Siirry sisältöön

Koronavirus ja matkavakuutus - Tietopaketti matkalle lähtevälle asiakkaalle tai siitä haaveilevalle

Suunnitteletko matkaa ulkomaille? Kaipaatko valkeaa hiekkarantaa tai suurkaupungin sykettä? Matkakuume on ymmärrettävästi monella korkealla pitkittyneiden rajoitusten jäljiltä. Korona on kuitenkin aiheuttanut paljon huolta matkailijoille ja matkaa suunnitteleville. Kokosimme sen vuoksi yhteen yleisimmät kysymykset liittyen matkustamiseen koronapandemia-aikana.

Korvaako matkavakuutus, jos sairastun koronaan, ja matka peruuntuu?

Jos sairastut matkan varaamisen jälkeen koronavirukseen, etkä pääse sen vuoksi matkalle, voit hakea korvausta matkustajavakuutuksesta. Peruthan matkan ensin matkanjärjestäjälle tai lentoyhtiölle. Korvauskäsittelyä varten tarvitsemme lääkärintodistuksen tai virallisen koronatestin tuloksen, matkan varausvahvistuksen ja matkaliput sekä matkanjärjestäjän todistuksen peruutuksesta ja mahdollisesta hyvityksestä.

Jos matkakumppani sairastuu koronaan eikä pääse lähtemään matkalle, korvataanko minunkin matkani peruuntuminen?

Jos matkakumppanisi on sairastunut koronaan ja tämän takia matkanne peruuntuu, voit hakea korvausta matkan peruuntumisesta. Korvauskäsittelyä varten tarvitsemme lääkärintodistuksen tai virallisen koronatestin tuloksen, matkan varausvahvistuksen ja matkaliput sekä matkanjärjestäjän todistuksen peruutuksesta ja mahdollisesta hyvityksestä.

Matkani peruuntuu altistumisen aiheuttaman karanteenin vuoksi. Korvaako matkavakuutus matkan peruuntumisen?

Jos joudut terveenä karanteeniin ja matkasi peruuntuu tämän vuoksi, ei matkavakuutuksesta korvata matkan peruuntumisesta aiheutuneita kuluja.

Matkani peruuntuu koronavirustilanteen vuoksi. Korvaako matkavakuutus matkan peruuntumisen?

Mikäli lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruu matkan, ei matkavakuutus kata peruuntumisesta aiheutuvia kuluja. Matkan siirtoa tai rahojen palautusta kannattaa kuitenkin tässä tilanteessa tiedustella matkan järjestävältä taholta. Myöskään matkustamiseen liittyvät huolet tai pelot eivät ole peruuntumisen syitä, jotka kuuluisivat matkavakuutuksen ehtoihin.

Korvaako vakuutus, jos sairastun koronaan matkalla?

Koronaan sairastuminen korvataan matkasairautena. Jos joudut sairastumisesi vuoksi karanteeniin matkan aikana, korvaamme matkavakuutuksesta myös ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja.

Korvataanko matkavakuutuksesta koronatesti?

Mikäli saat matkan aikana koronavirukseen viittaavia oireita, korvaamme lääkärin lähetteellä tehtävän koronavirustestin. Matkavakuutuksesta ei korvata ennen matkaa tehtäviä testejä, joita saatetaan tarvita lentoa tai maahanpääsyä varten.

Korvaako vakuutus, jos joudun karanteeniin ulkomailla ollessani?

Jos sairastut matkan aikana ja joudut sen vuoksi karanteeniin, korvataan hoitokulujen lisäksi ylimääräiset matka- ja majoituskulut. Jos joudut matkallasi altistumisen vuoksi terveenä karanteeniin, ei matkavakuutus korvaa tästä aiheutuvia ylimääräisiä kustannuksia.

Voinko irtisanoa määräaikaisen matkavakuutukseni, kun en pääsekään lähtemään matkalle poikkeustilan takia? Saanko jo maksamani rahat takaisin?

Jos määräaikaisen matkavakuutuksen vakuutuskausi ei ole vielä alkanut, voit perua matkavakuutuksesi kirjallisella ilmoituksella. Tämä onnistuu Oma Palvelussa. Kirjallisen ilmoituksen saatuamme palautamme vakuutusmaksun pankkitilillesi. Jos määräaikainen vakuutuskautesi on jo alkanut, emme palauta maksua.

Onko matkavakuutus voimassa normaalisti, jos matkustan matkustuskiellosta huolimatta?

Matkavakuutus on aina voimassa matkustaessa yli 50 kilometrin päähän normaalista elinympäristöstäsi kuten kotoa, työpaikalta tai vapaa-ajan asunnolta. POP Vakuutus kuitenkin suosittelee noudattamaan ulkoministeriön ja hallituksen asettamia suosituksia matkustuskieltoon ja ulkona liikkumiseen liittyen.

Mitä jos joudun matkalla karanteeniin ja paluu viivästyy tästä syystä?

Mikäli joudut viipymään matkallasi suunniteltua pidempään esimerkiksi karanteenin tai koronavirukseen liittyvän sairaalahoidon takia, POP Vakuutus voi jatkaa matkavakuutuksen voimassaoloa lisäkustannuksia vastaan, kunnes pääset takaisin kotimaahan. Jos vakuutetulla ei ole oireita ja hän joutuu karanteeniin pelkän koronavirukselle altistumisen vuoksi, ei matkan keskeytymisestä aiheutuneet ylimääräiset kustannukset ole vakuutuksesta korvattavia.

Onko matkavakuutukseni voimassa, jos matkani pitenee paluulennon siirtymisen takia?

Paluulennon siirtyessä POP Vakuutus voi lisäkustannuksia vastaan jatkaa määräaikaisen matkavakuutuksen voimassaoloa siihen saakka, kunnes asiakas on päässyt takaisin kotimaahansa.

Mitä tehdä, jos sairastun matkalla?

Matkahätäpalvelu auttaa sinua 24h kun tarvitset välitöntä apua matkallasi sattuneen henkilövahingon hoidossa.

Lisätietoa matkavakuutuksesta:
Matkavakuutuksen ehdot voit lukea täältä.

Lisätiedot ja mediayhteydet

Jasmina Mero

Jasmina Mero

Markkinointi

  • jasmina.mero@suomenvahinkovakuutus.fi