Siirry sisältöön

Peräkärryn rekisteröinti helposti netissä.

Peräkärryn rekisteröinti kuntoon kerralla

Nyt voit rekisteröidä peräkärryn nimiisi samalla, kun ostat sille vakuutuksen verkkokaupastamme. Asiakkaanamme voit tehdä sujuvasti myös muita rekisteröintimuutoksia ajasta ja paikasta riippumatta, juuri silloin kun sinulle sopii.

Rekisteröinnin ja vakuuttamisen yhdistäminen on tehnyt prosessista yksinkertaisen, nopean ja samalla myös paperittoman. Rekisteröintitodistusta ei tarvitse jatkossa pitää mukana ajoneuvossa, eikä sitä enää tulosteta tai postiteta automaattisesti rekisteröinnin jälkeen.

Peräkärryn rekisteröinti omiin nimiin vakuutuksen oston yhteydessä

Kun ostat peräkärryn yksityiseltä henkilöltä, voit itse rekisteröidä sen nimiisi samalla kun ostat vakuutuksen verkosta.

  1. Osta peräkärrynvakuutus helppokäyttöisellä vakuutuslaskurillamme.

  2. Aloita rekisteröinti käyttämällä pakettiauton myyjältä saamasi Traficom:n varmennekoodi.

  3. Ilmoita itsesi peräkärryn omistajaksi tai haltijaksi. Voit halutessasi lisätä useampia haltijoita ja/tai omistajia sekä ilmoittaa peräkärryn liikennekäyttöönoton tai liikennekäytöstäpoiston.

  4. Vahvista rekisteröintimuutokset. Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Jos ostat peräkärryn liikkeestä, liike hoitaa usein edelleen myös rekisteröinnin.

Peräkärryn rekisteröintitietoja voi myös muokata Oma Palvelussa

Kun omistat peräkärryn (tai olet sen haltija) ja olet vakuuttanut sen POP Vakuutuksessa, voit itse tehdä muutoksia peräkärryn rekisteröintitietoihin popvakuutus.fi:n Oma Palvelussa:

  1. Kirjaudu Oma Palveluun verkkopankkitunnuksillasi.

  2. Valitse peräkärry vakuutuslistauksesta ja siirry muokkaamaan rekisteröintiä.

  3. Tee haluamasi rekisteröintimuutokset. Voit hallinnoida peräkärryn omistajia ja haltijoita, tehdä liikennekäytöstäpoiston/-käyttöönoton tai luovutusilmoituksen sekä päättää vakuutuksen.

  4. Vahvista rekisteröintimuutokset. Rekisteröintitoimenpiteistä veloitetaan Traficomin palvelumaksu, jonka summan näet vahvistuksen yhteydessä. Palvelumaksu laskutetaan erillisellä laskulla.

Mahdolliset rekisteröintitapahtumat

Halutessasi voit lisätä tai poistaa peräkärryn omistajia ja haltijoita. Mikäli et ole peräkärryn rekisteriin merkitty omistaja tarvitset varmennekoodin muutosten tekemiseen.

Peräkärryn omistaja on se, kenen peräkärry on. Jos omistaja ei ole peräkärryn pääasiallinen käyttäjä, on käyttäjä merkittävä peräkärryn haltijaksi. Peräkärryllä on oltava vähintään yksi omistaja.

Peräkärryn haltija on se, jonka käytössä peräkärry on. Haltijoita voi myös olla yksi tai useampia. Jos omistaja on peräkärryn pääasiallinen käyttäjä, ei haltijaa tarvitse erikseen ilmoittaa.

Jos et käytä peräkärryä liikenteessä,voit tehdä sille liikennekäytöstäpoiston. Peräkärryä ei saa käyttää liikennekäytöstäpoiston aikana. Peräkärryn vakuutusmaksu hyvitetään liikennekäytöstäpoiston ajalta. Peräkärryn kilpiä ei tarvitse palauttaa liikennekäytöstäpoiston takia.

Jos olet myynyt peräkärrysi, voit tehdä luovutusilmoituksen, jolla voit osoittaa myynnin tapahtuneen, vaikka uusi omistaja laiminlöisi rekisteröinnin. Luovutusilmoitukseen tarvitset ostajan henkilötunnuksen.

Uudelle peräkärrylle tehdään ensirekisteröinti, kun se ensimmäisen kerran rekisteröidään Suomen ajoneuvorekisteriin. Ostaessasi peräkärryn liikkeestä, liike hoitaa vakuutuksen ottamisen ja rekisteröinnin puolestasi kaupanteon yhteydessä.