Siirry sisältöön

Opas uuden auton ostajalle

Kun autokuume iskee yllättävissä paikoissa.

Uuden auton osto – kysy nämä asiat autoliikkeessä

Kun tiedät, minkälaisen auton haluat ja mikä on budjettisi, on aika aloittaa autoliikkeissä kiertely. Kaara.tv:n Antti Liinpää kertoo kysymykset, jotka kannattaa esittää autoliikkeessä ennen uuden auton ostamista.

Sinun ei kannata tyytyä koeajamaan vain yhtä autoa, joten vertaile ehdokkaiden ajo-ominaisuuksia ja mieti, mitkä ominaisuudet sopivat itsellesi parhaiten.

Automyyjiä voi ja kannattaakin kilpailuttaa. Kun löydät mieleisesi auton, voit kysyä samanlaiselle autolle tarjousta useasta eri liikkeestä, varsinkin, jos liikkeet kuuluvat eri ketjuille. Saman ketjun liikkeet eivät halua kilpailla keskenään eli ne antavat nihkeästi kilpailevia tarjouksia. Taitava myyjä kysyy sinulta, oletko pyytänyt tarjouksen muualta. Siihen kysymykseen kannattaa varautua.

Hintakeskustelussa kannattaa huomioida myös välirahan suuruus, jos annat vaihdossa auton. Väliraha on se raha, jonka maksat.

Tiedustele autoliikkeen myyjältä ainakin seuraavia asioita:

  • Onko haluamastasi autosta annettu muita tarjouksia?
  • Minkälaiset varusteet autossa on?
  • Mitä lisävarusteita siihen saa? Paljonko kukin lisävaruste maksaa?
  • Milloin auton saa käyttöön?

Sähköauto vai polttomoottori, siinäpä pulma

Monia mietityttää tänä päivänä mikä käyttövoima autossa on se paras. Sähköautoilu puhututtaa enemmän kuin koskaan. Se, sopiiko sähköauto tai hybridi itselle, riippuu paljon omasta käyttötarpeesta. Kannattaa esimerkiksi pohtia ajatko paljon pitkiä välimatkoja ja löytyykö ajoreiteiltäsi tarpeeksi latausasemia. Entä kulkeeko kesäisin auton perässä venetraileri tai asuntovaunu? Diesel voi edelleen olla paras valinta vääntöhommiin. Lisäksi valintaan vaikuttavat omat mieltymykset ja arvot. Asiantunteva automyyjä osaa auttaa sinua myös näiden kysymysten kanssa. Sähköauton vakuutuksissa puolestaan ei juurikaan ole eroja muilla käyttövoimilla toimivien autojen vakuutuksiin.

Muista vertailla vakuutuksia

Sinun kannattaa ehdottomasti tutustua autovakuutuksen turvatasoihin, jotta löydät uudelle autollesi sopivan vakuutuksen. Samalla saat nopeasti laskettua hinnan helppokäyttöisellä autovakuutuslaskurillamme. Vakuutusten hintoihin vaikuttavat useat eri tekijät vakuutusyhtiöstä riippuen. Sen vuoksi vakuutusten hinnoissa voi olla huomattaviakin eroja.

Uuteen autoon kannattaa lähtökohtaisesti ottaa liikennevakuutuksen lisäksi mahdollisimman kattava kaskovakuutus. Turvataulukosta näet helposti kaikkien kaskovakuutusten sisältämät turvat ja siten löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan vakuutuksen.

Jos tiedät, että sinulle kertyy ajokilometrejä vuodessa alle 20 000, POP Vakuutuksen autovakuutus on todennäköisesti sinulle edullinen vaihtoehto. POP Vakuutuksen autovakuutus on pysyvästi edullisempi vähän ajaville.

Käytetyn auton osto

Käytetyn auton koeajo

Suunnittele auton osto oikein