Liikennevakuutuksen bonukset

Uuden liikennevakuutuslain myötä bonuksia ei enää voi siirtää.

Bonusten siirto

Uusi liikennevakuutuslaki astui voimaan 1.1.2017 ja sen mukana liikennevakuutukseen tuli paljon muutoksia. Yksi muutoksista koskee bonusten siirtämistä.

Bonusten siirto puolisolta toiselle

Ennen liikennevakuutuslain uudistumista bonukset ovat olleet ajoneuvokohtaisia ja tuolloin niitä myös pystyi siirtämään puolisolta toiselle. Liikennevakuutuslain uudistumisen myötä bonukset muuttuivat henkilökohtaisiksi, mikä tarkoittaa useamman auton omistajille hyviä uutisia. Jos yhdellä autolla on täydet bonukset liikennevakuutuksessa, samat hyvät bonukset voi nyt saada myös kakkos- tai vaikka kolmosautolle.

Henkilökohtaiset bonukset tarkoittavat kuitenkin myös sitä, että jatkossa bonuksia ei voi enää siirtää puolisolle. Vuosi 2017 on ollut tämän muutoksen suhteen siirtymäaikaa ja bonussiirtoja puolisoiden välillä on voitu vielä tehdä kaikissa vakuutusyhtiöissä, mutta 1.1.2018 alkaen tämä ei enää ole mahdollista.

Bonuksen voi siirtää puolisolle vielä vuoden 2017 puolella bonuksen luovuttajan kirjallisen ilmoituksen perusteella ja siirron voi tehdä sellaiselta sopimukselta, joka on alkanut ennen 1.1.2017. Huomioithan, että bonusten vastaanottajalla tulee olla voimassaoleva POP Vakuutuksen liikennevakuutus, jotta siirto voidaan tehdä. Ilmoituksen voi lähettää Oma Palvelun kautta vapaamuotoisella viestillä.

Ilmoituksessa tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

  • miltä ajoneuvolta ja mistä yhtiöstä bonus siirretään
  • luovuttajan ja vastaanottavan henkilön henkilötunnukset
  • päivämäärä, josta alkaen siirto toivotaan tehtävän.

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme 010 3910 391.

Bonusten siirto toiselle ajoneuvolle

Liikennevakuutuksen bonusta ei voi siirtää myöskään toiselle ajoneuvolle. Jos omistat useamman ajoneuvon, voit saada niihin kaikkiin samat bonukset. Autoilla ja moottoripyörillä on kuitenkin omat bonusjärjestelmänsä, joten niiden bonuksia ei voi yhdistää keskenään. Jos sinulla on sekä pakettiauto että henkilöauto, voit saada molemmille samat bonukset.

Esimerkiksi jos sinulla on auto, jossa on täydet 83 prosentin bonukset, ja päätät hankkia moottoripyörän, saat moottoripyörääsi 40 prosentin lähtöbonukset, mikäli sinulla ei ole aiempaa moottoripyörän vahinkohistoriaa.

POP Vakuutuksessa sekä auton että moottoripyörän liikennevakuutuksen maksimibonukset ovat 83 prosenttia ja lähtöbonus ilman aiempaa vahinkohistoriaa on 40 prosenttia.

POP Liikennevakuutus

Tutustu tarkemmin POP Vakuutuksen vuoden 2017 alussa uudistuneeseen liikennevakuutukseen.