Siirry sisältöön

Turvallinen koti

Kaikkia vahinkoja ei voi estää mutta ehkäistä voi.

Kodin turvallisuus

Suurin osa vahingoista tapahtuu kodin ympäristössä. Pienillä asioilla voi parantaa kodin turvallisuutta merkittävästi. Kokosimme listan vinkkejä, joilla voit luoda turvallisemman ympäristön kotiisi.

Paloturvallisuus

Suomi on tilastojen mukaan yksi tulipalojen kärkimaita ja niiden seuraukset ovat usein kohtalokkaita. Tärkein palojen ennaltaehkäisyyn käytettävistä välineistä on palovaroitin, jonka toiminta on hyvä tarkistaa kuukauden välein. Palovaroittimien määrä asuntoon on määrätty viranomaismääräyksissä. Vuokra-asunnoissa hankintavelvoite on asunnon vuokralaisella, ei asunnon omistajalla. Velvoite koskee kaikkia olemassa olevia asuntoja ja palovaroitin on hankittava myös vapaa-ajan asuntoon.

Kun tiedät asuntosi riskitekijät, voit ennaltaehkäistä palon syntymistä merkittävästi. Paloturvallisuuteen liittyvät vinkkimme pääset lukemaan täältä.

Vesivahinko

Vesivahinko on ikävä yllätys, jonka ennaltaehkäisemiseen kannattaa panostaa. Vahingon yllättäessä kustannukset voivat kasvaa suuriksi ja vahingon korjaus haitata normaalia arkea. Tyypilliset vahingot syntyvät kodinkoneiden teknisistä vioista ja tukoksista. Säännöllisellä puhdistuksella ja laitteen kunnon tarkistamisella voidaan välttyä isoiltakin vahingoilta. Erityisesti omakotitalossa asujan on tärkeää huolehtia putkistojen kunnosta, jottei salakavalia vuotoja pääse syntymään. Vesivahingoista ja niiden ennaltaehkäisystä voit lukea lisää täältä.

Vahinkojen välttäminen

Usein valvomaton ruoanlaitto tai muu huolimattomuus aiheuttavat vaaratilanteita, joten keittiössä on oltava erityisen tarkkana. Huolehdi, ettei kuumalle liedelle pääse putoamaan mitään helposti syttyvää kuten esimerkiksi patalappu. Ruoan valmistuksen jälkeen liesi tai uuni tulee muistaa sammuttaa, jotta tulipalon vaaraa ei pääse syntymään. Jokaisessa taloudessa tulisi olla sammutuspeite, joka suositellaan säilytettävän lähellä keittiötä. Siivotessa ja remontoidessa sattuu myös usein rikkoutumisvahinkoja, huolehdi riittävästä työskentelytilasta, ettei esineet pääse putoamaan lattialle.

Kodin lukitseminen

Vakuutusyhtiöt saattavat usein vaatia, että ovet ja ikkunat ovat lukittuina, jotta voi saada korvausta esimerkiksi varkausvahingosta. Muistathan siis olla huolellinen kodin lukitsemisessa lähtiessäsi kotoa.

Varkausvahingon estämiseksi avaimia ei saa säilyttää näkyvillä tai sellaisessa lukitsemattomassa paikassa, jossa sivullinen ennalta tietää tai voi olettaa avainten olevan.

Polkupyörän on varkauden välttämiseksi oltava lukittuna asianmukaisella lukolla.

Kotivakuutus

Vakuutus voi antaa sinulle taloudellista turvaa vahingon sattuessa. Vaikka vahinkoja ja tapaturmia voi vähentää ja ennaltaehkäistä huomattavasti, tapahtuu niitä silti jokaiselle meistä. POP Vakuutukselta saat valita kolmesta edullisesta pakettivaihtoehdosta mieleisesi omien tarpeidesi mukaan. Lue lisää kotivakuutuksestamme täältä.