Siirry sisältöön

Tapaturma­vakuutus lapselle

Suojaa lapsesi tapaturmavakuutuksella

Lapsen tapaturmavakuutuksella varmistat nopean hoitoonpääsyn

Suurin osa lasten tapaturmista sattuu yllättävän arkisissa asioissa. Keinusta tippuminen leikin tiimellyksessä, laiturilta liukastuminen kesämökillä tai laskettelurinteessä kaatuminen ovat tyypillisiä esimerkkejä tapaturmista, joiden lääkärinhoitokuluja lasten ja nuorten tapaturmavakuutuksista korvataan. Tapaturmavakuutuksella lapsesi saa aina asiantuntevaa ja nopeaa hoitoa, myös yksityiseltä lääkäriltä. Tapaturmavakuutus on voimassa pienestä vauvasta aina 79-vuotiaaksi saakka.

Turvaa lapsen urheiluharrastuksissa

Lapset ja nuoret harrastavat paljon, mikä altistaa silloin tällöin myös haavereille. Tapaturmavakuutus kattaa urheiluharrastuksissa sattuneita tapaturmia ilman urheilurajoituksia 17-vuotiaaksi asti. Urheilurajoitus astuu voimaan vasta sen vakuutuskauden lopussa, kun lapsi täyttää 17 vuotta. Tapaturmavakuutus onkin tärkeä turva nuorelle urheilevalle lapselle, mikäli esimerkiksi jalkapallopelissä lapsi kaatuu ja vahingoittaa äkillisesti nilkkansa.

Kun nuorukainen täyttää 17 vuotta, astuu urheilurajoitus voimaan. Tällöinkin tapaturmavakuutus on voimassa useimmissa urheiluharrastuksissa, kunhan harrastus kehittää omaa kuntoa ja sitä harrastetaan omaksi iloksi. Jos urheilua harrastaa kilpailumielessä esimerkiksi seurassa lisenssin piirissä, tilanne muuttuu. Tällöin tulisi ottaa erikseen myytävä urheiluvakuutus, joka kattaa juuri kyseisessä urheilulajissa sattuvien tapaturmien hoitokuluja.

Näin valitset kattavan vakuutusturvan lapsellesi

Kun vakuutusturvaa valitsee lapselle ja nuorelle on tärkeää tiedostaa, minkälaisia seurauksia tapaturmista voi aiheutua. Nuorella henkilöllä on vielä koko elämä edessä ja pahimmillaan tapaturma voi viedä kyvyn tehdä tulevaisuudessa esimerkiksi täysipainoisesti työtä. Nuoren elämää voi turvata pienillä valinnoilla, jotka auttavat hädän hetkellä pahimman yli. Lue alta asiantuntijamme vinkit, kuinka valita lapselle kattava turva tapaturmien varalta.

  • Tapaturman hoitokulut ovat tapaturman seurauksena syntyviä lääkärinhoidosta ja lääkkeistä aiheutuvia kuluja. Tapaturmasta johtuvat lääkärikäynnit jäävät harvoin yhteen tai kahteen kertaan. Seurantakäynnit ja jälkitarkastukset kerryttävät kuluja yllättävän nopeasti ja esimerkiksi urheiluharrastuksesta syntyneen polvivamman leikkauksesta ja muusta hoidosta aiheutuneet kulut saattavat nousta jopa yli 10 000 euroon. Tapaturmavakuutuksessa hoitokulujen enimmäiskorvausmäärä kannattaa valita mahdollisimman suureksi. Suosittelemme aina asiakkaitamme valitsemaan tähän maksimimäärän 20 000 euroa jokaista tapaturmaa kohden.

  • Tapaturman aiheuttama pysyvä haitta syntyy tapaturman seurauksena ja jättää elämään pysyvät jäljet, esimerkiksi jonkinasteisen vamman. Korvausta pysyvän haitan turvasta maksetaan vamman vakavuuden mukaan. Nuoren henkilön kohdalla pysyvä haitta voi vaikeuttaa urasuunnitelmia tai viedä työkyvyn kokonaan, minkä vuoksi enimmäiskorvausmäärä kannattaa valita mahdollisimman suureksi. Maksimi enimmäiskorvausmäärä 200 000 euroa on nuoren henkilön kohdalla perusteltua, kun halutaan turvata taloudellinen toimeentulo mahdollisimman hyvin tulevaisuudessa pysyvän vamman syntyessä.

  • Turva tapaturman aiheuttaman kuoleman varalle tukee lähimmäisiä taloudellisesti. Nuorella henkilöllä harvoin on vielä kertynyt taloudellista taakkaa, kuten asuntolainaa tai kulutusluottoja, minkä vuoksi tämän turvan osalta enimmäiskorvausmäärä voi hyvin olla pienempi. Tapaturmaisen kuoleman varalta enimmäiskorvausmäärää pohtiessa tulisikin miettiä vakuutetun taloudellinen tilanne yksilöllisesti ja kuinka omaiset selviävät kriisin yli.

Esimerkki tapaturmavakuutuksesta korvattavasta vahingosta

Lapsi kompastuu portaissa ja kaatuu

Vakuutettu lapsi loukkasi kätensä ja hänet vietiin heti lääkäriin. Käsi leikattiin seuraavalla viikolla. Lääkäri määräsi hänelle lääkkeitä ja muutamia kertoja fysikaalista hoitoa käden kuntouttamiseksi. Tapaturmavakuutuksesta korvattiin lääkärissäkäyntikulut, leikkauskulut, lääkkeet ja muutaman kerran fysikaalista hoitoa.

Millaisia tapaturmia lapsille ja nuorille sattuu Suomessa? Entäpä aikuisille? Lue lisää täältä.