Mitä irtaimisto oikeastaan on?

Kerros- ja rivitalossa asuessasi vakuutat vain irtaimiston. Mutta mitä se on?

Mitä irtaimisto on?

Kotivakuutuksen olennainen osa on irtaimistovakuutus. Kerros- ja rivitalon asukkaat eivät muuta kotivakuutusta tarvitsekaan. Mutta mitä irtaimisto oikeastaan on ja mitä irtaimistovakuutus kattaa?

Irtaimistovakuutus kattaa...

…huonekalut. Tämä on varmasti useimmille selvää. Sohvat, sängyt, televisio ja muut mööpelit kuuluvat kodin irtaimistoon ja ovat näin ollen vakuutettuina irtaimistovakuutuksella.

…kiinteän sisustuksen. Kodin kiinteä sisustus tarkoittaa esimerkiksi keittiön kaappeja, tapetteja, lattiaa ja seiniä. Kiinteä sisustus on vakuutettuna vakuutuskirjaan merkitystä enimmäiskorvausmäärästä. Huoneiston kiinteän sisustuksen vakuuttaminen edellyttää samassa vakuutuspaikassa voimassa olevaa irtaimiston vakuutusta. Jos irtaimiston vakuutus päättyy, myös huoneiston kiinteiden sisusteiden vakuutus päättyy.

…vaatteet. Tätä ei moni tule ajatelleeksi. Kun koko perheen vaatteiden, laukkujen ja kenkien arvo lasketaan yhteen, summat voivat nousta yllättävän korkeiksi. Etenkin, jos kaapissa on useampi Gucci.

…elintarvikkeet ja alkoholituotteet. Kyllä, aivan oikein. Yhden makkarapaketin takia ei tietenkään kannata lähteä hakemaan korvauksia, mutta arvokkaiden vuosikertajuomien kanssa on jo eri asia.

…polkupyörän. Ja näitä muuten varastetaan paljon. Polkupyörä kannattaa pitää hyvin lukittuna myös omassa pyöräkellarissa, julkisesta säilytyspaikasta puhumattakaan. Lisää vinkkejä voit lukea Popula-blogista.

…älylaitteet. Tiedätkö jonkun, joka on hajottanut puhelimensa esimerkiksi tiputtamalla sen kovalle lattialle tai vessanpönttöön? Niin mekin. Älylaitteille sattuu paljon vahinkoja, eikä se ole ihmekään, kun ne ovat esillä ja käytössä suurimman osan aikaa lähes kaikilla.

Ja kyllä irtaimistovakuutus kattaa vielä paljon muutakin.

Kun hankit kotivakuutusta, kannattaa miettiä myös mitkä turvat ovat juuri sinulle tärkeitä ja miten voit varautua mahdollisimman hyvin ikäviin yllätyksiin. Voit valita POP Kotivakuutuksen turvatasoksi joko S, M tai L.

Mitä kotivakuutuksen irtaimistovakuutus ei kata? Lue lisää!

Entä minkälainen vakuutus kannattaa hankkia kesämökille?

Näitä voit vakuuttaa

Omakotitalo ja ulkorakennukset

Rivitaloasunto

Pari- tai erillistaloasunto

Kerrostaloasunto

Vapaa-ajan asunto ja ulkorakennukset