Opas uuden auton ostajalle

Kun autokuume iskee yllättävissä paikoissa.

Uuden auton osto – kysy nämä asiat autoliikkeessä

Kun tiedät, minkälaisen auton haluat ja mikä on budjettisi, on aika aloittaa autoliikkeissä kiertely. Kaara.tv:n Antti Liinpää kertoo kysymykset, jotka kannattaa esittää autoliikkeessä ennen uuden auton ostamista.

Sinun ei kannata tyytyä koeajamaan vain yhtä autoa, joten vertaile ehdokkaiden ajo-ominaisuuksia ja mieti, mitkä ominaisuudet sopivat itsellesi parhaiten.

Automyyjiä voi ja kannattaakin kilpailuttaa. Kun löydät mieleisesi auton, voit kysyä samanlaiselle autolle tarjousta useasta eri liikkeestä, varsinkin, jos liikkeet kuuluvat eri ketjuille. Saman ketjun liikkeet eivät halua kilpailla keskenään eli ne antavat nihkeästi kilpailevia tarjouksia. Taitava myyjä kysyy sinulta, oletko pyytänyt tarjouksen muualta. Siihen kysymykseen kannattaa varautua.

Hintakeskustelussa kannattaa huomioida myös välirahan suuruus, jos annat vaihdossa auton. Väliraha on se raha, jonka maksat.

Tiedustele autoliikkeen myyjältä ainakin seuraavia asioita:

  • Onko haluamastasi autosta tarjouksia?
  • Minkälaiset varusteet autossa on?
  • Mitä lisävarusteita siihen saa? Paljonko kukin lisävaruste maksaa?
  • Milloin auton saa?

Muista vertailla vakuutuksia

Sinun kannattaa ehdottomasti tutustua autovakuutusten hintoihin itse ja vertailla vakuutusten hintoja. Vakuutusten hintoihin vaikuttavat niin monet eri tekijät vakuutusyhtiöstä riippuen, että hinnoissa voi olla huomattavia eroja.

Uuteen autoon kannattaa lähtökohtaisesti ottaa liikennevakuutuksen lisäksi mahdollisimman kattava kaskovakuutus. POP Vakuutuksen sivuilta näet helposti kaikkien kaskovakuutusten sisältämät turvat ja siten löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan vakuutuksen.

Jos tiedät, että sinulle kertyy ajokilometrejä vuodessa alle 20 000, sinun kannattaa tutustua POP Vakuutuksen kilometrihinnoiteltuun autovakuutukseen, joka on edullisempi autovakuutus vähän ajaville. Siinä on samat turvat kuin tavallisessa autovakuutuksessa, mutta hinta on pysyvästi edullisempi, jos ajat alle 20 000, 15 000, 10 000 tai 5 000 kilometriä vuodessa.

Käytetyn auton osto

Käytetyn auton koeajo

Suunnittele auton osto oikein