Siirry sisältöön

Asumisen keskeytymisturva auttaa, kun kotisi on asuinkelvoton

Onko asuntosi asumiskelvoton vahingon satuttua?

Asumisenkeskeytymisestä on kyse silloin, kun vakituisena asuntona käyttämäsi asunto on sitä kohdanneen äkillisen ja ennalta arvaamattoman vahinkotapahtuman johdosta vaurioitunut siten, ettei siinä voi asua korjaustöiden aikana. Asuntoa kohdanneen vahingon tulee olla sellainen, että se olisi korvattavissa vakuutusehtojen perusteella.

Vakuutus ei korvaa tilapäisasumista silloin, kun kyseessä on ennalta suunniteltu remontti, jonka takia asunnossa ei voi asua; esimerkiksi putkiremontti on tällainen tilanne.

Voit tarkistaa oman vakuutusturvasi Oma Palvelusta.

Toimi näin, kun haet korvausta asumisen keskeytymisen johdosta

1. Selvitykset, joita tarvitsemme korvattavuuden ratkaisemiseksi

Mikäli asut taloyhtiössä, tarvitsemme taloyhtiön teettämän vahinkokartoitusraportin sekä kiinteistövakuutuksen korvauspäätöksen. Saat nämä helpoiten taloyhtiön edustajalta, kuten isännöitsijältä.

Jos olet vakuuttanut yhtiössämme asuinrakennuksesi, vakuutusyhtiö tilaa tarvittaessa rakennukselle kosteuskartoituksen vahingon syyn ja laajuuden sekä tarvittavien korjaustoimenpiteiden selvittämiseksi, kun vahinkoilmoitus on tehty.

2. Tee vahinkoilmoitus

Tee vahinkoilmoitus Oma Palvelussa. Ilmoituksessa voit kertoa tarkemmin vahingon laajuudesta ja keitä asumisen keskeytyminen koskettaa, sekä onko kyseessä omistus- vai vuokra-asunto. Mikäli sinulla on vahinkokartoitusraportti ja kiinteistövakuutuksen korvauspäätös, voit liittää ne vahinkoilmoitukseen tai toimittaa myöhemmin Oma Palvelun kautta. Voit myös jo kertoa, mikäli mahdollinen sijaisasunto on tiedossa asumisenkeskeytymisen ajaksi. Autamme löytämään sijaisasunnon kumppaniemme kautta, jos sopivaa asuntoa ei ole vielä tiedossa. Tilapäisasumisen kustannuksista sovitaan kuitenkin aina etukäteen vakuutusyhtiön kanssa. Vakuutusyhtiö korvaa enintään 85 % ylimääräisistä asumiskuluista, enintään yhden vuoden ajalta.

Tarvittavat tiedot asumisenkeskeytymisvahingossa:

  • Vahinkokartoitusraportti. Asunto-osakeyhtiössä isännöitsijä tilaa, vakuuttamaasi asuinrakennukseen vakuutusyhtiö tilaa
  • Onko kyseessä omistus- vai vuokra asunto, vuokran suuruus sekä asunnon koko neliöissä
  • Montako henkilöä asuu asunnossa vakituistesti? Kuinka monta aikuista ja kuinka monta lasta? Entä lemmikkiä?
  • Onko sinulle tarjottu mahdollista sijaisasuntoa tai oletko itse löytänyt mahdollisen sijaisasunnon itsellesi?
  • Milloin asunnon remontti alkaa tai on alkanut, ja mikä on remontin arvioitu kesto?

3. Käsittelemme ilmoittamasi vahingon

Ilmoitamme, kun vahinko on käsitelty ja lähetämme sinulle korvauspäätöksen. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä ennen ratkaisun tekoa, otamme sinuun yhteyttä.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.

Chat-palvelu arkisin 9-15.30

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.