Siirry sisältöön

Skootterin vakuutus

Kattava turva skootterillesi

Skootterin vakuutus

Kattava turva skootterillesi

Vakuuta skootterisi helposti verkossa

Kaskovakuutuksesta suojaa varkaus­tapauksien varalle

Kattava ja edullinen turva skootterillesi

Skootterin vakuutus

Skootterit ovat kaksipyöräisiä ajoneuvoja, jotka tunnistaa esimerkiksi jalkatilan edessä olevista roiskesuojista. Jalkatilassa on tasainen pohja ja penkin alta löytyy usein tavaratila. Useimmat skootterit ovat nykyään automaattivaihteisia ja niistä löytyy yleensä sähkökäynnistin polkimen lisäksi. Skootterit ovat myös tunnettuja siitä, että ne ovat käytännöllisiä kulkupelejä hameisiin pukeutuneille naisille.

Skootterit luokitellaan ajoneuvoluokkaan mopot. Mopoksi luokitellaan kaksipyöräiset ajoneuvot, joiden moottorin tilavuus on alle 50m3. Skootteria vakuuttaessasi, tulisi sinun valita sille mopovakuutus.

Jos skootterisi moottorin tilavuus ylittää 50 m³, vakuutetaan se moottoripyöränä. Pääset tutustumaan moottoripyörävakuutukseen täältä.

Mopoille ja skoottereille saatavat vakuutukset

Kaikki liikennekäytössä olevat mopot ja skootterit tarvitsevat lain mukaan liikennevakuutuksen. Suosittelemme pakollisen vakuutuksen lisäksi myös kaskovakuutusta. Voit valita kahdesta eri kaskovaihtoehdosta L ja S mieleisesi omien tarpeidesi mukaan. Vaihtoehtoihin pääset tutustumaan alta.

Mitä mopovakuutus korvaa?

Turvat
L
S

Rahoitusturva korvaa ajoneuvon vaurioitumisesta tai varkaudesta aiheutuneet vahingot ajoneuvon omistajalle, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö.

Luonnonilmiöturvasta korvataan myrskytuulen kaataman puun, raekuuron tai äkillisen vedenpinnan kohoamisen ajoneuvollesi aiheuttamat vahingot. Ajoneuvon tulee olla vahingon hetkellä pysähtyneenä.

Kolariturva korvaa ajoneuvon, ja sähkö- tai hybridiautojen akuston esinevahingon, jonka on aiheuttanut äkillinen ja ennalta-arvaamaton ulkoinen tapahtuma kuten kolari, törmäys, tieltä suistuminen, kaatuminen tai muu vastaava tapahtuma.

Ulkomaan vastuuturva korvaa omaisuus- tai henkilövahinkoja, jotka ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja on ulkomailla liikenteessä toiselle aiheuttanut, joista hän on henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikenne- tai muista vakuutuksista.

Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulujasi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista, mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

Ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

Ilkivaltaturvasta voidaan korvata, mikäli joku on tahallaan esimerkiksi raapinut avaimella jälkiä ajoneuvosi kylkeen.

Eläintörmäysturva korvaa eläimeen, kuten esimerkiksi supikoiraan, peuraan tai hirveen törmäämisestä aiheutuneen vahingon. Eläimen väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolariturvasta.

Varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

Paloturva korvaa äkillisen ja odottamattoman ajoneuvollesi sattuneen vahingon, joka on aiheutunut irti päässeestä tulesta tai suorasta salamaniskusta.