Siirry sisältöön

Rekisteröi moposi helposti netissä.

Mopon rekisteröinti kuntoon kerralla

Nyt voit rekisteröidä mopon nimiisi samalla kun ostat sille vakuutuksen verkkokaupastamme. Asiakkaanamme voit tehdä sujuvasti myös muita rekisteröintimuutoksia ajasta ja paikasta riippumatta, juuri silloin kun sinulle sopii.

Rekisteröinnin ja vakuuttamisen yhdistäminen on tehnyt prosessista sähköisen ja paperittoman. Rekisteröintitodistusta ei tarvitse enää nykyään pitää mukana ajoneuvossa, eikä sitä enää tulosteta tai postiteta automaattisesti rekisteröinnin jälkeen.

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia, onnistuu rekisteröinti perinteisesti katsastusasemalla. Muistathan ottaa henkilöllisyystodistuksen mukaan, kun käyt rekisteröimässä mopon nimiisi.

Mopon rekisteröinti omiin nimiin vakuutuksen oston yhteydessä

Kun ostat mopon yksityiseltä henkilöltä, voit itse rekisteröidä sen nimiisi samalla kun ostat vakuutuksen verkosta.

 1. Osta mopovakuutus normaalisti popvakuutus.fi -verkkokaupasta.
  pääset rekisteröimään mopon nimiisi vakuutuksen oston jälkeen.

 2. Aloita rekisteröinti käyttämällä mopon myyjältä saamasi Traficom:n varmennekoodi.

 3. Ilmoita itsesi mopon omistajaksi tai haltijaksi.
  Voit halutessasi lisätä useampia haltijoita ja/tai omistajia sekä ilmoittaa mopon liikennekäyttöönoton tai liikennekäytöstäpoiston.

 4. Vahvista rekisteröintimuutokset.
  Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Jos ostat mopon liikkeestä, liike hoitaa usein edelleen myös rekisteröinnin.

Mopon rekisteröintitietojen muokkaus Oma Palvelussa

Kun omistat mopon (tai olet sen haltija) ja olet vakuuttanut sen POP Vakuutuksessa, voit itse tehdä muutoksia mopon rekisteröintitietoihin popvakuutus.fi:n Oma Palvelussa:

 1. Kirjaudu Oma Palveluun verkkopankkitunnuksillasi.

 2. Valitse mopo vakuutuslistauksesta ja siirry muokkaamaan rekisteröintiä.

 3. Tee haluamasi rekisteröintimuutokset.
  Voit hallinnoida mopon omistajia ja haltijoita, tehdä liikennekäytöstäpoiston/-käyttöönoton tai luovutusilmoituksen sekä päättää vakuutuksen.

 4. Vahvista rekisteröintimuutokset.
  Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Mahdolliset rekisteröintitapahtumat

Voit lisätä ja poistaa mopoon omistajia ja haltijoita. Jos et ole mopon rekisteriin merkitty omistaja tarvitset varmennekoodin muutosten tekemiseen.

Mopon omistaja on se, kenen mopo on. Jos omistaja ei ole mopon pääasiallinen käyttäjä, on käyttäjä merkittävä mopon haltijaksi. Mopolla on oltava vähintään yksi tai useampia omistajia.

Mopon haltija on se, jonka käytössä mopo on. Haltijoita voi olla yksi tai useampia. Jos omistaja on mopon pääasiallinen käyttäjä, ei haltijaa tarvitse erikseen ilmoittaa.

Jos et käytä mopoa liikenteessä,voit tehdä sille liikennekäytöstäpoiston. Mopolla ei saa ajaa liikennekäytöstäpoiston aikana. Mopon vakuutusmaksu hyvitetään liikennekäytöstäpoiston ajalta. Mopon kilpiä ei tarvitse palauttaa liikennekäytöstäpoiston takia.

Ennen mopon käytön jatkamista se tulee ottaa takaisin liikenteeseen.

Voit irtisanoa liikennekäytöstäpoistetun mopon vakuutuksen kokonaan, jolloin kaikki mopon vakuutukset (sekä liikenne- että kaskovakuutus) päätetään, eikä mopolla ole lainkaan vakuutusturvaa voimassa. Mopoa ei saa käyttää liikenteessä ennen uuden vakuutuksen hankkimista.

Mopon vakuutus on vuodenaikahinnoiteltu. Vuodenaikahinnoittelu tarkoittaa sitä, että vakuutuksen vuosimaksu painottuu pääosin kesän ajokaudelle. Vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen hinnassa on jo huomioitu, että ajoneuvolla ei ajeta talviaikana. Laskutamme vakuutusta tasaisesti valitsemiesi maksuerien mukaan. Mikäli ilmoitat mopon liikennekäytöstäpoistoon syksyllä ja kesän ajokaudelta on kertynyt maksuja, mitä emme ole ehtineet veloittaa, saatat saada laskuja vielä liikennekäytöstä poiston jälkeen. Lue lisää vuodenaikahinnoittelusta täältä

Jos olet myynyt moposi, voit tehdä luovutusilmoituksen, jolla voit osoittaa myynnin tapahtuneen, vaikka uusi omistaja laiminlöisi rekisteröinnin. Luovutusilmoitukseen tarvitset ostajan henkilötunnuksen.

Usein kysyttyä sähköisestä rekisteröinnistä

Varmenne on kuusi merkkiä pitkä koodi, jonka ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja voi luoda traficom.fi-sivujen verkkopalvelussa.

Varmenne on voimassa 14 päivää luontihetkestä. Varmenteen voimassaolon ja oikeellisuuden voi tarkistaa täältä.

Varmennetta tarvitaan, kun ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja on myymässä tai luovuttamassa ajoneuvoa uudelle omistajalle. Myyjä luovuttaa varmenteen ostajalle, joka esittää sen rekisteröinnin yhteydessä vakuutusyhtiön verkkopalvelussa, traficom.fi-sivujen verkkopalvelussa tai rekisteröintitoimipisteissä.

Rekisteröintitodistusta ei jatkossa anneta tai lähetetä automaattisesti rekisteri-ilmoituksen jälkeen, eikä sinun tarvitse pitää todistuksen I osaa kotimaan liikenteessä mukana. Rekisteröintitodistuksen saat halutessasi Traficomin verkkopalveluista sekä katsastustoimipaikoilta.

Voit poistaa mopon tai moottoripyörän liikennekäytöstä popvakuutus.fi:n Oma Palvelussa palauttamatta kilpiä. Sinun ei tarvitse kertoa liikennekäytöstäpoiston syytä. Liikennekäytöstäpoiston ajalta liikennevakuutuksesta ei kerry maksuja.

Voit myös irtisanoa liikennekäytöstä poistetun mopon tai moottoripyörän vakuutuksen kokonaan, jolloin kaikki kyseisen ajoneuvon vakuutukset (sekä liikenne- että kaskovakuutus) päätetään, eikä minkäänlaista vakuutusturvaa ole voimassa. Mopoa tai moottoripyörää ei saa käyttää liikenteessä ennen uuden vakuutuksen hankkimista.

Lähde: Liikennevakuutuskeskus