseksi, jotta vakuutusturvasi on tarpeeksi laaja ja vastaa mökin todellista kokoa.

Irtaimisto on vakuutettu täydestä arvostaan. Irtaimistoksi lasketaan myös vapaa-ajan asunnollasi oleva vuokrattu tai lainattu omaisuus. Tällaisen vuokratun tai lainatun omaisuuden arvo kuuluu vakuutukseen enintään 4 000 euron arvosta.

Mitä kannattaa ottaa huomioon mökkivakuutusta hankkiessa?

Mökkivakuutus eli vapaa-ajan käytössä olevalle kiinteistölle otettu kotivakuutus poikkeaa vakituiselle asunnolle otetusta kotivakuutuksesta muutamassa asiassa. Näitä ovat edullisempi hinta sekä se, ettei siihen kuulu matkatavaraturvaa eikä vastuu- ja oikeusturvavakuutuksia, jolloin ne kannattaa sisällyttää johonkin toiseen vakuutukseesi, esim. POP Kotivakuutukseesi.

Irtaimen omaisuuden suhteen tulee ottaa myös huomioon, ettei mökillä vakituisesti oleva irtaimisto, esim. huonekalut, kuulu vakituiselle asunnolle otettuun irtaimistovakuutukseen ja tarvitsee siksi oman vakuutussuojansa.

Myös mökin varustelutaso kannattaa ottaa huomioon vakuutusta hankkiessa. Vapaa-ajan asunnoissa, joissa ei ole kaikkia mukavuuksia, ei välttämättä tarvita vuototurvaa. Se tarvitaan vain sellaiseen mökkiin tai vapaa-ajan asuntoon, johon on vedetty käyttövesi-, viemäri- tai lämmitysputket rakennukseen sisälle.

Mökkivakuutuksen turvat

Mökkivakuutuksen turvat
Turvat
L
M
S
Rikkoutumisturva Sisältyy L vakuutuspakettiin.

Korvaa välittömän esinevahingon, jonka syynä on äkillinen ja ennalta arvaamaton tapahtuma. Vakuutuksesta korvataan myös sähköilmiön (oikosulku, maasulku ja ylijännite) aiheuttama sähkölaitteen välitön rikkoutuminen. Rikkoutumisturvasta ei korvata vahinkoja luonnonkatastrofi-, palo- ja rikosvahingoissa tai jotka olisivat käsiteltäviä seuraavien turvien perusteella: paloturva, tulvaturva, luonnonilmiöturva, rikosturva, vuototurva, asumisen keskeytysturva ja matkatavaraturva.

Sisältyy L vakuutuspakettiin.
Vuototurva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Vakuutuksesta korvataan rakennuksen kiinteän lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteen (LVISA-laitteen), -tekniikan tai -putkiston tai niihin kytketyn käyttölaitteen, kuten pesukoneen tai astianpesukoneen, äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen seurauksena syntyneen vuodon aiheuttama välitön esinevahinko.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Rikosturva Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka tapahtuma-aika, -paikka ja olosuhteet voidaan tarkoin yksilöidä ja jonka syynä on

  • varkaus tai murto, josta on seurannut vahinkoa irtaimistolle ja rakennukselle, kun rakennukseen on murtauduttu rakenteita rikkomalla tai muuten väkivaltaisesti esimerkiksi lukkoja vahingoittaen tai tunkeuduttu avaimella, joka on saatu murtautumisen tai ryöstön yhteydessä.
  • ryöstö, jolla tarkoitetaan anastusta tai sen yritystä, ja jossa henkilö on joutunut väkivallan tai sen uhkauksen kohteeksi.
  • ilkivalta eli vahingonteko, jolla tarkoitetaan ulkopuolisen tahallisesti aiheuttamaa esinevahinkoa.

Rikosturvasta ei korvata vahinkoa, joka aiheutuu omaisuuden katoamisesta, unohtamisesta, hukkaamisesta tai häviämisestä. Tällaiseksi katsotaan vahinko, jota ei voida tapahtuma-ajan, -olosuhteen ja -paikan suhteen osoittaa esimerkiksi varkaudeksi.

Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Sisältyy L ja M vakuutuspaketteihin.
Luonnonilmiöturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman välittömän esinevahingon, jonka syynä on myrskytuuli, myrskytuulen irrottama esine tai poikkeuksellisen voimakas raekuuro. Vakuutuksesta korvataan myös salamaniskun aiheuttama esinevahinko, kun salama on iskenyt suoraan vakuuttamaasi omaisuuteen ja pirstonut sitä mekaanisesti.

Vakuutuksesta korvataan myös vahinko, jonka on aiheuttanut villieläimen tunkeutuminen rakennukseen. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi, jos lintu pääsee sisälle asuntoon ja rikkoo omaisuuttasi.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Tulvaturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa vakuuttamallesi rakennukselle ja rakennuksessa olevalle vakuuttamallesi irtaimistolle aiheutuneen välittömän esinevahingon, jonka syynä on poikkeuksellinen rankkasade-, vesistö- tai merivesitulva, jonka vuoksi vesi on tunkeutunut rakennukseen suoraan maanpinnalta tai kiinteästi asennettujen putkistojen kautta. Vakuutuksesta ei korvata tulvan piha-alueelle aiheuttamia vahinkoja.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Paloturva Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.

Korvaa äkillisen ja odottamattoman esinevahingon, jos se on aiheutunut irti päässeestä tulesta, tulisijasta tai lämmityslaitteesta nousseesta noesta, savusta, savukaasusta tai räjähdyksestä.

Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.
Sisältyy kaikkiin vakuutuspaketteihin.