Siirry sisältöön

Puhelimen suojaaminen

Suojaa puhelimesi vahingoilta suojakuorella

Puhelimen suojaaminen

Puhelimen rikkoutuminen on yksi yleisimmin kotivakuutuksesta korvattava vahinko. Yleisimmät rikkoutumisvahingot syntyvät kun puhelin tippuu esimerkiksi kädestä tai pöydältä ja särkyy sen seurauksena. Puhelimen suojaaminen suojakuorella ja -kalvolla voi vähentää huomattavasti puhelimen rikkoutumisvahinkoja.

Suojakuori

Suojakuorta käytetään harvoin, vaikka sen hyöty on ilmeinen. Syynä voi olla esimerkiksi tyyliseikka tai epäkäytännöllisyys. Suojakuori suojaa puhelinta kuitenkin kolhuilta ja roiskeilta. Voit hankkia ohuen suojakuoren, jolloin puhelin mahtuu taskuun samalla tavalla kuin ilman suojakuortakin. Niitä saa myös monissa eri väreissä ja tyyleissä, joista jokaiselle löytyy mieleinen.

Suojakuoren hankkiminen tulee halvemmaksi kuin maksaa vakuutuksen omavastuu vahinkotilanteen sattuessa, joten sen hankinnassa ei kannata säästellä.

Puhelimen näytön päälle kannattaa asentaa myös suojakalvo, sillä se suojaa näyttöä naarmuilta ja suoran iskun aiheuttamilta säröiltä.

Huolellisuus

Puhelin voi pudota helposti taskusta tai kädestä, joten huolellisuuteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Säilytä puhelinta esimerkiksi vetoketjullisessa tai napillisessa taskussa tai laukussa, josta puhelin ei pääse tippumaan. Puhelimen tippuminen esimerkiksi asfaltille tai vessanpönttöön voi aiheuttaa isojakin vahinkoja puhelimelle, joten varuillaan oleminen on enemmän kuin tarpeen.

Varmuuskopiointi

Jos puhelin hajoaa tai varastetaan, voi sen mukana kadota kaikki tiedostot. Varmuuskopioi puhelimesi säännöllisin väliajoin, jotta tärkeät tiedostot ja muistot eivät pääse häviämään.

Kotivakuutus

Vakuutuksesta voidaan hakea korvausta puhelimelle aiheutuvista äkkinäisistä ja odottamattomista vahingoista. Mahdollisten varkausvahinkojen varalta sinun tulisi ilmoittaa puhelimesi IMEI-koodi operaattorillesi, jotta puhelin voidaan lukita niin, ettei sitä voi käyttää eikä myydä eteenpäin.

Puhelimelle sattuvien vahinkojen korvauksesta vähennetään omavastuu ja ikävähennys, joka lasketaan puhelimen hankintahetkestä. Lue lisää kotivakuutuksestamme ja laske vakuutuksellesi hinta vakuutuslaskurissa.