Siirry sisältöön

Matkavakuutus lapselle

Älä tule paha matka, tule hyvä matka.

Vanhemman vakuutus kattaa mukana matkustavat lapset 18-vuotiaiksi asti

Kattaa matkalla sattuvia vahinkoja, kuten sairauden ja tapaturman hoitokuluja

Laaja sairaalaverkosto ympäri maailman

Millainen matkavakuutus lapselle?

Ihmiset matkustavat tänä päivänä paljon jo nuoresta lähtien. Koko perheen matkoilla hankitaan yhteisiä, unohtumattomia kokemuksia. Erityisesti lasten kanssa lomaillessa on tärkeää suunnitella matka hyvin etukäteen. Kun pyrit suojautumaan riskeiltä ennakkoon, voit nauttia lomamatkastasi rennommin mielin. Niin lasten kuin aikuisten on hyvä turvautua ikävien yllätysten varalta matkavakuutuksella. Matkustajavakuutuksella turvaat lapsesi ja itsesi, ja matkatavaravakuutuksella matkatavarat!

Matkavakuutuksen voimassaolo

POP Vakuutuksen määräaikainen matkavakuutus on voimassa vain ulkomailla, kun taas jatkuva matkavakuutus on voimassa sekä ulkomailla että kotimaassa. Suomessa matkavakuutus on voimassa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Matkavakuutus ei ole voimassa, kun liikut edellä mainituissa paikoissa ja niiden välillä, matkan pituudesta riippumatta. Vakuutus ei myöskään ole voimassa kanssasi samassa taloudessa asuvan henkilön omistamalla tai vuokraamalla asunnolla tai vapaa-ajan asunnolla eikä näiden paikkojen välisillä matkoilla matkan pituudesta riippumatta.

POP Vakuutuksen matkustaja- ja matkatavaravakuutus kattavat mukanasi matkustavat alle 18-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Kun siis matkustatte koko perheen voimin, kuuluvat lapset vanhempiensa matkavakuutuksen piiriin. Jokaisella perheen aikuisella on hyvä olla oma matkustajavakuutuksensa. Tällöin mukana matkustavat lapset kuuluvat mukaan vanhempiensa vakuutusturvaan. Sen sijaan yksi matkatavaravakuutus perhettä kohden riittää silloin, kun perhe matkustaa yhdessä.

Lapsi matkustaa yksin

Jos lapset matkustavat yksin ilman vanhempiaan, ei vanhempien matkavakuutus kata lapsia. Tällöin lapset tarvitsevat oman matkavakuutuksensa. Esimerkkejä ovat lapsen matkustaminen yksin bussilla mummolaan tai viikonloppumatka kaverin perheen kanssa ulkomaille. Lapsilla on myös paljon erilaisia harrastusleirejä, niin kotimaassa kuin ulkomailla, jolloin lapselle kannattaa harkita jatkuvaa matkavakuutusta.

Aikuisilla matkavakuutus on voimassa urheiltaessa silloin, kun urheilua harrastetaan oman fyysisen kunnon ylläpitämiseksi. Vakuutus ei ole voimassa kilpaurheilussa eikä riskialttiissa urheilulajeissa ja toiminnoissa, kuten vuorikiipeilyssä tai moottoriurheilussa. Nämä rajoitukset eivät kuitenkaan koske alle 17-vuotiaita. Alle 17-vuotiailla vakuutus on voimassa kaikessa urheilutoiminnassa lukuun ottamatta ammattiurheilua, jossa matkavakuutus ei ole voimassa.

Samoin kuin aikuiset, myös lapset voivat törmätä yllättäviin vastoinkäymisiin tai sairastua matkalla. Matkustajavakuutus korvaa muun muassa matkalla alkaneita sairauksia ja matkalla sattuneita tapaturmia. Lisäksi se kattaa tilanteen, jossa lapsesi myöhästyy matkalta, jos kyseessä on vakuutusehtojen mukaan korvattava, pakottava syy.

Matkavakuutuksen voi hankkia joko määräaikaisena tai jatkuvana. Jos lapsi matkustaa yksin useamman kerran vuodessa, jatkuva matkavakuutus on kannattavampi vaihtoehto.

Hanki matkavakuutus lapsellesi tästä.

Täysi-ikäiset tarvitsevat oman vakuutuksen

Kaikki yli 18-vuotiaat henkilöt tarvitsevat oman matkustajavakuutuksen. Kun siis lapsi ylittää aikuisuuden kynnyksen, on hänelle hyvä hankkia oma matkustajavakuutus. Jos matkat ovat satunnaisia, voi määräaikainen matkavakuutus olla kannattava vaihtoehto. Jos matkoja tehdään kuitenkin useampi vuodessa, tulee jatkuva matkavakuutus pidemmän päälle edullisemmaksi.

Matkatavaravakuutus on voimassa kaikilla samassa taloudessa vakituisesti asuvilla perheenjäsenillä, kun he matkustavat yhdessä. Jos siis 18-vuotias asuu vielä kotona, ei hän tarvitse omaa matkatavaravakuutusta matkustaessaan perheensä kanssa.

Riittääkö, jos lapsella on jo tapaturmavakuutus?

Tapaturmavakuutus tuo turvaa kellon ympäri: se on voimassa työssä, koulussa ja vapaa-ajalla. Työssä ja koulussa sattuneissa tapaturmissa korvaus haetaan kuitenkin ensin koulun, kunnan tai työnantajan lakisääteisestä vakuutuksesta riippuen siitä, missä tapaturma on sattunut. Tapaturma voi kuitenkin sattua kenelle tahansa ja missä tahansa.

Vaikka tapaturmavakuutus on voimassa matkoilla kaikkialla maailmassa puoli vuotta matkan alkamisesta, se ei yksin riitä turvaksi matkoilla. Tapaturmavakuutuksessa on korvaussummia koskevia rajoituksia, eikä se korvaa esimerkiksi matkalla sairastumista, matkan peruuntumista ja keskeytymistä tai matkalta myöhästymistä, kuten matkavakuutus. Siksi suosittelemme matkailijoille myös matkavakuutuksen hankkimista.

Laske hinta ja osta matkavakuutus täältä.