Siirry sisältöön

Mitä matka­vakuutus korvaa?

Lue matkavakuutuksen vahingoista ja korvauksista.

Minkälaisista vahingoista voin hakea korvausta?

Matkavakuutus korvaa matkoilla sattuvia äkillisiä ja odottamattomia vahinkoja. Matkavakuutukseen kuuluu matkustajavakuutus, joka kattaa matkalla alkaneesta sairaudesta tai matkalla sattuneesta tapaturmasta syntyviä hoitokuluja vakuutusehtojen mukaisesti. Toisinaan myös vakavia tilanteita syntyy ja jos hoidontarve sitä vaatii, voidaan matkustajavakuutuksesta korvata vakuutusyhtiön etukäteen hyväksymä potilaan kuljetus Suomeen (esim. ambulanssilento). Mikäli vakuutettu menehtyy matkan aikana, korvaamme vainajan kotiinkuljetuskustannukset.

Lomalle on tarkoitus lähteä hyvillä mielin ilman murheita. Mikäli jokin pakottava syy, kuten itselle sattunut tapaturma tai lähiomaisen vakava sairastuminen estää vakuutettua lähtemästä matkalle, voimme korvata matkan peruuntumisesta aiheutuneita kuluja. Matkavakuutukseen voi sisällyttää myös matkatavaravakuutuksen, jolla turvataan matkalle mukaan otettuja sekä matkan aikana ostettuja tavaroita.

Matkustajavakuutuksen vahingot

Loman ei tarvitse mennä pilalle mahdollisten matkalla eteen tulevien mutkien takia. Mikäli matkalla sairastuu esimerkiksi flunssaan tai saa ruokamyrkytyksen, matkavakuutus takaa hoitoon pääsyn nopeasti; hoitoon voi hakeutua myös yksityiselle lääkärille usein ilman jonottamista.

Matkustajavakuutuksella voit myös varautua pahimpaan. Matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan turva antaa vakuutetulle taloudellista turvaa silloin, kun vamma jättää pysyvät jäljet ja vaikeuttaa arkea. Matkatapaturman aiheuttaman kuoleman turva taas auttaa läheisiä taloudellisesti silloin, kun vakuutettu menehtyy matkalla sattuneen tapaturman seurauksena.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti vai matkavakuutus?

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat hoitoa paikalliseen hintaan julkisen terveydenhuollon sairaanhoidossa EU- ja ETA-maissa, sekä Sveitsissä. EU-maissa julkisen puolen hoito on usein hyvää ja se on usein vakavissa tapauksissa Suomen tavoin ainoa vaihtoehto. Hoitoon pääsy voi kuitenkin olla paikoitellen hidasta.

Matkavakuutuksen avulla taas pääset nopeasti hoitoon ja voit itse valita hoitopaikan joko julkiselta tai yksityiseltä puolelta. Matkavakuutuksen avulla hoito sujuu helposti ilman omavastuuta ja ilman euromääräistä ylärajaa. Lisäksi apuna matkallasi on POP Matkahätäpalvelu, joka palvelee ympäri vuorokauden numerosta 0800 950 30.

Esimerkkejä matkustajavakuutuksen korvauksista:

Vatsatauti yllättää Thaimaan lomamatkalla

Erilaiset pöpöt ja virukset voivat yllättää ulkomailla. Lääkärikustannukset saattavat nousta yllättävän kalliiksi turisteille. Matkavakuutuksesta korvataan vakuutusehtojen mukaisia matkasairauden tutkimus- ja hoitokuluja ilman omavastuuta ja ilman euromääräistä ylärajaa. Mikäli sairastut matkalla ja tarvitset sairaalahoitoa, soita POP Matkahätäpalveluun 0800 950 30, joka auttaa sinua kaikkina vuorokauden aikoina pääsemään parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Mikäli kyseessä on yhteistyösairaala, hoito veloitetaan yleensä suoraan POP Vakuutukselta.

Äiti saa sydänkohtauksen ja joutuu sairaalaan

Kukaan ei halua matkustaa, kun huoli läheisen hyvinvoinnista painaa. Matkustajavakuutuksen peruuntumisturvasta korvataan ennen lähiomaisen vakavaa sairastumista varatun matkan peruuntumiskulut enintään 4000 euroon asti, eikä sinun tarvitse lähteä matkalle murehtimaan. Korvausta tulee ensisijaisesti hakea matkanjärjestäjältä tai kuljetusyhtiöltä. Voit olla läheisesi tukena ilman, että reissuusi käyttämät rahat menevät hukkaan. Voit hakea korvausta tekemällä vahinkoilmoituksen Oma Palvelussa.

Varaudu matkalla sattuneen tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan ja kuoleman varalle

Halutessasi saat valittua matkavakuutukseesi mukaan turvan matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan ja kuoleman varalle. Näiden turvien enimmäiskorvausmäärän pääset itse määrittelemään haluamallesi tasolle, kuitenkin maksimissaan pysyvän haitan kohdalla 200 000 € asti ja kuoleman kohdalla 100 000 € asti.

Matkatapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Matkavakuutukseen saa valittua mukaan turvan matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan varalle. Pysyvä haitta häiritsee normaalia arkea ja saattaa aiheuttaa työkyvyttömyyden. Moni ei tule ajatelleeksi etukäteen haittojen seurauksia ja jälkeenpäin on myöhäistä olla viisas. Tämän vuoksi vahinkoihin on hyvä varautua etukäteen. Korvausta pysyvästä haitasta maksetaan sosiaali- ja terveysministeriön haittaluokitusten mukaisesti.

Matkatapaturman aiheuttama kuolema

Myös matkalla sattuvan tapaturmaisen kuoleman varalle on mahdollista hankkia turva. Valitsemasi korvaussumma maksetaan määrittelemällesi edunsaajalle helpottamaan tämän toimeentuloa.

Lue matkustajavakuutuksesta tarkemmin täältä.

Matkatavaravakuutuksen vahingot

Rantalomalla tai kaupungin melskeessä on aina vaarana, että esimerkiksi puhelimesi rikkoutuu tai varastetaan. Matkatavaravakuutus korvaa hajonneita tavaroitasi ja mikä parasta, myöskään matkatavaravakuutuksessa ei ole omavastuuta. Voit siis huoletta nauttia matkastasi, kun vakuutuksesi on voimassa.

Esimerkkejä matkatavaravakuutuksen korvauksista:

Uusi puhelin tippuu sylistä maahan ja hajoaa

Ikävä homma. Vaikka vakuutuksella ei lomakuvia saakkaan takaisin, korvaa se puhelimen korjauskuluja tai jopa uuden puhelimen. Voit siis huoletta shoppailla vielä loppureissusta, kun kaikki rahat eivät mene uuden puhelimen hankintaan.

Matkatavarat jäävät Suomeen ja tulevat vasta parin päivän jälkeen

Matkatavaravakuutuksesta saat korvausta, jos matkatavarasi myöhästyvät 8 tuntia siitä kun itse saavut kohteeseen. Saat kuittia vastaan hankkia välttämättömyystarvikkeita, kuten hygieniatarvikkeita ja vaatteita aina 100 euroon asti alkanutta päivää kohden, yhteensä kuitenkin enintään 500 euroon, niiltä osin kun lentoyhtiö ei niitä korvaa. Lentoyhtiö on aina ensisijainen korvaaja.

Lue matkatavaravakuutuksesta tarkemmin täältä.

Mitä matkavakuutus korvaa?

Mitä matkavakuutus korvaa?
Turvat
Matkus­taja
Matka­tavara
Matkasairaus Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkasairaus on lääkärinhoitoa vaativa äkillinen ja odottamaton sairaus, jonka ensioireet ovat ilmaantuneet tai jonka katsotaan muuten saaneen alkunsa matkan aikana. Lisäksi korvataan olemassa olevan sairauden äkillinen ja ennalta arvaamaton paheneminen, jolloin korvataan ensiapuluonteinen hoito korkeintaan 7vrk ajan. Lääkärinhoitoon pitää hakeutua matkan aikana tai viimeistään kahden viikon kuluessa sen päättymisestä, paitsi jos matkalla alkaneen tartuntataudin itämisaika on pidempi. Mikäli matkalla saa esimerkiksi ruokamyrkytyksen, matkavakuutus varmistaa hoitoon pääsyn myös yksityiselle puolelle. Matkasairauden hoitokuluja korvataan 90 päivää hoitoon hakeutumisesta lukien. Mikäli asiakas menehtyy matkan aikana, korvaamme aina vainajan kotiinkuljetuskustannukset.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatapaturma Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkatapaturma on matkalla sattunut, ruumiinvamman aiheuttava äkillinen ja odottamaton tapahtuma. Matkatapaturma sattuu tahtomattasi ja aiheutuu ulkoisesta syystä. Voit esimerkiksi kompastua yllättäen maassa lojuvaan esineeseen, kaatua ja murtaa nilkkasi. Matkatapaturman aiheuttamia hoitokuluja korvataan kolme vuotta tapaturman sattumisesta lukien. Lisäksi korvataan olemassa olevan vamman äkillinen ja ennalta arvaamaton paheneminen, jolloin korvataan ensiapuluonteinen hoito korkeintaan 7vrk ajan.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatapaturman aiheuttama pysyvä haitta Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan turva antaa vakuutetulle taloudellista turvaa silloin, kun tapaturmasta jää pysyvää toiminnallista haittaa. Haittakorvaus auttaa sinua selviytymään vammasta aiheutuvista ylimääräisistä kuluista ja ansioiden vähenemisestä. Valitessasi turvan, saat korvausta sinulle sattuneen matkatapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatapaturman aiheuttama kuolema Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Voit valita vakuutukseesi korvauksen matkatapaturman aiheuttamasta kuolemasta. Korvaus on vahingon sattumishetkellä voimassa ollut vakuutusmäärä, ja se maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. Mikään korvaus ei ole riittävän suuri siinä kohtaa, kun tapaturman aiheuttamasta kuolemasta maksetaan korvauksia. Matkatapaturman aiheuttaman kuoleman turva tukee kuitenkin kuolintapauksessa vakuutetun edunsaajien taloutta.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkan peruuntuminen ja keskeytyminen Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkan peruuntuminen ja keskeytyminen korvataan matkustajavakuutuksesta, jos suunniteltu matka peruuntuu kokonaan tai jo alkanut matka keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, odottamaton ja vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi olla myös merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteesi kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloasi vahinkopaikalla. Huomaathan, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos matkavakuutus on otettu vähintään 3 vuorokautta ennen matkan alkua.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkalta myöhästyminen Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkalta myöhästyminen korvataan, jos et ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmasi mukaisesti etukäteen varatun lento-, laiva-, juna- tai linja-automatkasi alkamispaikkaan meno- tai paluumatkalla. Myöhästymisen syynä voi olla yleistä tai yksityistä kulkuneuvoa kohdannut äkillinen ja odottamaton sääeste, tekninen vika, liikennevahinko, viranomaisen määräys, luonnonmullistus tai rikollinen teko.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Luonnonilmiöturva Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkustajavakuutus sisältää myös luonnonilmiöturvan. Se korvaa matkalla aiheutuneet ylimääräiset matka- ja majoituskulut matkakohteeseen tai kotiin pääsystä, jos alkuperäinen menomatkasi matkakohteeseen tai paluumatkasi sieltä kotiin estyy ennalta arvaamattoman ja poikkeuksellisen luonnonilmiön tai -katastrofin vuoksi.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Kriisiterapia Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.

Matkustajavakuutus korvaa myös kohtuullisia ja lääketieteellisesti arvioiden välttämättömiä psykiatrin antaman tai lääkärin määräämän psykologin antaman psykoterapian kuluja, jotka aiheutuvat äkillisestä ja odottamattomasta matkasi aikana sattuneesta tapahtumasta. Esimerkiksi: ryöstö, vakava matkatapaturma tai muu traumaattinen tapahtuma.

Sisältyy Matkustaja-vakuutukseen.
Matkatavaravakuutus Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

Turvaa matkalle mukaan otettuja ja matkalla hankittuja tavaroita. Matkatavaravakuutuksessa ei ole omavastuuta. Jos matkatavarasi saapuvat matkakohteeseesi yli 8 tuntia sinua myöhemmin, korvataan vakuutuksesta välttämättömyystarvikkeiden hankkimisesta aiheutuvia kuluja.

Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.
Matkavastuuvakuutus Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

Korvaa sinun tai perheenjäsenesi matkalla toiselle äkillisesti aiheuttaman henkilö- tai esinevahingon, josta olette lain mukaan korvausvastuussa. Vahinkojen on johduttava huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä. Enimmäiskorvausmäärä vahinkoa kohden on 200 000 € ja omavastuu 200 euroa.

Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.
Matkaoikeusturvavakuutus Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

Korvaa sinun ja taloudessasi vakinaisesti asuvien henkilöiden välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulut matkalla aiheutuvissa yksityiselämän riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka liittyvät matkaan ja matkustamiseen. Enimmäiskorvausmäärä yhtä vakuutustapahtumaa kohden on 10 000 €. Omavastuu on 15 prosenttia kustannuksista, mutta vähintään 200 euroa.

Sisältyy Matkatavara-vakuutukseen.

Korvauspalvelu apunasi vahingon sattuessa

Arki ei aina ole ruusuilla tanssimista ja toisinaan lentokone jättää kentälle. Korvauspalvelumme on apunasi sattumusten hetkellä. Asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä korvauspalvelumme ammattitaitoon ja saatuun neuvontaan.

Sattuneesta vahingosta on helppo ilmoittaa meille Oma Palvelussa ja tarvittaessa asiantuntevat korvausneuvojamme vastaavat mielen päällä oleviin kysymyksiin. Aiempien korvaustilanteidensa pohjalta asiakkaamme ovat luottavaisin mielin ja uskovat olevansa vahinkoasioiden suhteen turvallisissa käsissä jatkossakin.

* EPSI Rating Vakuutus 2023 -tutkimus. Korvauspalvelun ammattitaidosta saimme 84,1 indeksipistettä ja kokemuksesta turvallisissa käsissä olemisesta 82,2 indeksipistettä. Yli 75 indeksipisteen raja tarkoittaa erittäin tyytyväistä arvostelua.