Siirry sisältöön

Matkatavara­vakuutus

Jos vaikka kamppeillasi on eri käsitys matkakohteesta.

Matkatavara­vakuutuksessa ei ole oma­vastuuta

Turvaa omaisuutesi myös matkalla

Kattaa matkalla toiselle aiheuttamasi henkilö- ja esine­vahingot

Matkatavaravakuutus turvaa matkatavarasi

Matkustajavakuutuksen lisäksi matkavakuutukseen usein kuuluu myös matkatavaravakuutus, joka sisältää myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutuksissa vakuutettuina ovat sinun lisäksesi myös mukanasi matkustavat, samassa taloudessa vakituisesti asuvat perheenjäsenesi. Matkatavaravakuutuksia tarvitaan siis vain yksi kappale kotitaloutta kohden.

Voit hankkia matkatavaravakuutuksen osana matkavakuutusta, mutta se on mahdollista sisällyttää myös kotivakuutukseemme. Suosittelemme aina itsesi turvaamista matkustajavakuutuksella, minkä lisäksi myös matkatavarat kannattaa vakuuttaa valinnaisella vakuutuksella.

Mitä matkatavaravakuutus kattaa?

Matkatavaravakuutuksella saat turvaa matkalla mukana olevalle omaisuudellesi, jonka olet pakannut kotona mukaan tai hankkinut matkan aikana. Vakuutuksesta voidaan korvata vahinkoja, joiden kohteena ovat esimerkiksi vaatteet, kamera, matkapuhelin, kannettava tietokone, silmälasit, lääkkeet, matkaliput tai passi. Tällaisia vahinkoja ovat esimerkiksi varkaus ja rikkoutuminen.

Matkatavaravakuutus ei korvaa kadonneita tai unohtuneita tavaroita. Varastettuja matkatavaroita ei korvata tilanteissa, joissa vahingon tapahtuma-aikaa tai -paikkaa ei pystytä määrittelemään. Urheiluvälineille aiheutuvia vahinkoja ei korvata, jos urheiluväline rikkoutuu sen ollessa tarkoituksenmukaisessa käytössä. Esimerkiksi lumilautaa ei korvata, jos se on vahingoittunut lasketeltaessa, mutta vahingot voidaan korvata, jos lauta on vahingoittunut vaikka säilytyksen aikana.

Matkalta myöhästyneet matkatavarat

Jos matkatavarasi saapuvat matkakohteeseesi yli 8 tuntia sinua myöhemmin, korvataan matkatavaravakuutuksesta välttämättömyystarvikkeiden hankkimisesta aiheutuvia kuluja. Tällaisia välttämättömyystarvikkeita ovat esimerkiksi vaatteet ja hygieniatarvikkeet. Voit saada korvausta enintään 100 euroa jokaista alkanutta vuorokautta kohti, mutta yhteensä enintään 500 euroa matkustajaa kohden. Muista säilyttää kaikki kuluihin liittyvät tositteet – korvauksen saat tositteita vastaan.

Matkatavaravakuutuksen omavastuu

Matkatavaravakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Matkatavaravakuutuksen vakuutusmäärä

Matkatavaravakuutusta hankkiessasi on tärkeää laskea yhteen koko perheesi (samassa taloudessa asuvien) matkatavaroiden arvo ja valita vakuutusmäärä sen mukaan. Minimivakuutusmäärä on 500 euroa ja maksimimäärä 5 000 euroa. Vakuutusmäärä on korvaus, joka maksimissaan voidaan korvata matkatavaravakuutuksesta yhtä matkaa kohden.

Matkavastuu- ja oikeusturvavakuutukset kuuluvat matkatavaravakuutukseen.

Matkavastuuvakuutus

Matkavastuuvakuutus korvaa sinun ja perheenjäsenesi (samassa taloudessa asuvien ja mukana matkustavien) matkalla toiselle aiheuttaman henkilö- tai esinevahingon, josta olette lain mukaan korvausvastuussa. Enimmäiskorvausmäärä on 200 000 euroa per vakuutuskausi ja omavastuu 200 euroa.

Matkavastuuvakuutus ei korvaa esimerkiksi omassa käytössäsi olevaan omaisuuteen kohdistuvia vahinkoja, liikennevahinkoa tai ansio- tai elinkeinotoiminnasta johtuvaa vahinkoa. Pohjoismaiden ulkopuolella tapahtuvan oikeudenkäynnin kustannukset korvataan 10 000 euroon asti.

Matkaoikeusturvavakuutus

Matkaoikeusturvavakuutus korvaa sinun ja perheenjäsenesi (samassa taloudessa asuvien ja mukana matkustavien) välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulut matkalla aiheutuvissa riita- ja rikosasioissa, jotka liittyvät matkaan ja matkustamiseen. Oikeudenkäyntikulut korvataan 10 000 euroon asti. Omavastuu on 15 prosenttia kustannuksista mutta vähintään 200 euroa.