Siirry sisältöön

Liikenne­vakuutuksen bonusten siirto

Bonusten siirto

Uusi liikennevakuutuslaki astui voimaan 1.1.2017 ja sen mukana liikennevakuutukseen tuli paljon muutoksia. Yksi muutoksista koski bonusten siirtämistä. Nykyään vahinkohistoria on sidottu ajoneuvojen sijasta jokaisen kuljettajan henkilökohtaiseen vakuutus- ja vahinkohistoriaan. Vakuutus- ja vahinkohistoria kertoo, kuinka pitkään nimissäsi on ollut ajoneuvovakuutuksia sekä mahdolliset vahingot. Vakuutusta tehtäessä henkilön vahinkohistoria haetaan vakuutusyhtiöiden yhteisestä vakuutus- ja vahinkohistoriakannasta. Bonus muodostuu vahinkohistorian perusteella POP Vakuutuksen bonustaulukon mukaisesti.

Vakuutusbonusten siirto puolisolle

Ennen liikennevakuutuslain uudistumista bonukset olivat ajoneuvokohtaisia ja niitä pystyi siirtämään puolisolta toiselle. Tänä päivänä tämä ei ole enää mahdollista, sillä liikennevakuutuslain uudistumisen myötä bonukset muuttuivat henkilökohtaisiksi. Auton bonusten siirto muullekaan perheenjäsenelle ei siten ole mahdollista. Et voi siirtää vakuutuksen bonuksia esimerkiksi lapsellesi.

Uusi tapa kerryttää bonuksia on useamman auton omistajalle hyvä uutinen. Jos yhdellä autolla on täydet bonukset liikennevakuutuksessa, voit saada samat hyvät bonukset myös kakkos- tai vaikka kolmosautolle.

Mikäli perheelläsi on useampi auto kannattaa varmistaa, että auton pääasiallinen käyttäjä on myös vakuutuksenottaja. Yksittäinen vahinko laskee vakuutuskauden vaihteesta ainoastaan sen auton bonusta, jolla vahinko sattui. Mikäli vakuutuksenottaja haluaa solmia vahingon jälkeen uusia vakuutussopimuksia, vaikuttaa aiempi vahinko myös uusien autovakuutusten bonukseen. Tämä johtuu siitä, että uuden sopimuksen yhteydessä haetaan henkilökohtainen vakuutus- ja vahinkohistoria uudelleen vakuutus- ja vahinkohistoriakannasta.

Bonusten siirto toiselle ajoneuvolle

Liikennevakuutuksen bonusta ei voi siirtää toiselle ajoneuvolle. Mikäli omistat useamman ajoneuvon, voit saada niihin kaikkiin samat bonukset. Samat bonukset koskevat kuitenkin ainoastaan samaa ajoneuvotyyppiä. Tämä tarkoittaa sitä, että autoilla ja moottoripyörillä on omat bonusjärjestelmänsä. Siinä tapauksessa, että omistat kaksi autoa, kuten pakettiauton ja henkilöauton, voit saada näille molemmille samat liikennevakuutuksen bonukset.

Esimerkiksi jos sinulla on auto, jossa on täydet 83 prosentin bonukset, ja päätät hankkia moottoripyörän, saat moottoripyörääsi 40 prosentin lähtöbonukset, mikäli sinulla ei ole aiempaa moottoripyörän vahinkohistoriaa.

POP Vakuutuksessa sekä auton että moottoripyörän liikennevakuutuksen maksimibonukset ovat 83 prosenttia ja lähtöbonus ilman aiempaa vahinkohistoriaa on 40 prosenttia.

POP Liikennevakuutus

Tutustu tarkemmin POP Vakuutuksen vuoden 2017 alussa uudistuneeseen liikennevakuutukseen.