Siirry sisältöön

Kolari toisen osapuolen kanssa​

Ohjeita vahingon sattuessa

Ohjeita tilanteisiin, kun kolarissa on ollut mukana toinen osapuoli

Ajoitko kolarin toisen ajoneuvon kanssa? Törmäsitkö naapurin aitaan? Ajoitko pyöräilijän kanssa vahingon? Liikennevakuutuksesta korvataan syyttömän osapuolen omaisuusvahingot sekä myös kaikkien osallisten henkilövahingot. Liikennevakuutuksessa ei ole omavastuuta, mutta liikennevakuutusbonukset laskevat korvauksen maksun myötä ehtojen mukaisesti. Tutustu liikennevakuutusbonustaulukkoon.

Valtakunnalliset yhteistyökumppanit

Valtakunnalliset kumppanikorjaamomme ovat Incar, Awux ja Autoklinikka.

Erilaiset vahinkotilanteet kolarissa toisen osapuolen kanssa

Toimintaohjeet kolaritilanteessa toisen osapuolen kanssa vaihtelee riippuen oletko vahingossa syytön vai syyllinen osapuoli, sekä siitä millainen tapahtuma on kyseessä. Katso alta ohjeet, jotka sopivat omaan tilanteeseesi parhaiten.

Olet syyllinen osapuoli kolariin ja vakuutuksesi on POP Vakuutuksessa

Tee vahinkoilmoitus Oma Palvelussa ja anna tarkat tiedot vahingosta sekä osallisten rekisterinumerot ja yhteystiedot.

 • Kun olemme käsitelleet vahinkoilmoituksesi, saat Oma Palveluun viestin.

 • Lähetämme myös vastapuolelle ohjeet ja korvausratkaisun.

 • Mikäli sinulla on L- tai XL-kaskovakuutus, voit viedä ajokelpoisen ajoneuvosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee ajoneuvosi vaurioista korjauskustannuslaskelman ja lähettää sen vakuutusyhtiöön. Voit valita kumppanikorjaamon vahinkoilmoituksen teon yhteydessä.

 • Korjaamo on yhteydessä POP Vakuutukseen korjauskulujen hyväksymiseksi. Tarkastettuamme korjauskulut annamme vakuutusehtojen mukaisesti vaurioiden hyväksytyistä korjauskuluista laskutusluvan korjaamolle. Kun korjauskustannukset on hyväksytty, saat korvauspäätöksen Oma Palveluun.

 • Jos syyttömän osapuolen auto on ajokelpoinen ja vaatii korjausta, voi sen viedä tarkastettavaksi suoraan kumppanikorjaamollemme. Korjaamo kuvaa auton vauriot ja lähettää korjauskustannuslaskelman yhtiöömme hyväksyttäväksi.

Olet syytön osapuoli ja ajoneuvosi on vakuutettu POP Vakuutuksessa

Voit hakea korvausta suoraan vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Olethan yhteydessä vastapuolen vakuutusyhtiöön.

 • Voit myös halutessasi käyttää ensin omaa vakuutustasi vaurioiden korjaamiseen, mikäli ajoneuvosi on vakuutettu L- tai XL-kaskovakuutuksella. Kolariturvan käyttäminen vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseesi alentavasti ja omavastuun maksat korjaamolle.

 • Mikäli päädyt käyttämään ensin kaskovakuutustasi, haemme korjauskulut takaisin vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöltä. Kun toinen vakuutusyhtiö on maksanut meille korvaukset takaisin, palautamme kaskovakuutuksen bonuksesi ja toinen vakuutusyhtiö maksaa sinulle omavastuusi takaisin.

 • Mikäli on epäselvää, kuka on syyllinen liikennevahinkoon, molempien osapuolten olisi hyvä tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä. Vakuutusyhtiöt tekevät korvausratkaisun vahinkoon saatavilla olevilla tiedoilla.

 • Lue täältä ohjeet oman kaskon käyttöön.

Olet syytön osapuoli ja ajoneuvosi ei ole vakuutettu POP Vakuutuksessa

Vahingon syyllisen osapuolen tulee aina tehdä vahinkoilmoitus omaan yhtiöönsä. Jos syyllisyydestä on epäselvyyttä, tee vahinkoilmoitus myös omaan vakuutusyhtiöösi.

 • Jos ajoneuvosi on ajokelpoinen ja vaatii korjausta, voit viedä sen suoraan kumppanikorjaamollemme tarkastettavaksi. Korjaamo kuvaa auton vauriot ja lähettää korjauskustannuslaskelman yhtiöömme hyväksyttäväksi. Ennen korjauksen aloittamista kannattaa varmistua siitä, että vahinko on käsitelty vakuutusyhtiössämme ja korjaukselle on laskutuslupa.

 • Voit halutessasi ilmoittaa vahingosta meille vapaamuotoisella vahinkoilmoituksella. Käsiteltyämme ilmoituksesi, pyydämme vakuutuksenottajaltamme vahinkoilmoituksen ja olemme yhteydessä sinuun, kun vahinko on ratkaistu.

Kolari polkupyöräilijän tai jalankulkijan kanssa

 • Ajoneuvon liikennevakuutus korvaa aina pyöräilijän tai jalankulkijan omaisuus- ja henkilövahingot.

 • Jos ajoneuvosi on syytön kolariin, ei korvausten maksaminen aiheuta bonusmenetystä liikennevakuutukseesi.

 • Jos ajoneuvosi on syytön osapuoli ja ajoneuvosi vaurioitui, voit hakea korvausta ajoneuvosi kaskovakuutuksesta, tai osalliselta pyöräilijältä tai jalankulkijalta. Vahingon syyllinen osapuoli voi hakea korvauksia mahdollisesta vastuuvakuutuksestaan.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

POP Hinauspalvelun 24/7 päivystys

Hinauspalvelumme tavoitat puhelimitse 24/7. Tilaa hinaus - saat apua silloin, kun sitä tarvitset.

Chat-palvelu arkisin 9-17

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.