Siirry sisältöön

Opas uuden auton ostajalle

Kun autokuume iskee yllättävissä paikoissa.

Uuden auton osto – kysy nämä asiat autoliikkeessä

Kun tiedät, minkälaisen auton haluat ja mikä on budjettisi, on aika aloittaa autoliikkeissä kiertely. Kaara.tv:n Antti Liinpää kertoo kysymykset, jotka kannattaa esittää autoliikkeessä ennen uuden auton ostamista.

Sinun ei kannata tyytyä koeajamaan vain yhtä autoa, joten vertaile ehdokkaiden ajo-ominaisuuksia ja mieti, mitkä ominaisuudet sopivat itsellesi parhaiten.

Automyyjiä voi ja kannattaakin kilpailuttaa. Kun löydät mieleisesi auton, voit kysyä samanlaiselle autolle tarjousta useasta eri liikkeestä, varsinkin, jos liikkeet kuuluvat eri ketjuille. Saman ketjun liikkeet eivät halua kilpailla keskenään eli ne antavat nihkeästi kilpailevia tarjouksia. Taitava myyjä kysyy sinulta, oletko pyytänyt tarjouksen muualta. Siihen kysymykseen kannattaa varautua.

Hintakeskustelussa kannattaa huomioida myös välirahan suuruus, jos annat vaihdossa auton. Väliraha on se raha, jonka maksat.

Tiedustele autoliikkeen myyjältä ainakin seuraavia asioita:

  • Onko haluamastasi autosta annettu muita tarjouksia?
  • Minkälaiset varusteet autossa on?
  • Mitä lisävarusteita siihen saa? Paljonko kukin lisävaruste maksaa?
  • Milloin auton saa käyttöön?

Muista vertailla vakuutuksia

Sinun kannattaa ehdottomasti tutustua autovakuutuksen turvatasoihin, jotta löydät uudelle autollesi sopivan vakuutuksen. Samalla saat nopeasti laskettua hinnan helppokäyttöisellä autovakuutuslaskurillamme. Vakuutusten hintoihin vaikuttavat useat eri tekijät vakuutusyhtiöstä riippuen. Sen vuoksi vakuutusten hinnoissa voi olla huomattaviakin eroja.

Uuteen autoon kannattaa lähtökohtaisesti ottaa liikennevakuutuksen lisäksi mahdollisimman kattava kaskovakuutus. Kaskotaulukosta näet helposti kaikkien kaskovakuutusten sisältämät turvat ja siten löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan vakuutuksen.

Jos tiedät, että sinulle kertyy ajokilometrejä vuodessa alle 20 000, POP Vakuutuksen autovakuutus, on todennäköisesti sinulle edullisin vakuutus. POP Vakuutuksen autovakuutus on edullisempi vähän ajaville. Sen hinta on pysyvästi edullisempi, jos autolla ajetaan alle 20 000 kilometriä vuodessa.

Käytetyn auton osto

Käytetyn auton koeajo

Suunnittele auton osto oikein