Siirry sisältöön

Vastuuvahinko

Toimintaohjeita vastuuvahinkojen varalle

Mitä vastuuvakuutus korvaa?

Vastuuvakuutus voi sisältyä koti-, vene- tai matkavakuutukseen. Vastuuvakuutus kattaa korvausvelvollisuuden, joka sinulle syntyy yksityishenkilönä toiselle aiheuttamastasi äkillisestä esine- tai henkilövahingosta. Vastuuvakuutus kattaa vakuutuksenottajan ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt. Vastuuvakuutus ei korvaa omaa omaisuutta tai oman asuntosi sisäpinnoitteiden vahinkoja.

Voit tarkistaa oman vakuutusturvasi Oma Palvelusta.

Jos aiheutit vahinkoa jollekin perheesi ulkopuoliselle, toimi näin

1. Selvitä vastapuolen yhteystiedot ja vahingosta aiheutuneet kustannukset

Ota vahingon kärsineen osapuolen yhteystiedot itsellesi ylös ja selvitä millaista vahinkoa olet aiheuttanut. Mikäli kyseessä on ajoneuvolle aiheutettu vahinko, selvitä myös ajoneuvon rekisteritunnus. Mikäli vahingonkärsineelle on aiheutunut henkilövahinkoja, tarvitsemme sairauskertomuksen ensimmäiseltä lääkärikäynniltä. Voimme pyytää tietoja myös suoraan vahingonkärsineeltä osapuolelta, kun olemme saaneet vahinkoilmoituksen.

2. Tee vahinkoilmoitus

Lataa sähköisesti täytettävä vahinkoilmoituslomake alla olevasta painikkeesta, täytä lomake huolellisesti kaikilta osin, tallenna tekemäsi muutokset lomakkeeseen ja palauta se meille Oma Palvelun kautta. Voit lähettää ilmoituksen liitteenä esimerkiksi kuitit aiheutuneista, mahdollisesti jo maksamistanne kuluista, kustannusarvion, vahinkokartoitusraportin tai muita asiaan liittyviä tietoja. Ajoneuvolle aiheutetuissa vahinkotapahtumissa saamme kustannusarvion suoraan korjaamolta.

3. Käsittelemme ilmoittamasi vahingon

Ilmoitamme, kun vahinko on käsitelty ja lähetämme sinulle korvauspäätöksen. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä ennen ratkaisun tekoa, otamme sinuun tai tarvittaessa vahingon kärsineeseen osapuoleen yhteyttä. Korvauspäätöksen ollessa myönteinen, olemme yhteydessä vahingon kärsineeseen osapuoleen ja ohjeistamme häntä korvausasiassa. Riittää, että sinä teet ilmoituksen, kun olet aiheuttanut vahingon. Hoidamme korvausasian vastapuolen kanssa loppuun. Ilmoitamme myös sinulle vakuutuksestasi maksetuista kovauksista.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.

Chat-palvelu arkisin 9-17

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.