Siirry sisältöön

Peräkärryn vakuutus

Jos perästä raikaa, vakuutus tuo lisäturvaa.

Vaihtoehtoina L-kasko, S-kasko ja pelkkä liikenne­vakuutus

Valitse sinulle sopiva omavastuu

L-kaskolla turvaa törmäyksiä vastaan

Peräkärryn ja trailerin vakuutus

POP Vakuutuksen peräkärryn vakuutuksella voit vakuuttaa erilaisia auton perässä vedettäviä perävaunuja, kuten tavallisia perävaunuja, kuomulla tai ilman, ja venetrailereita. Matkailuperävaunulle meiltä kuitenkin löytyy ihan oma vakuutuksensa. Täältä pääset tutustumaan asuntovaunun vakuutukseen.

Tavallisesti hyvin edullinen peräkärryn vakuutus tarjoaa kattavaa suojaa vaunullesi tai trailerillesi. Peräkärryn liikennevakuutus ja kasko ovat saatavilla oman valintasi mukaan. Peräkärryn liikennevakuutus ei vielä kata omalle vaunullesi sattuneita vaurioita - siihen tarvitset kaskovakutuksen.

Millainen vakuutus peräkärrylle?

Perävaunun vakuutuksessa on vaihtoehtoina laajempi L-kasko, suppea S-kasko tai pelkkä liikennevakuutus. Oikeaa turvaa valitessa kannattaa ottaa huomioon perävaunusi arvo ja millaisella rahoituksella se on hankittu. Jos omistat esimerkiksi venetrailerin, joka on rahoitusyhtiön omistama, voi olla, että rahoitusyhtiö vaatii rahoitusvakuutuksen. Tällöin tarvitset todennäköisesti laajan trailerivakuutuksen eli L-kaskomme, johon sisältyy rahoitusturva.

L-kasko on muutenkin hyvä vaihtoehto arvokkaamman perävaunun vakuutukseksi, sillä se sisältää myös kolarointiturvan. Jos aiheutat itse törmäyksen, joka vahingoittaa omaa peräkärryäsi, voit hakea korvauksia kaskovakuutuksesi kolariturvasta.

Jos et kaipaa kolariturvaa eikä perävaunusi ole rahoitusyhtiön omistama, sinulle voi riittää suppeampi S-kasko. Suppea perävaunun tai venetrailerin vakuutus tarjoaa turvaa esimerkiksi varkaustilanteisiin ja eläintörmäysten varalle.

Mitä peräkärryn vakuutus korvaa?

Mitä peräkärryn vakuutus korvaa?
Turvat
L
S
Rahoitusturva Sisältyy L kaskoon.

Rahoitusturva korvaa ajoneuvon vaurioitumisesta tai varkaudesta aiheutuneet vahingot ajoneuvon omistajalle, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö.

Sisältyy L kaskoon.
Luonnonilmiöturva Sisältyy L kaskoon.

Luonnonilmiöturvasta korvataan myrskytuulen kaataman puun, raekuuron tai äkillisen vedenpinnan kohoamisen ajoneuvollesi aiheuttamat vahingot. Ajoneuvon tulee olla vahingon hetkellä pysähtyneenä.

Sisältyy L kaskoon.
Kolariturva Sisältyy L kaskoon.

Kolariturva korvaa ajoneuvon, ja sähkö- tai hybridiautojen akuston esinevahingon, jonka on aiheuttanut äkillinen ja ennalta-arvaamaton ulkoinen tapahtuma kuten kolari, törmäys, tieltä suistuminen, kaatuminen tai muu vastaava tapahtuma.

Sisältyy L kaskoon.
Oikeusturva Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulujasi ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Omavastuu on 20 prosenttia kustannuksista, mutta vähintään valitsemasi perusomavastuun verran.

Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Eläintörmäysturva Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Eläintörmäysturva korvaa eläimeen, kuten esimerkiksi supikoiraan, peuraan tai hirveen törmäämisestä aiheutuneen vahingon. Eläimen väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolariturvasta.

Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Ulkomaan vastuuturva Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Ulkomaan vastuuturva korvaa omaisuus- tai henkilövahinkoja, jotka ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja on ulkomailla liikenteessä toiselle aiheuttanut, joista hän on henkilökohtaisesti korvausvastuussa ja joita ei korvata liikenne- tai muista vakuutuksista.

Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Ilkivaltaturva Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Ilkivaltaturva korvaa ajoneuvollesi tahallisesti aiheutetun vahingon. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille. Ilkivaltaturvasta ei korvata toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa.

Ilkivaltaturvasta voidaan korvata, mikäli joku on tahallaan esimerkiksi raapinut avaimella jälkiä ajoneuvosi kylkeen.

Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Varkausturva Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Varkausturva korvaa varkaudesta, luvattomasta käytöstä, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä aiheutuneet vahingot. Jotta vahinko voidaan korvata, ajoneuvosi on oltava ehtojen mukaisesti suojattu ja lukittu. Vahingosta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Paloturva Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Paloturva korvaa äkillisen ja odottamattoman ajoneuvollesi sattuneen vahingon, joka on aiheutunut irti päässeestä tulesta tai suorasta salamaniskusta.

Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Liikennevakuutus Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikennekäytössä oleville moottoriajoneuvoille. Lakisääteinen liikennevakuutus kuuluu automaattisesti kaikkiin kaskopaketteihin. Halutessasi voit kuitenkin valita myös pelkän liikennevakuutuksen. POP Vakuutuksella liikennevakuutuksen bonus voi olla jopa 83 %. Lisätietoa

Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.
Sisältyy kaikkiin kaskovakuutuksiin.

Peräkärryn vakuutus ja sen hinta

Peräkärryn vakuutuksen hinta muodostuu yksinkertaisemmin kuin monen muun ajoneuvon kohdalla. Peräkärryvakuutuksen hintaan vaikuttaa laitteen ajoneuvoluokka ja sitä kautta ajoneuvon paino. Kaikilla eri ajoneuvoluokkiin kuuluvilla perävaunuilla (O1, O2, O3, O4) on oma kiinteä hintansa. Mitä kevyempi perävaunu, sen pienempi riski ja edullisempi hinta.

Verkosta voit ostaa luokan O1 ja O2 perävaunuja. Lasket vakuutuksen hinnan nopeasti helppokäyttöisellä peräkärryn vakuutuslaskurillamme.

Millaisia perävaunuja voin vakuuttaa?

Kevyt perävaunu on kokonaismassaltaan alle 3500 kg. Ne ovat henkiköiden ja tavaran kuljetukseen tarkoitettuja hinattavia ajoneuvoja. Näihin kuuluvat esimerkiksi tavalliset auton perässä vedettävät peräkärryt, venetrailerit ja matkailuvaunut. Näihin on saatavilla liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutus, ajoneuvon iästä riippuen.

Raskaat perävaunut ovat kokonaismassaltaan vähintään 3500 kg. Näihin kuuluvat esimerkiksi raskaan kaluston perävaunut. Raskaan perävaunun voit vakuuttaa puhelimitse. Raskaat perävaunut voi vakuuttaa ainoastaan liikennevakuutuksella.

Mönkijän ja traktorin perävaunut ovat nimenomaan kyseisen ajoneuvon perään tarkoitettuja perävaunuja ja ne sisältyvät POP Vakuutuksen mönkijä- ja traktorivakuutuksiin automaattisesti eli sellaista ei tarvitse erikseen vakuuttaa.

Peräkärryn rekisteröinti verkossa

Peräkärryn sähköinen rekisteröinti hoituu helposti vakuutuksen oston yhteydessä Oma Palvelussa. Sinun tulee ensin ostaa vakuutus ja sen jälkeen sinut ohjataan ajoneuvon sähköiseen rekisteröintiin verkossa. Lue täältä lisää ajoneuvon sähköisestä rekisteröinnistä.