Moottorikelkka­vakuutus

Vakuuta moottorikelkkasi S-kaskolla tai liikennevakuutuksella

Moottorikelkka­vakuutus

Vakuuta moottorikelkkasi S-kaskolla tai liikennevakuutuksella

Voit valita kelkallesi S-kaskon tai pelkän liikenne­vakuutuksen

Vuodenaika­hinnoiteltu turva — aja milloin haluat

Hanki moottorikelkka­vakuutus muutamassa minuutissa netistä

Moottorikelkan vakuutus helposti verkossa

Voit valita moottorikelkalle joko S-kaskon tai pelkän liikennevakuutuksen. Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot sekä vahinkoon syyttömän osapuolen ajoneuvon vahingot. S-kaskolla saat näiden lisäksi turvaa omalle kelkallesi.

Se sisältää:

  • Paloturvan
  • Varkausturvan
  • Ilkivaltaturvan
  • Eläintörmäysturvan
  • Oikeus- ja vastuuturvan

Usein kysyttyjä kysymyksiä moottorikelkan vakuutuksesta

Voit viilettää moottorikelkallasi kevyin mielin, kun vakuutus on kunnossa. Moottorikelkan vakuuttaminen hoituu näppärästi netissä.

Liikennevakuutus on kaikille liikennöiville moottoriajoneuvoille pakollinen vakuutus, jotta ajoneuvolla saa ajaa. Liikennevakuutus kattaa vakuutuksenottajan omat henkilövahingot sekä vahingon syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahingot.

Kaskovakuutus kattaa moottorikelkan ja sen käyttöön olennaisesti liittyvät varusteet, kuten kypärän. Voit valita moottorikelkallesi S-kaskon, joka kattaa mm. varkaudet, ilkivallan ja palovahingot.

Moottorikelkkojen vakuutuksissa vakuutusmaksu painottuu suurimmaksi osaksi siihen vuodenaikaan, jolloin kyseistä ajoneuvotyyppiä pääosin käytetään. Ajokauden ulkopuolella, moottorikelkoilla kesäaikaan, vakuutusmaksu on pienempi. Jos ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä, vakuutusmaksuista saatavan hyvityksen määrä riippuu siitä, mihin ajankohtaan vuodesta liikennekäytöstäpoisto kohdistuu. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden valitsemiesi maksuerien mukaisesti. Vakuutuksesta voidaan siis periä maksua esimerkiksi päättymispäivän jälkeen, jos vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Esimerkki moottorikelkan vakuutusmaksun muodostumisesta

Moottorikelkkasi vakuutusmaksu on 300 euroa vuodessa. Moottorikelkan vakuutusmaksun laskut jakautuvat tasaisesti ympäri vuoden. Olet valinnut maksut maksettavaksi kaksi kertaa vuodessa, 150 euroa kerrallaan.

Vakuutuskausi vaihtuu aina marraskuun alussa. Myyt moottorikelkkasi maaliskuun lopussa, jolloin myös vakuutuksesi päättyy. Todellinen vakuutuskausi on siis 1.12. – 31.3. Tältä ajalta peritään vakuutusmaksua ajokauden hinnoittelun mukaisesti eli yhteensä 73% koko vuoden maksusta. Olet maksanut vakuutusmaksun ensimmäisen erän eli 150 euroa. Todellisen vakuutuksen voimassaoloajan maksu on kuitenkin 219 euroa, joten vakuutukselta peritään vielä 69 euroa vakuutuksen päättymisen jälkeen.

moottoripyora vuodenaikahinnoittelu

Esimerkki moottorikelkan vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausille. Tiedot suuntaa antavia, eivät lopullisia.

Moottorikelkka on korkeintaan 500 kg painava telavetoinen moottorireki, jossa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdelle henkilölle.