Siirry sisältöön

Moottori­pyörällä ulkomaille

Lähdössä moottoripyörällä reissuun? Muista nämä asiat.

Vinkit moottoripyörällä ulkomaille matkaaville

Jos olet aikeissa lähteä moottoripyörällä reissuun ulkomaille, kannattaa huolehtia siitä, että vakuutukset ja muut paperiasiat ovat kunnossa. Kokosimme avuksesi listan asioista, jotka kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon ennen matkalle lähtöä.

Green Card eli vihreä kortti

Vihreä kortti on kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta ja se kannattaa aina ottaa mukaan, kun lähdet omalla ajoneuvolla ulkomaille. Saat tilattua Green Cardin helposti soittamalla asiakaspalveluumme. Green Cardin voit saada perinteiseen tapaan postitse kotiin tai nyt myös PDF-tiedostona sähköisesti toimitettuna. Jos et ole itse vakuutuksenottaja, tarvitset vihreän kortin lisäksi valtakirjan, jossa vakuutuksenottaja valtuuttaa matkallelähtijän käyttämään moottoripyörää.

Vihreä kortti on pakollinen vihreän kortin sopimusmaissa. Listan näistä maista löydät Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. Mikäli matkustat autollasi EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle maahan, joka ei kuulu vihreän kortin piiriin, sinun tulee hankkia kohdemaahan saapuessasi rajavakuutus.

Kaskovakuutus

Moottoripyörälle kannattaa olla hankittuna myös kaskovakuutus. Kaskovakuutus turvaa moottoripyöräsi ja varusteista esimerkiksi kypäräsi vahinkojen varalta.

Kaskovakuutus on voimassa ulkomailla enintään 30 päivän yhtäjaksoisen matkan ajan kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Löydät vakuutusehdoista mahdolliset maakohtaiset rajoitteet turvissa ja enimmäiskorvausmäärissä. Perehdythän huolellisesti vakuutusehtoihin ennen matkalle lähtöä.

Muut asiakirjat

Kun lähdet moottoripyörällä reissuun, pidä aina mukana myös rekisteröintitodistusta. Jos sinua ei ole merkitty rekisteröintitodistukseen pyörän omistajaksi tai haltijaksi tai jos pyörän omistaa rahoitusyhtiö, tarvitset valtakirjan tai maastavientiluvan. Maastavientiluvan saat rahoitusyhtiöstä ja valtakirjan esimerkiksi vakuutusyhtiöstä.

Ennen matkaa on myös hyvä selvittää, minkälaiset korvauskäytännöt kohdemaassa on ja miten vahinkotilanteessa tulee toimia. Korvauskäytännöt ovat tavallisesti vahingon tapahtumamaan säännösten mukaisia ja niissä voi olla suuriakin eroja.

Ethän unohda matkavakuutusta

Liikennevakuutus on pakollinen, mutta älä unohda vakuuttaa itseäsi ja läheisiäsi. Muistathan, että Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei ole sama asia kuin voimassa oleva matkustajavakuutus. Matkustajavakuutuksella varmistat, että tarpeen vaatiessa pääset lääkäriin ja et joudu maksamaan mahdollisesti suuria omavastuuosuuksia. Samalla, kun varmistat matkavakuutuksesi voimassaolon, kannattaa tarkistaa, että matkatavarasi on myös vakuutettu. Pääset laskemaan hinnan matkustajavakuutukselle helppokäyttöisellä matkavakuutuslaskurillamme.

Liikenneonnettomuuden varalta

Ennen matkalle lähtöä kannattaa selvittää etukäteen kohdemaan yleinen hätänumero ja tallentaa se varmuuden vuoksi puhelimeen. Muista ainakin seuraavat asiat:

  • Hätätilanteessa soita aina ensin kohdemaan yleiseen hätänumeroon.
  • POP Matkahätäpalvelu 24h auttaa sinua, kun tarvitset välitöntä apua matkallasi sattuneen henkilövahingon hoidossa