Pakettiautovakuutus

Kurvaa pakullesi helppo, hyvä ja edullinen vakuutus.

83 %

huippubonus liikennevakuutuksessa

Saat pakettiautollesi samat bonukset kuin henkilöautollesi

Liikenne­vakuutuksessa  huippu­bonukset, myös kakkos­autoosi

Alennus kaikille alle 20 000 km/vuosi ajaville.

Valitse sopiva turvataso pakettiauton vakuutukseen

Pakettiautovakuutus koostuu liikennevakuutuksesta ja kaskovakuutuksesta. Vaihtoehtona kolme eri kaskotasoa S, L ja XL tai pelkkä liikennevakuutus. Tasoa valitessa kannattaa miettiä omaa tarvettaan eli kuinka tärkeä pakettiautosi sinulle on ja pärjäisitkö ilman sitä, jos sille jotain kävisi. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon pakettiauton arvo ja ikä.

Pakettiauton vakuutuksen hinnoittelu muuttui 4.9.2019 kilometripohjaiseksi. Alle 20 000 km vuodessa ajavat saavat vakuutuksensa edullisemmin. Lue lisää kilometrihinnoittelusta. Lisäksi uuden liikennevakuutuksen (alk. 1.1.2017) myötä saat pakettiautollesi samat bonukset kuin muille autoillesi.

Mitä pakettiautovakuutus korvaa?

Turvat
XL
L
S

Rengasturva korvaa auton yllättäen ja äkillisesti hajonneen renkaan korjauksen tai uuden renkaan, jos rengasta ei voida korjata. Korvattava rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urien syvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä. Rengasturvasta voidaan korvata uusi rengas, mikäli rengas esimerkiksi hajoaa liikenteessä yllättäen ajettuasi terävän esineen päältä.

Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jolloin ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon, kuten esimerkiksi kolariturvasta korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle enintään C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Jos ajoneuvosi on ajokelvoton teknisen vian vuoksi, saat korvausta enintään viideltä päivältä ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle enintään C-kokoluokan auto.

Parkkiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot, jos ne on aiheutettu toisella ajoneuvolla eikä vahingon tehnyttä ajoneuvoa tiedetä. Parkkiturvasta voidaan korvata esimerkiksi se, että tuntematon ajoneuvo on törmännyt sinun ajoneuvoosi parkkipaikalla tai auton ovi on avattu naarmuttaen ajoneuvosi kylkeä. Korvauksen maksaminen edellyttää, että korvauksen hakija on voinut luotettavasti selvittää vakuutusyhtiölle tapahtuma-ajan ja -paikan.

Lunastusturva korvaa sen, jos ajoneuvoa ei vahingon vuoksi voida korjata. Korvauksena maksetaan uusi vastaava ajoneuvo vahingoittuneen tilalle tai lunastuskorvausta korotetaan 30 prosentilla. Saat uuden ajoneuvon, jos vaurioitunut ajoneuvo on enintään 3 vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 kilometriä. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran. Jos ajoneuvoa on käytetty enemmän, lunastuskorvausta korotetaan enintään 30 prosentilla. Korvausta maksetaan enintään auton ostohinnan verran.

Rahoitusturva korvaa ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoman, jos rahoituksella hankittu ajoneuvo joudutaan lunastamaan. Korvausta voidaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva ei koske leasing- tai vuokra-ajoneuvoja. Korvausta maksetaan enintään ajoneuvon käyvän arvon verran. Rahoitusyhtiöt vaativat, että rahoitusyhtiöomisteisessa ajoneuvossa on vakuutus, joka sisältää rahoitusturvan.

Luonnonilmiöturva korvaa tuulen, raekuuron tai muun vastaavan erityisen luonnonilmiön aiheuttamat vahingot, kuten ajoneuvon päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun aiheuttamat vauriot.

Lasiturvasta korvataan auton tuuli-, sivu- tai takalasiin suorasta ulkoisesta iskusta tai osumasta aiheutunut vahinko, joko korjaamalla tai vaihtamalla lasi. Lasiturvasta korvataan esimerkiksi auton tuulilasiin iskeytyneen nastan tai kiven aiheuttaman rikkoutuneen lasin korjaaminen tai vaihtaminen.

Kolariturva korvaa kolarin, yhteentörmäyksen, tieltä suistumisen tai vastaavan tapahtuman vuoksi syntyneet vahingot.

Vastuuturva korvaa vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi liikennevahingon omaisuus- tai henkilövahingot, joista olet henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Vastuuturvasta voidaan korvata esimerkiksi mahdollisia vahingonkorvauksia tai oikeudenkäyntikuluja.

Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulusi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

Hinausturva (vain alle 20-vuotiaat ajoneuvot) korvaa vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matkasi keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurioitumisen vuoksi. Hinauskulujen sijaan voidaan korvata kustannukset tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka ansiosta voit jatkaa matkaasi (kuten Falck Assistancen tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Vakuutuksesta korvataan myös matkustajien kotimatkakuluja ja ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle syntyneitä ylimääräisiä kuluja yhteensä 500 euroon asti. Hinausturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä tulee kuluneeksi 20 vuotta.

Ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa. Ilkivaltaturvasta voidaan korvata, mikäli joku on tahallaan esimerkiksi raapinut avaimella jälkiä ajoneuvosi kylkeen.

Eläintörmäysturva korvaa eläimeen, kuten esimerkiksi supikoiraan, peuraan tai hirveen törmäämisestä aiheutuneen vahingon.

Varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

Paloturva korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman esinevahingon, jonka syynä on irti päässyt tuli tai ajoneuvoon suoraan kohdistunut salamanisku. Paloturva ei korvaa ylikuumenemisen tai oikosulun aiheuttamia vahinkoja.

Kattava turva pakettiautollesi

Pakettiauton vakuuttaminen onnistuu yhtä ketterästi kuin henkilöautonkin vakuuttaminen. Voit vakuuttaa pakettiautosi kattavalla ja edullisella POP Auto -vakuutuksella. Valitse kolmesta kaskovakuutuksesta itsellesi ja pakettiautollesi sopivin vaihtoehto. POP Vakuutuksessa saat liikennevakuutukseesi tavallista reilummat bonukset: maksimibonus on 83 % ja uuden kuskin (ei aiempaa vakuutushistoriaa) lähtöbonus on 40 %.

Voit ostaa pakettiautollesi vakuutuksen helposti verkkopalvelustamme 24/7. Kun olet pakettiauton omistaja tai haltija, vakuutusyhtiönvaihto päivittyy automaattisesti myös Traficomin ajoneuvorekisteriin. Helppoa ja vaivatonta.

Jos pakettiautosi on ollut poistettuna liikennekäytöstä ja otat auton nyt liikennekäyttöön, muista tehdä pakettiautollesi liikennekäyttöönotto. Helpoiten tämä käy POP Vakuutuksen Oma Palvelussa. Sisään kirjautuaksesi tarvitset vain omat verkkopankkitunnuksesi. Voit tehdä liikennekäyttöönoton myös Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa tai lähimmällä rekisteröintipalveluita tarjoavalla katsastusasemalla.

Jos et ota pakettiautoa liikennekäyttöön, ilmoitathan siitä meille verkossa Oma Palvelun kautta viestillä tai soittamalla asiakaspalveluumme puh. 010 3910 391 (arkisin klo 9-17). Näin vakuutussopimuksesi pysyy ajan tasalla.

Muistathan, että liikenteestä poistetulla pakettiautolla ei saa ajaa.

Liikennevakuutus on kaikille liikennöiville moottoriajoneuvoille pakollinen vakuutus, jotta ajoneuvolla saa ajaa. Liikennevakuutus kattaa vakuutuksenottajan omat henkilövahingot sekä vahinkoon syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahingot.

Kaskovakuutus kattaa pakettiautollesi sattuvia vahinkoja, joita ei kateta liikennevakuutuksesta. Esimerkiksi itse aiheuttamasi kolari, törmäys tai autollesi sattunut ilkivalta ovat tilanteita, jotka voidaan kattaa kaskovakuutuksesta. Voit valita pakettiautollesi joko S-, L- tai XL-tason kaskovakuutuksen riippuen siitä, kuinka laajan vakuutuksen tarvitset. Tutustu kaskovakuutuksen turviin.

Saat bonuksia sekä pakettiautosi liikenne- että kaskovakuutuksesta. Liikennevakuutuksen bonukset ovat POP Vakuutuksessa erityisen reilut. Maksimibonus on jopa 83 prosenttia ja uuden, ilman aiempaa historiaa olevan liikennevakuutuksen bonus alkaa meillä 40 prosentista. Jos sinulla on jo aiempaa vakuutushistoriaa, laskemme liikennevakuutuksen lähtöbonuksen niiden perusteella. Uuteen kaskovakuutukseen voit saada jopa täyden 70 prosentin bonuksen.

Vahinkohistoria eli bonus on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää toiselle ajoneuvolle tai henkilölle. Voit kuitenkin saada saman lähtöbonuksen kaikille autoillesi.