Siirry sisältöön

Irtaimistolle sattui vesivahinko

Ohjeita vahingon sattuessa

Sattuiko asunnossasi vuoto- tai vesivahinko?

Irtaimistovakuutuksen vuototurvasta voidaan korvata äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vuoto- ja vesivahinkoja, joissa on vaurioitunut irtaimistovakuutukseen kuuluvaa omaisuutta.

Voit tarkistaa oman vakuutusturvasi Oma Palvelusta.

Toimi näin vuoto- tai vesivahingon sattuessa

1. Vuotovahingon sattuessa pyri ensin rajoittamaan vahinkoa ja estä lisävahingot

Sulje hana tai päävesijohto ja kuivaa mahdollisimman huolellisesti. Jos asut taloyhtiössä, ilmoita vesivahingosta isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle. Tarvitsemme taloyhtiön teettämän vahinkokartoitusraportin, sekä kiinteistövakuutuksen korvauspäätöksen. Saat edellä mainitut helpoiten taloyhtiön edustajalta, kuten isännöitsijältä. Mikäli vuodon on aiheuttanut rikkoutunut astian- tai pyykinpesukone, selvitä laitteen merkki, malli, hankintavuosi ja uusi vastaava laite.

2. Tee vahinkoilmoitus

Tee vahinkoilmoitus Oma Palvelussa. Vahinkoilmoituksessa voit kertoa vahingon laajuudesta. Koti-irtaimistovakuutus korvaa lähtökohtaisesti irtaimistoa, joka otetaan asunnosta mukaan muutettaessa. Mikäli sinulla on vahinkokartoitusraportti ja kiinteistövakuutuksen korvauspäätös, voit liittää ne vahinkoilmoitukseen tai toimittaa sen meille myöhemmin Oma Palvelun kautta. Jos kodissasi ei voi asua vahingon johdosta, lue tarkempia ohjeita asumisen keskeytymisestä.

3. Käsittelemme ilmoittamasi vahingon

Ilmoitamme, kun vahinko on käsitelty ja lähetämme sinulle korvauspäätöksen. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä ennen ratkaisun tekoa, otamme sinuun yhteyttä.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.

Chat-palvelu arkisin 9-15.30

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.