Siirry sisältöön

Ajoneuvo vahingoittui ulkomailla

Ohjeita vahingon sattuessa

Vakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Liikennevakuutus on voimassa kaikissa ja kaskovakuutus lähes kaikissa Vihreän kortin sopimusmaissa. Lista maista, joissa kaskovakuutus ei ole voimassa, kannattaa tarkistaa suoraan kaskovakuutusehdoista ennen matkalle lähtöä.

Huomioithan, että Pohjoismaiden ulkopuolella tapahtuneissa vahingoissa omavastuu on kaksinkertainen. Lisäksi Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Albaniassa, Makedoniassa ja Montenegrossa sattuneissa vahingoissa omavastuu on nelinkertainen, varkausvahingoissa kuitenkin aina vähintään 20 prosenttia vahingon määrästä.

Virossa omavastuu on kaksinkertainen, mutta varkausvahingossa kuitenkin aina vähintään 20 prosenttia vahingon määrästä.

Voit tarkistaa oman vakuutusturvasi Oma Palvelusta.

Toimi näin, kun ajoneuvolle on sattunut vahinko ulkomailla

  • Hätätilanteessa soita aina ensin kohdemaan yleiseen hätänumeroon.

  • Jos auton vauriot ovat pienet, kannattaa korjaus suorittaa vasta kotimaassa. Ota vauriokuvat ajoneuvostasi paikan päällä.

  • Jos ajoneuvosi on ajokelvoton, ota mahdollisimman pian yhteyttä hinauspalveluumme p. 010 3910 395, jossa autamme sinua vahingon hoidon ja matkan jatkamisen osalta 24/7.

  • Tee vahinkoilmoitus Oma Palvelussa.

  • Jos olet syytön osapuoli liikennevahingossa ulkomailla, sinulla on oikeus hoitaa vahinkoasiasi kotimaassasi omalla äidinkielelläsi. Ota valokuva vastapuolen rekisterinumerosta. Liikennevakuutuskeskukselta voit selvittää vastapuolen korvausedustajayhtiön Suomessa.

  • Jos joudut liikennevahinkoon Venäjällä, kutsu aina poliisi paikalle (hätänumero 112).

  • Tarkempia ohjeita liikennevahinkoihin ulkomailla löydät Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta.

Ulkomaan vastuuturva

Ulkomaan vastuuturva sisältyy POP Vakuutuksen XL-, L- ja S-kaskovakuutuksiin.

  • Ulkomaan vastuuturvasta korvataan vakuutuksen kohteena olevan ajoneuvon ulkomailla liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan henkilökohtaisessa korvausvastuussa.

  • Ulkomaan vastuuturva on voimassa yhtäjaksoisesti enintään 45 vuorokautta kestävillä matkoilla sellaisissa Vihreän kortin sopimusmaissa, jotka eivät kuulu Euroopan talousalueeseen (ETA).

  • Ulkomaan vastuuturva ei ole voimassa seuraavissa maissa: Iran, Israel, Marokko, Moldova, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.

Henkilövahingot ulkomailla

Hakeudu tarvittaessa lääkärin hoitoon, mikäli sinulle aiheutui myös henkilövahinkoja. Katso tarkempia ohjeita Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta.

Oma Palvelussa hoidat vahinkoasioitasi 24/7

Ilmoita vahingosta helpoiten verkossa - ilman jonotusta.

Chat-palvelu arkisin 9-15.30

Chat palvelee sinua vakuutuksiin liittyvissä asioissa.

Yhteystiedot

Etkö löytänyt etsimääsi? Älä turhaan vaivaa päätäsi. Autamme mieluusti.