Siirry sisältöön

Moottorikelkan vakuutus nopeasti ja helposti.

Voit ottaa kelkallesi liikennevakuutuksen

Vuodenaika­hinnoiteltu turva — aja milloin haluat

Hanki moottorikelkkavakuutus netistä muutamassa minuutissa

Moottorikelkan vakuutus helposti verkossa

Voit vakuuttaa moottorikelkkasi helposti ottamalla liikennevakuutuksen suoraan netistä. Saat vakuutuksen heti voimaan. Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot sekä vahinkoon syyttömän osapuolen ajoneuvon vahingot. Laske hinta nopeasti vain muutamassa minuutissa helppokäyttöisellä vakuutuslaskurillamme.

Usein kysyttyjä kysymyksiä moottorikelkan vakuutuksesta

Voit viilettää moottorikelkallasi kevyin mielin, kun vakuutus on kunnossa. Moottorikelkan vakuuttaminen hoituu näppärästi netissä.

Liikennevakuutus on kaikille liikennöiville moottoriajoneuvoille pakollinen vakuutus, jotta ajoneuvolla saa ajaa. Liikennevakuutus kattaa vakuutuksenottajan omat henkilövahingot sekä vahingon syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahingot.

Moottorikelkkojen vakuutuksissa vakuutusmaksu painottuu suurimmaksi osaksi siihen vuodenaikaan, jolloin kyseistä ajoneuvotyyppiä pääosin käytetään. Ajokauden ulkopuolella, moottorikelkoilla kesäaikaan, vakuutusmaksu on pienempi. Jos ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä, vakuutusmaksuista saatavan hyvityksen määrä riippuu siitä, mihin ajankohtaan vuodesta liikennekäytöstäpoisto kohdistuu. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden valitsemiesi maksuerien mukaisesti. Vakuutuksesta voidaan siis periä maksua esimerkiksi päättymispäivän jälkeen, jos vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Esimerkki moottorikelkan vakuutusmaksun muodostumisesta

Moottorikelkkasi vakuutusmaksu on 300 euroa vuodessa. Moottorikelkan vakuutusmaksun laskut jakautuvat tasaisesti ympäri vuoden. Olet valinnut maksut maksettavaksi kaksi kertaa vuodessa, 150 euroa kerrallaan.

Vakuutuskausi vaihtuu aina marraskuun alussa. Myyt moottorikelkkasi maaliskuun lopussa, jolloin myös vakuutuksesi päättyy. Todellinen vakuutuskausi on siis 1.12. – 31.3. Tältä ajalta peritään vakuutusmaksua ajokauden hinnoittelun mukaisesti eli yhteensä 73% koko vuoden maksusta. Olet maksanut vakuutusmaksun ensimmäisen erän eli 150 euroa. Todellisen vakuutuksen voimassaoloajan maksu on kuitenkin 219 euroa, joten vakuutukselta peritään vielä 69 euroa vakuutuksen päättymisen jälkeen.

moottoripyora vuodenaikahinnoittelu

Esimerkki moottorikelkan vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausille. Tiedot suuntaa antavia, eivät lopullisia.

Moottorikelkka on korkeintaan 500 kg painava telavetoinen moottorireki eli jalaksin tai teloin varustettu maastoajoneuvo, jossa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdelle henkilölle. Raskas moottorikelkka on telavetoinen moottorireki, jossa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään neljälle henkilölle ja jonka omamassa on suurempi kuin 0,5 tonnia ja enintään 0,8 tonnia.